dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 7:06 Re: dt Smarti 6

Cześć Smartinkowo!
Co słychać?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw wrz 08, 2011 7:14 Re: dt Smarti 6

Zaczynam.
Na początek FILEMON :1luvu: :1luvu: :1luvu:

NAJPILNIEJSZA AKTUALNIE ADOPCJA W DT SMARTI!!!

Wcześniej słyszałam to przez telefon, ale jak usłyszałam "na własne uszy", na żywo jak ten kot płacze siedząc sam w pokoju i słysząc ludzi za drzwiami to uwierzcie, serce się kraje niezależnie od ilości wypitego wina.. :roll:

Adam, Szalony Kocie - naprawdę pilne!!! Proszę.

Problem z Filkiem jest taki, że on nie znosi innych kotow. Wzięty do nas do kuchni, na widok Charliego dostał piany na pysku i wkurwu w oczach. Gdy przyjazny i niezwykle kontaktowy Charli podbiegł do Fila trzymanego na rękach było syczenie i prychanie i bardzo duże nerwy. Filek też nie lubi być trzymany na rekach, no tak przez chwilę. On jest kontaktowy i spragniony kontaktu z człowiekiem, głaskania, ale stawia pewne warunki. Nie na rękach i tak długo jak ON tego chce. Trzeba by to jakoś zgrabnie ująć w ogłoszeniu. Ja jeszcze nie mam pomysłu na tekst, narazie tytuł (mniej więcej) mam w głowie:
Filemon - pęka mu serce z tęsknoty..
Oczywiście trzeba napisac tez o oczku - że pękło, ale udało sie uratowac i Filek na to oczko widzi.
Filemon jest zdrowy, wykastrowany, korzysta z kuwety, zaszczepiony, gotowy do adopcji.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw wrz 08, 2011 7:22 Re: dt Smarti 6

A teraz Imć - Głupek Wielki - PROMYK :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kochany przez nas miłością wielką i bezgraniczną dostał wielkie manto za to, ze nie umiejąc się zachować sprawił nam kłopot i musimy mu szukać domu. Oczywiście JPW nie dał sobie zrobic dobrych zdjęć, tylko świergolił i trzymał się z Syjameczką.

Obrazek Obrazek Obrazek

To druga w kolejności pilna adopcja - ten kot musi już mieć swój dom, jest w dt prawie rok, jest zdrowy i gotowy do adopcji i nie ma potrzeby aby tu dłużej siedział.
Tym bardziej że nie dogaduje się z innymi kotami, więc też blokuje miejsce w dt.

Erin - jak masz jakieś fajniejsze zdjęcia Prtomyka to wrzuć na emaila do ogłoszeń.
No i nad tekstem ani tytułem nie myslę, bo rozumiem, ze Szalony Kot ma już coś w głowie.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 7:27 Re: dt Smarti 6

Idąc za ciosem - SYJAMECZKA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kotunia jak najbardziej gotowa do adopcji. Już po sterylce (której, hm..nie było) ale też po usunięciu przepukliny. Bardzo wyładniała, nie ma już takiego brunatnobrązowozrudziałego futerka, sierść jest aksamitna i ciemniejsza, ale tez nie typowo czarna. Jest super kontaktowa, miziasta do bołu, typ łobuza co to wszędzie wejdzie i wgramoli się na każde ręce. Zdrowa, kuwetkowa, gotowa do adopcji. No i te dłuuuugaśne, przepiękne wąsy :D

Obrazek

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 7:38 Re: dt Smarti 6

A teraz Szarańcza. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wprawdzie kociaki mają chyba ogłoszenia zbiorcze ( :?: ), ale może dobrze by było też je samodzielnie poogłaszać, przynajmniej te, ktore maja jakieś sensowne zdjęcia.

Na początek burasek kocurrro - niezwykle duży, o ostrym pysiu rysia, kontaktowy, żywotny, wlezie wszędzie ale tez na ręce do człowieka. zaszczepiony, kuwetkowy, zdrowy, przed kastracją.
On będzie bardzo dużym kocurkiem, już teraz, mając prawie 5 miesięcy ma wygląd już prawie dorosłego kota i jest zdecydowanie większy od swojego rodzeństwa.

Obrazek Obrazek Obrazek

i maluchy Carlowe :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To właściwie do osobnych ogłoszeń są te dwa, inne za bardzo fruwały po drapaku i ziemi i innych mebelkach :D
Jest jeszcze Bloody Burania, ale nie wiem czy ona już do ogłoszeń, czy jeszcze zaczekamy na te konsultację.. :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Czw wrz 08, 2011 8:28 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 7:43 Re: dt Smarti 6

FUNIEK :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zrelaksowany, gotowy do adopcji. Troche indywidualista, nie jest typem pieszczocha na rękach, ale głaskanie lubi. Korzysta z kuwetki (a jakże.. :evil: :evil: :evil: ), bezproblemowy kot.

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 7:50 Re: dt Smarti 6

MUĆKA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wiecznie usmiechnięty kot :D dzięki swojej czarnej kresce pod pyskiem sprawia wrażenie radosnego kota - odpowiednio na jesienne ponure depresyjne wieczory :D może wezmę? :roll: :ryk: :ryk: :ryk: wywaliła brzuchol do głaskania i generalnie nie sprawiała wrażenia zestresowanego obecnościa nowych ludzi kota. Kuwetkowa, zaszczepiona, zdrowa, gotowa do adopcji.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 09, 2011 7:21 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 7:55 Re: dt Smarti 6

RYSIA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

drobniutka koteczka, na rękach przytulała sie do cżłowieka. Ma oryginalny pyszczek w typie abisyńczyka. Kontaktowa, ma ładne zadbane futerko, jest spokojna.

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 8:05 Re: dt Smarti 6

A TERAZ KOTY, KTÓRE MAJĄ AKTUALNE (Adam?) OGŁOSZENIA :

CIUMCIA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na szczęście nieprawdą jest, ze stała się agresywna i niemiła pod wpływem Promyka. Na pewno jego obecność bardzo ją zestresowała, ale gdy byłyśmy same Ciumcia była dawną Ciumcią. Natomiast faktycznie, gdy poszłyśmy raz jeszcze ze smarti to już było ciutkę inaczej (do smarti, nie do nas) - widocznie Ciumcia ma ze smarti złe skojarzenia. :D :D :D mądra :ryk:

Obrazek Obrazek

Ciumcia to pierwszy kot u smarti, który sie do mnie przylepił. Jakos tak mam od kilku dni, ze koty się do mnie lepią - naprawdę najlepiej oddające to co robia słowo - czyli włażą na mnie i nie chcą zejść.. Moja rezydentka, Nutka, ktora się mnie ciągle boi, teraz włazi na mnie, mrauczy, przytula się.. Myslałam, ze to dlatego że ostatnio długo siedzę przy komputerze i stado ma mnie dość, ale gdy Ciumcia wlazła mi na plecy, na szyję i połozyła się z tyłu pleców, na karku to już stwierdziłam, ze to nie o to chodzi.. Zdjęcia Ciumola jako szala na karku, naturalnego rozgrzewacza napiętych pleców zrobiła Bianka 4 i - jak koty poszukają jej kabelka do aparatu :D - to je zgra i wstawi. Oczywiście Ciumcia po ściągnięciu jej ze mnie zaczęla ciumkolić Biankę, co widac na załączonym obrazku.
Ucieszyłam się, bo to znaczy że nie trzeba zmieniać ogłoszeń.

BUBA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Moje wejście do pokoju, w ktorym jest od razu było dla niej bodźcem do podejścia do mnie i gramolenia się na kolana. Wtulała się we mnie i tak siedziała, mruczała cały czas... kolejna ktora się przytuliła = przylepiła.. tak sobie siedziałyśmy a ja jej rózne rzeczy obiecywałam.. I tak mi jest przykro, że nie ma jeszcze domu..

Mój ukochany SZNYCEL :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tym razem zrezygnowałam z robienia zdjęć JW na rzecz głaskania go i przytulania i brania na ręce. Natomiast gdyby ktoś chciał niszczarkę do starych mebli to bardzo proszę - Sznycel się nadaje :D :D :D

Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 8:27 Re: dt Smarti 6

Pozostale tymczasy :D

BLOODY BURANIA :1luvu: :1luvu: :1luvu:
indywidualistka, podobnie jak jej matka. Łobuz, najmniejsza w stadzie, ale z najsilniejszym charakterem, rozstawia inne koty po katach. Oczywiście lgnie do człowieka i chce być na rękach i nieustannie glaskana..

Obrazek Obrazek Obrazek

KROWKA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

płochliwa, uciekała na swoje miejsce pod oknem. Nie chciała pozować do zdjęć - dałyśmy jej spokoj, gdyz i tak jest jeszcze w trakcie leczenia i przed sterylką.
Obrazek

KULKA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jest kandydat na domek dla Kuleczki - kandydat próbuje znaleźć jakieś rozwiązania na zabepieczenie balkonu i jak je wykona, a my zaakceptujemy jako bezpieczne, to KLulka pojedzie do ds. Pani jest zakochana w koteczce, ale trzeba jeszcze sprawdzić to zabezpieczenie.

Obrazek Obrazek

PINIA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

w nieustającej rujce, czeka w kolejce na sterylkę. Z racji rujki trudno było jej zrobic jakieś "normalne" zdjęcia :D :D :D

ObrazekObrazekObrazek

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 8:57 Re: dt Smarti 6

A teraz uporządkuję kwestie ogłoszeń - czyli to co wiem.
Proszę o weryfikację.

DO OGŁOSZEŃ CZEKAJĄ - w kolejności od najpilniejszego kota:
1. Filemon - mam zdjęcia
2. Promyk - zdjęcia takie sobie, wysyłam Szalonemu Kotu.
3. Burania - mam zdjęcia
4. Carla - mam zdjęcia, wysłałam Adamowi
5. carlowe koteczki białe w plamki - do osobnego ogłoszenia, mam zdjęcia
6. szarańczowy kocurro bury - do osobnego ogłoszenia, mam zdjęcia
7. Funiek - mam zdjęcia jakieś tam
8. Rysia - mam zdjęcia
9. Mućka - mam zdjęcia

OGŁOSZENIA MAJĄ czyli pilnych adopcji ciąg dalszy
proszę o weryfikację czy ogłoszenia są odświeżone.
1. Sznycel - chyba tak, bo dostaję jakies emaile
2. Ciumcia - ? ogłaszał Adam
3. Buba - aktualne (Adam)
4. kociaki szarańcza - ? ogłaszał Sz. Kot i Adam?
5. kociaki carlowe - ogłaszała Sz. Kot?

I dla jasności: zrobiłam ten spis dla porządku, głównie dla siebie.. Nie zrozumcie mnie źle, nikogo nie przymuszam do robienia ogłoszeń, choć ze sposobu ujęcia tego postu mogłoby to tak wynikać. Jeśli ktoś może pomóc w jakikolwiek sposób - ogłaszając, kupując pakiet, pisząc tekst do ogloszenia itp to będzie super i z pożytkiem dla kotow. Dajcie znać, ale jak już będzie dane ogłoszenie zrobione/zamówione a nie jak będzie na etapie planu.

Bardzo wszystkim dziękuję za wszelką pomoc.

I robię to w swoim imieniu jako główna sprawczyni tak mocnego zakocenia smarti.
Ostatnio edytowano Pt wrz 09, 2011 7:24 przez Marzenia11, łącznie edytowano 2 razy

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 9:20 Re: dt Smarti 6

Oczywiście też się włączę w ogłaszanie - ale za czas jakiś, może w przyszłym tygodniu.. Potrzebuję trochę czasu na uporządkowanie różnych spraw a także komputera, ktorego nie wyłączam już tydzień, aby działal..

Marzenia11

Post » Czw wrz 08, 2011 15:38 Re: dt Smarti 6

dziękuję bardzo Marzeni za wstawienie a Marzeni i Biance za zrobienie tak pieknych zdjęć :1luvu: ...w sumie nic dziwnego bo to przede wszystkim koty piękne :D :D :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: ja wróciłam "w nocy" i bylam niestety tylko przy niewielkiej części sesji-ta praca mnie wykończy zanim jeszcze na dobre ją zaczęłam... :roll: :roll: :roll: :roll: :ryk: :ryk: :kotek: Jak Marzenia pisze-mega pilna adopcja to teraz FIL :!: :!: :!: całymi dniami beeczy jak szalony-nie chce być już dłużej bez ludzia a przecież nie może być z nami w
ięc leci cały czas przerażliwcem-niedługo zedrze gardziołek :twisted: :twisted:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 08, 2011 16:26 Re: dt Smarti 6

Marzeniu-nie planujecie przypadkiem wycieczki?:
MalgosiaZ pisze:Proszę ,pomóżcie mi !
Dziewczyny , czy znajdzie się wśród Was chętna , aby pojechać ze mną 16.09 rano do 18.09 na Mazury ?
Potrzebuję pomocy w poszukiwaniu mojej koteczki. W nocy samej chodzić po lesie jest mi trudno. Zabieram 2-3 klatki-łapki.
Jeśli któraś z Was może mieć wolne w tym czasie ,to proszę o pomoc.Więcej szczegółów podam na PW.
:(
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 08, 2011 21:28 Re: dt Smarti 6

Ależ piękne furta! Jedno w drugie! 8O :lol:

W przyszłym tygodniu dorzucę coś z naszych tymczasów na oficj. stronę Palucha. Na razie dopiero próbujemy z ta koncepcją, zobaczymy jakie będą reakcję i czxy ludzie będą rozumieć, że tych kotów nie ma w schronie :roll: Wezmę Filemona i Sznycla na początek.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]