Piękna Tri - potrzebna finanse na operację !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 07, 2011 18:22 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Kotka jest już u Ulv - niestety ogonek ma do amputacji. Więcej szczegółów potem.
Bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla kici !
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro wrz 07, 2011 18:28 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Będę jechać samochodem z wrocławia do warszawy w niedzielę 11.09 ok. godziny 18, mogę zabrać Tri, tylko odbiór w warszawie musiał by być późno w niedzielę jeszcze, bo nie mam gdzie jej przetrzymać, ani jak dostarczyć w poniedziałek. kontakt na pw.

rude

Od: Nie maja 16, 2010 13:54

Post » Śro wrz 07, 2011 20:45 Re: Piękna Tri. Pilnie DT ! Połamana miednica, nie je !

Na razie ze względu na jej stan nie może być przewieziona. Co do późniejszego transportu też się zastanawiamy - musi dojść do siebie bo na razie w tym stanie nie nadaje się na tak długą podróż.
Kotka nadal ma biegunkę.

Edit: Będzie podjęta próba ratowania ogonka trzymajcie kciuki aby się udało. I bardzo prosimy o pomoc - przyda się każda ilość karmy i drobny grosik
Obrazek

JaEwka

Post » Śro wrz 07, 2011 21:21 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

JaEwka pisze:Edit: Będzie podjęta próba ratowania ogonka trzymajcie kciuki aby się udało. I bardzo prosimy o pomoc - przyda się każda ilość karmy i drobny grosik

Co się stało z jej ogonem? Był uszkodzony od początku, w sensie: z tej samej przyczyny co miednica? Do kogo można kierować datki na kotkę?

nika.wu

Od: Pt paź 29, 2010 13:07

Post » Śro wrz 07, 2011 21:30 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

nika.wu pisze:
JaEwka pisze:Edit: Będzie podjęta próba ratowania ogonka trzymajcie kciuki aby się udało. I bardzo prosimy o pomoc - przyda się każda ilość karmy i drobny grosik

Co się stało z jej ogonem? Był uszkodzony od początku, w sensie: z tej samej przyczyny co miednica? Do kogo można kierować datki na kotkę?

Myślę że bezpośrednio do Ulv teraz ale ona się pojawi jak jej zwrócą prąd. Chyba że do JaEwki. Jeszcze uzgodnimy z Ulv. U niej są też te maleńtasy z mamusią ale mamusia jest tak chuda i wycieńczona że nie daje rady ich karmić. Z 8 maluszków zostało już tylko 6 :( Jeden odszedł w schronisku, a jeden u Ulv. Są baaardzo słabiutkie, trzy są silniejsze, trzy słabsze. Trzymajcie kciuki.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 07, 2011 22:00 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Ogon jest pozbawiony skóry - a jaka jest przyczyna - nie wiadomo
Obrazek

JaEwka

Post » Śro wrz 07, 2011 22:02 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

:(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 07, 2011 22:36 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

JaEwka pisze:Ogon jest pozbawiony skóry - a jaka jest przyczyna - nie wiadomo

8O 8O 8O
Co się dzieje w tym schronisku? Przecież na zdjęciach od _leśnej_ ogonowi niczego nie brakowało :( Jest w ogóle jakaś historia jej choroby?

Obrazek

nika.wu

Post » Śro wrz 07, 2011 22:41 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Ponoć jedno z najlepszych schronisk w Polsce :roll:
No tez się zdziwiłam tym ogonem 8O Trzeba ja wzmocnic i dowieźc do Warszawy.Nasz wet zna sie na takich urazach,więc opieka bedzie na pewno prawidłowa.Biedna kotusia :(
Jak sobie pomysle,ze moja Kizia(białaczkowa)siedziała z "wybuchajacym"okiem kilka miesiecy w schronie to SZLAG MNIE TRAFIA,tymbardziej,ze jak stwierdził okulista bardzo, bardzo cierpiała :( a jeszcze maluszki-podrzutki musiała karmić-chudzinka 1,2 :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 07, 2011 22:43 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Co więcej, na zdjęciach zrobionych przez gabi.cezar ogon również wyglądał normalnie, czyli to się musiało zdarzyć po przeniesieniu kotki do izolatki? Szok :(

nika.wu

Post » Śro wrz 07, 2011 22:45 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Racja... :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 07, 2011 22:49 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Ulv chciała kotkę wyczyścić i wtedy skóra zaczęła jej po prostu złazić z ogona :(
Jestem tylko ciekawa czym to jest spowodowane czy to jakaś choroba czy z powodu jakiegoś urazu??
Obrazek

JaEwka

Post » Śro wrz 07, 2011 22:54 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

JaEwka pisze:Ulv chciała kotkę wyczyścić i wtedy skóra zaczęła jej po prostu złazić z ogona :(
Jestem tylko ciekawa czym to jest spowodowane czy to jakaś choroba czy z powodu jakiegoś urazu??

moze martwica się wdała tam,skoro odpadaja fragmenty ciała..kurka, alez ona musi cierpiec kochana..Jak sie ciesze,ze juz z tamtej schroniskowej rzeczywistosci wyszła.... :(
Z bólu to człowiek nie moze wytrzymac, nie dziwota,ze jesc nie chce... :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 08, 2011 9:12 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Omg.. Bezsilność wobec ludzkiej ignorancji jest strasznie dobijająca. Czy mogę przekazać wsparcie dla kotki na konto Kociej Skarbonki?

nika.wu

Post » Czw wrz 08, 2011 10:27 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

nika.wu pisze:Omg.. Bezsilność wobec ludzkiej ignorancji jest strasznie dobijająca. Czy mogę przekazać wsparcie dla kotki na konto Kociej Skarbonki?

Nika do JaEwki przekaż juz pisałam Ulv że jej przekaże. Nie będziemy zarzucać Mru dodatkową robotą (oddzielania kasy) a do tego zabawa w faktury przelewowe (nie każdy wet się zgadza).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]