Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
fiśka pisze:edu pisze:Gratulacje! fajnie, ze się nimi zajęliścieA te dziewczynki w klatce to w jakim wieku, że już ciachnięte?
Dziewczynki są w wieku ok. 3 - 4 miesięcy i jest to dobry czas na taki zabiegBłyskawicznie doszły do siebie.
ewung pisze:Zwariuję - koty non stop miauczą. Są dwa razem w jednym pomieszczeniu i nakręcają się swoją obecnością. Nie wiem jak będziemy spać jeśli nie przestaną.
iga5 pisze:Ale nie sterylizuje sie tak malych kotków i kocurków !!! Jaki wet to robi ???
Moze sa jednak starsze.
Kotki najwczesniej po pierwszej rujce czyli po 7 m-cu a kocurki jak osiagna dojrzalosc czyli 10ty m-c.
Zabiegi wykonane wczesniej powoduja ze jest to bardzo zle dla ich psychiki (czesto sa infantylne, nie maja tozsamosci), a fizycznie hormonalny dramat.
Wiem ze takie rzeczy robi sie w ameryce ja i wyrywanie pazurkow zebynie drapaly mebli ale jest to ogolnie potepione.
Sorki ze sie madrze ale zajmuje sie wylapywaniem i sterylizacja kotow od 6 lat we wroclawiu i nigdy nie slyszlam o czyms takim. Wspolpracuje z wieloma weterynarzami i zaden z nich nie zgodzilby sie na taki zabieg, To niehumanitarne i nie w porzadku wobec tych zwierzat.
Doceniam to co robicie ale trzeba pomagać rozsądnie...
Koteczki sa sliczne, powinny znależć domy a w umowie adopcyjnej mozna umieścić punkt o sterylizacji w odpowiednim czasie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot], puszatek i 1473 gości