Teo, pierwszy moj kociak.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 04, 2011 17:57 Teo, pierwszy moj kociak.

Przedstawiam Tea
Witajcie, jestem nowa na forum więc krótko się przywitam i zaproszę do przeglądania wątku.
Założyłam go by móc się radzić ludzi doświadczonych bardziej niż ja :wink: .
Streszczę teraz może naszą historie, 9 dni temu wyszłam na krótki spacer, do domu wróciłam o wieelee bogatsza, z powodu małej, czarnej, kichającej kulki pod kurtką :wink: . Teo, znaleziony w krzaczkach kotek ma już około miesiąc, koci katar, grzybicę i grzyba w uszkach. Jest bardzo chory ale powoli wraca do formy. Ponieważ pierwszy raz zajmuje się kotem, w dodatku jest to miesięczny chory kot chciałabym móc się radzić kogoś obeznanego w 'kocich sprawach' a takze dzielic sie radoscia dorastajacego kocurka :wink: .
Wstawię parę zdjęć mojego księcia.
TEO
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzięki za uwagę, pozdrawiamy
Obrazek
Robimy bannery na prośbę.

Teeo

Od: Sob wrz 03, 2011 22:12

Post » Nie wrz 04, 2011 18:03 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Jaki biedny glucik :1luvu:
Super, że się nim zajęłaś! Mam nadzieję, że Teo szybko wróci do zdrowia.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie wrz 04, 2011 18:03 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Witaj, fajnie, że przygarnęłaś biedaka, miał szczęścicie !
Wyrośnie na pięknego kota.
Najwięcej informacji znajdziesz na kocim ABC
viewtopic.php?f=1&t=27018

PS Zdjęcia mniejsze wklejaj, bo wątek się rozjeżdża.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt wrz 09, 2011 9:08 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Witajcie, przyszedł moment w którym potrzebuję waszej rady. Otóż nie wiem czym dokładnie karmić takie maleństwo, niedawno skończyła nam się karma od weterynarza (wyleczyliśmy już koci katar :D ) .
Wczoraj kupiłam karme royala babycat 34. Słyszałam że nie jest to zła karma, przeczytałam już miliony poradników, wątków poświęconych żywieniu maleństw, ale nikt nie opisywał przypadku takiego kociaka jak Teo. Moje pytanie do was, czy jest jakaś lepsza alternatywa dla royala, być może tańsza ? :| nie chodzi mi tu o jakies kitekaty bo o nich prawie wszyscy wypowiadają się baardzo krytycznie. Ale może jakaś mniej reklamowana ale zdrowa karma ? Zdaje sie na wasze doswiatczenie. A może polecicie mi jakąś mokrą karmę ?
ach, no i PS ;) :D wszyscy zobaczywszy Tea pytają co to za rasa dziwiąc się że to zwykły dachowiec, zapewniają że musi być jakąś mieszanką długowłosa. Czy mój Teo faktycznie ma dłuższą sierść ?
Obrazek
Nie kierujcie się łapkami i pyszczkiem bo tam wypadła mu sierść po grzybicy :( .
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy
Obrazek

Teeo

Post » Pt wrz 09, 2011 9:42 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Royal dla maluchów jest dobry, możesz też maluszka karmić mięskiem (lepsze!), np. sparzonym, drobniutko pokrojonym kurczakiem. Maluszki lubią tez czasem twarożek (oczywiście bez soli).
Obrazek

miszelina

Post » Pt wrz 09, 2011 10:26 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

ach, no i jeszcze zapytam czy jest moze jakis sposob na siersc ? zeby szybciej odrosla i nie wypadala tak ? Wczoraj właśnie mój Teo dostal szczepionke na gerzybice i teraz tylko trzeba cos zrobic z ta lysinka :/
Obrazek

Teeo

Post » Pt wrz 09, 2011 10:29 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Teeo pisze:ach, no i jeszcze zapytam czy jest moze jakis sposob na siersc ? zeby szybciej odrosla i nie wypadala tak ? Wczoraj właśnie mój Teo dostal szczepionke na gerzybice i teraz tylko trzeba cos zrobic z ta lysinka :/

Jest taki preparat Efa Oile (u weta), tylko musiałabyś zapytać, czy taki maluch już może go brać. Ale ja dałabym mu czas, na dobrej diecie szybko poorawi futerko.
Obrazek

miszelina

Post » Pt wrz 09, 2011 11:19 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Ależ wesołeczek :D

pawel21

Od: Wto wrz 06, 2011 12:16

Post » Pt wrz 09, 2011 11:21 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

pawel21 pisze:Ależ wesołeczek :D

mhm, i juz ladnie zdrowieje :D
Obrazek

Teeo

Post » Pt wrz 09, 2011 19:53 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Pomóżcie ! Teo wczoraj dostał szczepionke przeciw grzybicy, jednocześnie odstawiliśmy antybiotyk. Od wizyty je bardzo mało, troszke popija. Zaczynam się martwić bo normalnie to mały łakomczuszek.
Czy to może być spowodowane odstawieniem antybiotyku ?
Prosze pomożcie, martwie się o niego.
Obrazek

Teeo

Post » Sob wrz 10, 2011 9:03 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Ratunku ! Pomóżcie, prosze. Od wczoraj Teo nie zjadł praktycznie nic, zaczęła mu wypadać sierść, odstawilismy antybiotyk przeciwko przeziebieniu i kociemu katarowi bo to w koncu grzyb a teraz leczymy go od wlasnie grxybicy. Moze weterynarz sie pomylila i nie byl jeszcze na to gotowy ? Błagam pomóżcie, strasznie się martwie bo od wizyty u weterynarza nie chce się bawić i tylko spi u mnie na kolankach. Zaczął więcej kichać i przez zaklajony nosek ma problemy z oddychaniem.
Proszę poradzcie co zrobić, nie chce go stresowac kolejna wizyta jesli nie jest to potrzebne.
Obrazek

Teeo

Post » Sob wrz 10, 2011 9:25 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Natychmiast leć do weta! Przez internet nikt go nie zdiagnozuje. Może trzeba podać kroplowkę, inne leki.. Biegusiem do weterynarza.
Obrazek

miszelina

Post » Sob wrz 10, 2011 9:27 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

miszelina pisze:Natychmiast leć do weta! Przez internet nikt go nie zdiagnozuje. Może trzeba podać kroplowkę, inne leki.. Biegusiem do weterynarza.

Dzięki, już się zbieramy na pogotowie.
Obrazek

Teeo

Post » Sob wrz 10, 2011 9:49 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

I coś wiadomo z kotkiem?

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Sob wrz 10, 2011 11:53 Re: Teo, pierwszy moj kociak.

Już wiadomo, to po tej szczepionce taki sie zrobil, faktycznie musial dostac kroplowke, ale juz wszystko dobrze. Chyba niepotrzebnie az tak panikowalam :D
Obrazek

Teeo

[następna]