Czesio, Jożik, Miś i Polcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 20:12 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - goście i drapak!

KotkaWodna pisze::ryk:
to teraz możesz sobie, w poczuciu dobrze wypełnionego obowiązku...
...poczytać książkę ;P

Nie, nie, nie, teraz Ania, jako osoba niezwykle sumienna, napisze nam, płonącym z ciekawości, co na to wszystko koty??? Obrazek
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw wrz 08, 2011 20:21 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - goście i drapak!

Miały w trąbce dokładnie wszystko poza obrzymim pudłem po telewizorze. Ponieważ pudło płaskie, Miś musiał przedzierżgnąć się w naleśnika potraktowanego walcem, by się doń zmieścić. Mało mu te wielgaśne oczyska nie wyszły na wierzch.
Potem postanowił sprawdzić, co będzie, jeśli usiądzie sobie między ścianą a dosuwanym do niej regałem.
No i jeszcze starym zwyczajem przespał w kanapie część naszych poczynań i gdy wyłonił się na światło dzienne - doznał szoku, bo mu się układ mebli nie zgadzał. :ryk: Jak raz, w chwili gdy postanowił wyjść, wysunięty regał stał na środku pokoju i Miś po prostu zgłupiał.

Parę miesięcy temu spał w kanapie, gdy zmienialiśmy miejsce jej ustawienia i wygrzebał się z niej w zupełnie innym miejscu mieszkania niźli wcześniej wszedł. Kręcił się jak bączek wokół własnej osi, nim wreszcie zatrybił, co jest grane.
Ostatnio edytowano Czw wrz 08, 2011 20:24 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Czw wrz 08, 2011 20:23 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - goście i drapak!

O, to w kwestii Misia miałam własnie takie przypuszczenia :lol:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Czw wrz 08, 2011 20:53 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - goście i drapak!

Zapomniałabym!!

Ogłaszam niniejszym wieść: oto dziś mija druga rocznica naszego życia z Polcią i trzecia z Misiaczkiem. Obydwoje trafili do nas 8 września!

Niebawem blog będzie miał 2 lata i ta część wątku też :oops: Chyba trzeba troszkę podgonić, bo coś się ślimaczy. ;)
Aniada

Post » Czw wrz 08, 2011 21:24 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

Cieszę się z nowego nabytku, doceniam trud przeróbek, ale gdzie w tym wszystkim są koty - znaczy Cz. J. M. i P.???
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw wrz 08, 2011 21:37 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - goście i drapak!

Aniada pisze:Miały w trąbce dokładnie wszystko poza obrzymim pudłem po telewizorze. Ponieważ pudło płaskie, Miś musiał przedzierżgnąć się w naleśnika potraktowanego walcem, by się doń zmieścić. Mało mu te wielgaśne oczyska nie wyszły na wierzch.
Potem postanowił sprawdzić, co będzie, jeśli usiądzie sobie między ścianą a dosuwanym do niej regałem.
No i jeszcze starym zwyczajem przespał w kanapie część naszych poczynań i gdy wyłonił się na światło dzienne - doznał szoku, bo mu się układ mebli nie zgadzał. :ryk: Jak raz, w chwili gdy postanowił wyjść, wysunięty regał stał na środku pokoju i Miś po prostu zgłupiał.

Parę miesięcy temu spał w kanapie, gdy zmienialiśmy miejsce jej ustawienia i wygrzebał się z niej w zupełnie innym miejscu mieszkania niźli wcześniej wszedł. Kręcił się jak bączek wokół własnej osi, nim wreszcie zatrybił, co jest grane.

Ryszard też kocha kartony :D Na stanie zawsze jest jeden (albo dwa- zależy w jakim stanie jest pierwszy) z powycinanymi dziurami . Rysiek jest suchym kotem, więc zazwyczaj wlezie wszędzie :mrgreen:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt wrz 09, 2011 14:05 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

O tak, tak! Mirmiś również. Do reklamówki, do toreb, i oczywista do pudełek. Dziś mąż postanowił wynieść wreszcie pudło po drapaku i... Miś wpadł w rozpacz. Odprowadził go aż do drzwi i mąż zwątpił. Minka kocurka była tak nieszczęśliwa, że ... pudło zostało.
Aniada

Post » Pt wrz 09, 2011 14:27 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

:ok: :ok: :ryk:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt wrz 09, 2011 16:07 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

Czyli jednak WARTO było sprzęt nabyć :lol:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pt wrz 09, 2011 18:34 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

A Joż???

U nas telewizor musi być zmieniany co dwa lata.
I ja to rozumiem: mój mąż poprawia sobie nastrój kupując takie graty.Ja pójdę do sklepu,lakier do paznokci sobie kupię albo krem i już jestem w lepszym nastroju.A on?!
Musi biedaczek ten sprzęt wymieniać...
Ja mam z tego tyle,że jak tylko się nauczę to wielkie "cóś" obsługiwać to zaraz się nowe pojawia a to znowu czarnomagiczne jest.

Jestem żoną gadżeciarza...teraz kupił czytnik do książek.To jest fajne.Ale obsługuje się dziwnie!

Tak więc: trzymaj się Aniado!

...a Joż??...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt wrz 09, 2011 18:48 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

Joż jest minimalista. Jedynie żarełko stanowi istotę jego bytowania. :lol: Właśnie ugotowałam pyyyszny rosół. Wiem, że niby nie powinnam, bo to z przyprawami, ale dałam im wołowinki i kurczaka. Raz nie znaczy zawsze. Tak się Joż z Polcią obżarli, że się katulkają jak bąki.

A telewizor to fajna sprawa, doszłam do wniosku. Cały dzień oglądam sobie Animal Planet. O straży dla zwierząt, o ratowaniu zwierząt dzikich, o najbystrzejszych zwierzakach, a chyba jutro rozpoczyna się cykl o rekinach. Fajnie. Może nawet z pietyzmem wielkim jakiś film zapuścimy?? ;) ;)

Hańka pisze:Czyli jednak WARTO było sprzęt nabyć :lol:

O tak!!! Mam w sumie kartonowe pudła za jakieś 1600 zet. 8)
Aniada

Post » Pt wrz 09, 2011 20:02 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

O, psia kostka, nowy, miauowy snobizm nam się szykuje - kto ma najdroższe pudła :lol:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pt wrz 09, 2011 22:02 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

Hm,to zobacz w HBO "Rodzinę Borgiów" według Puzo...świetnie się ogląda.I Jeremy Irons jako papież:

Kupiłam nowy kosz na pranie.
I teraz mamy modę na wchodzenie do łazienki i przesiadywanie na koszu.
Kosz rządzi.

Też tak macie tak,ze jak się coś zakartonowanego do domu kupi to najpierw karton z tydzień stoi bo wszyscy w nim mieszkają (i jest do niego kolejka)a potem staje się nieważny i mozna wyrzucić?
Pewnie tak.

Czy ktoś zrozumie 5-letniego jamnika,który panicznie boi się mojej spinki do włosów??
Jak ją widzi to ukrywa się pod łóżkiem.
Czy powinnam iść z nim do PSYchiatry?
Martwię się.
Wyrzucę tę spinkę.

kotkins

Post » Pt wrz 09, 2011 22:18 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

Kotkins - łączę się z Tobą w "bulu" ;P - mam Kota, który boi się okularów przeciwsłonecznych....
KotkaWodna

Post » Pt wrz 09, 2011 22:49 Re: Czesio, Jożik, Miś i Polcia - 2 lata z Polcią, 3 z Misiem!

A bo ta spinka to taka z zębami i można nią robić "kłap-kłap".
Jak się tak zrobi to może taka spinka np.zje biednego (15 kg) jamniczka??

On się boi słuchawek.Lekarskich mojej mamy.

Ma PSYchozę?

Aniado...i nic o Czesiu??
Skoro Joż się obżarł paskudnie??
Zaczynam podejrzewać,że pozostałe koty pracują ciężko na wałkonika Misia.Na wikt i opierunek tegoż.
I dlatego się nie udzielają.
Podejrzane to fffszysko!!! :mrgreen:

kotkins

[poprzednia][następna]