Moja kotka wszędzie sika :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 16:32 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Chyba nie bardzo, to już ktoś inny musi Ci doradzić, bo ja też tego widać nie umiem :oops: :oops: :oops: .Otwierają się dopiero po kliknięciu, a Ty chcesz mieć banerek.
Kotki śliczne :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 08, 2011 16:42 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Ta szaro-biała to Tosia , zkrzyżowana z Maine Coon, jest juz prawie tak duża jak Bella chociaż ma dopiero 7 miesięcy 8O
Uwielbia wodę , ale za to nie potrafi za wysoko skakać .. :?: Krzesło, kanapa . łózko to najwyżej gdzie potrafi się wdrapać. Jesli chce znaleśc się np na komodzie to chodzi za mna i miauczy żeby ją podnieśc i tam postawić.. Nie wiem czy to mormalne ..

Carolina9933

Od: Wto wrz 06, 2011 20:53

Post » Czw wrz 08, 2011 17:35 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Carolina, sprawdź u Tosi, czy aby nie ma dysplazji stawow biodrowych. Może to pierdołowatość, ale siedmiomiesięczny kot nie powinien "wdrapywać sie" na lozko. Powinien swobodnie wskoczyc.
U Belli koniecznie badania moczu - na poczatek wystarcza ogolne, podstawowe - i badania krwi - morfologia, rozmaz, biochemia.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw wrz 08, 2011 18:21 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Nie, nie Tosia wskakuje powabnie ale na niskie rzeczy. Bella w jej wieku juz dawno wskakiwała już gdzie tylko chciała, kombinowała tak długo że weszła wszędzie.
Może po prostu jest juz taka nieporadna :?:

Carolina9933

Post » Czw wrz 08, 2011 18:40 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Może. Wcześnie wykrytą dysplazję najczęściej da się skorygować. Później może być gorzej.
A na "a może tak po prostu ma" niejeden kot ucierpiał.
Lepiej 10 razy sprawdzić bez potrzeby, niż raz się spóźnić i pozwolić zwierzakowi cierpieć.

Myszka.xww

Post » Czw wrz 08, 2011 19:46 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

A czy samemu da isę zauwazyc taka wadę ?

Carolina9933

Post » Czw wrz 08, 2011 19:53 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Nie odbierzcie mnie źle bo mi zalezy na zdrowiu moich kici ,ale opieka weterynarza jest strasznie droga :cry: Za sterylizacje i przepukline Tosi 2 tyg temu musiałam zaplacić 500$ :!:
Za badani Belli wyjedzie za pewne ok 300$ ...

Carolina9933

Post » Czw wrz 08, 2011 21:11 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Da się zauważyć - jednym z objawów jest niechęć do wskakiwania. A jeśli rasa predysponuje do schorzenia, to tym bardziej.

Wiem, że jest drogie. Leczenie, przy późno wykrytych chorobach, jest jeszcze droższe. To samo jest w Polsce.
Jak się machnie ręką na sikanie kota i kombinuje a to z kuwetą, a to ze żwirkiem, zamiast od razu zbadać mocz i krew, to potem rozwinięte choroby pęcherza/nerek leczy długo, drogo (czasem sie liczy w tysiące złotych) i w cierpieniu zwierzęcia. Jak sie odpowiednio długo poczeka, aż zwierze osłabnie i zacznie być widać gołym okiem, że chore, to już jest na ogół za późno. Można sobie darować leczenie i uśpić.

Myszka.xww

Post » Czw wrz 08, 2011 23:45 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

ewar pisze:Faktycznie, pomyliłam nazwisko. :oops:
Nie, nie jest lepiej,ale przyznasz, że to wszystko trochę obłudne.Poza tym, zdecydowanie o innych funduszach, warunkach lokalowych mówimy.

jak innych?
stany się rządzą tak jak u nas województwa.są biedniejsze i bardziej 'wypasione'.myślę że w stanie Washington jest lepiej bezdomnym niż w Cleveland.tak jak u nas,lepiej pod względem schronisk stoi mazowieckie względem podlasia np.
nie zmienia to faktu że u nas,na przykładzie schroniska krakowskiego,są pomieszczenia zajmowane przez zwierzęta obłożnie chore,podczas kiedy na adopcyjne młodziaki miejsc brakuje.nie uważam żeby to było w porządku.
nie w porządku jest też tylko tych kilka dni życia,podczas kiedy szukanie domu,który byłby naprawdę dobry,to kilka tygodni,a nawet miesięcy...
ciężko to wypośrodkować i ciężko tu się opowiadać kategorycznie za jednym czy drugim rozwiązaniem,bo na szali przecież mamy życie zwierząt...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt wrz 09, 2011 4:42 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

oto i kotki:
BELLA
Obrazek

TOSIA
Obrazek

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob wrz 10, 2011 18:10 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Jestem wlasnie u lekarza i czekam na wyniki....

Carolina9933

Post » Nie wrz 11, 2011 0:18 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Bella dostala ( na razie na dwa miesiace) Amitriptyline 10mg , pol tabletki raz dziennie do tego kupilam wtyczke do kontaktu z feliway. Dostala tez anrybiotyk bo miala niewielka ilosc krwi w moczu. Mam wrocic na wizyte za miesiac.

Carolina9933

Post » Nie wrz 11, 2011 0:19 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Carolina9933 pisze:Bella dostala ( na razie na dwa miesiace) Amitriptyline 10mg , pol tabletki raz dziennie do tego kupilam wtyczke do kontaktu z feliway. Dostala tez anrybiotyk bo miala niewielka ilosc krwi w moczu. Mam wrocic na wizyte za miesiac.

Co to za antybiotyk? Jedną dawkę jej dali i ma to zlikwidować krew w moczu?
I dlaczego dostaje psychotropa?
8O
najszczesliwsza

Post » Nie wrz 11, 2011 0:22 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Daj jej szansę uspokoić się bez takich leków
Może sam Feliway zadziała...
najszczesliwsza

Post » Nie wrz 11, 2011 0:37 Re: Moja kotka wszędzie sika :(

Z tego co widze na rachunku to antybiotyk nazywa sie Convenia 80mg/ml i z tego co zrozumialam to ma on "krazyc w ciele" przez 40 dni.
A czy 5 mg dziennie to duzo dla kota ? Pani doktor stwierdzila ze to jest ze steresu i dala mi te leki dla niej. Kazala tez kupic bez zapachowy piasek z weglem do kuwety, i odkryc kuwety "teraz maja takie budki" , kupic jeszcze jedna kuwewte i "moze kupic jakies drzewko zeby miala dodatkowe miejsce do odpoczywania.

Carolina9933

[poprzednia][następna]