Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 07, 2011 20:11 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

przykro jest do tej pory. Teraz wiem, ze wiele rzeczy inaczej bym zrobiła ale to już historia

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Śro wrz 07, 2011 20:33 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Uczymy się zawsze na własnych błędach. Moją Citkę pilnowałabym, gdybym wiedziała, że może tak bardzo przytyć, a teraz mogę tylko siebie za to karać.

Mój kot siedzi cały czas w kuchni przy misce
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro wrz 07, 2011 22:04 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Biedna Citka i Ty też
trzymajcie się obie :) :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob wrz 10, 2011 8:56 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Dzięki Aniu:)
Trochę zaniedbałam ten wątek, bo zajęłam się Punieczką.
U kociastych mamy średnio. Benek jedzie z Punią we wtorek do Częstochowy do weterynarza. On nie może oddychać przez nos, Punia - rak, Nie wiem, jak ona sobie z nimi poradzi, ale będzie chyba musiała. U tych kotów - wszystko zawsze szło seryjnie. Kiedyś 4 koty wiozłyśmy do Częstochowy. Benek i Filek - mają dużo siły. Oni mają po 4 lata - czyli są w kwiecie wieku.
Boję się też o Misię, bo ona też kiedyś miała guzy, i też ........................

olafen

Post » Sob wrz 10, 2011 10:01 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

PUNIA - 10 lat
Obrazek
MISIA 9 lat
Obrazek
GWIAZDECZKA - wiek nie znany
Obrazek
BENEK - 4 lata
Obrazek
FILEK - 4 lata
Obrazek
Obrazek
A na koniec moja CITKA - 5 lat w Szczecinie
1 metr dalej jest miska z jedzeniem - ale pusta, dlatego kotek siedzi w pobliżu i czeka :)
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 11, 2011 10:59 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link

olafen

Post » Pon wrz 12, 2011 15:47 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Moja Citka ma się super. Gorzej jednak ze mną. Wczoraj i dziś kosili mi pod blokiem trawę - leci mi ciurkiem z nosa :?

olafen

Post » Sob wrz 17, 2011 21:51 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Moja Cituchna waży nadal 12 kilo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Powoli uczę się asertywności. Gdy wiem, że mój szkrab dostał jeść i nadal miauczy, aby coś na ząb dostać, milczę , jak zaklęta, nie daję sobą manipulować, czekam, aż jej przejdzie :)

olafen

Post » Śro wrz 21, 2011 13:44 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Witam wszystkich po wspaniałym urlopie. P. Olę zapraszam do NK zamieściłam tam parę zdjęć ze słonecznych moich wakacji. Kotunie dzisiaj są już szczęśliwe, przez 17 dni mieszkały sobie same, tylko 1 raz dziennie miały karmienie i obsługę toaletową. Ja też za nimi się stęskniłam. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :kotek: :kotek:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob wrz 24, 2011 21:38 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Byłam już o oglądałam :)

a tu link do koteczek, które potrzebują pomocy viewtopic.php?f=1&t=132675

olafen

Post » Nie wrz 25, 2011 19:52 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Trzeba wątek trochę odświeżyć. Moja Citka wyleguje się ciągle.

Ale - ustaliłyśmy z mamą, że mam ją umówić do Lodzi, do dr. Charmasa i pojedzie z dwoma kotami, a drugi raz też z dwoma kotami. Przebadamy wszystkie kotki i będziemy leczyć, tam gdzie się da:)

olafen

Post » Wto wrz 27, 2011 16:51 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Zaznaczam
najszczesliwsza

Post » Wto wrz 27, 2011 16:54 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Witaj Agatka na naszym wąteczku :)

olafen

Post » Śro wrz 28, 2011 7:08 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Witam! Wcześniej napisałam tutaj o kotkach, które urodziły się na wałach przy parkingu. Początkowo była matka z czteroma kociakami jeden z kociąt był taki szary z pręgami ciemnymi. Potem widziałam tylko przez dłuższy czas tylko 2 male kociaki, takie już samodzielne. Kiedy wróciłam po urlopie, patrzę a tu 3 kotki młode są teraz. Codziennie ich dokarmiam, panowie z parkindu też zawsze "coś" przyniosą im do jedzenia. Kotki ładnie rosną, tylko jeden z tej trójki jest znacznie mniejszy. On zawsze czeka aż pozostała dwojka się na je chyba do syta dopiero potem "zasiada do stołu". Koteczki w nocy chowają się w zadaszonej części /po rozbiorce starej zabudowy przylegającej do wałów/ maja tam wygodne fotele sądzę, że jest im tam dobrze. Na zimę trzeba będzie o nich bardziej chyba zadbać. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro wrz 28, 2011 16:50 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

jasia0245 pisze:Witam! Wcześniej napisałam tutaj o kotkach, które urodziły się na wałach przy parkingu. Początkowo była matka z czteroma kociakami jeden z kociąt był taki szary z pręgami ciemnymi. Potem widziałam tylko przez dłuższy czas tylko 2 male kociaki, takie już samodzielne. Kiedy wróciłam po urlopie, patrzę a tu 3 kotki młode są teraz. Codziennie ich dokarmiam, panowie z parkindu też zawsze "coś" przyniosą im do jedzenia. Kotki ładnie rosną, tylko jeden z tej trójki jest znacznie mniejszy. On zawsze czeka aż pozostała dwojka się na je chyba do syta dopiero potem "zasiada do stołu". Koteczki w nocy chowają się w zadaszonej części /po rozbiorce starej zabudowy przylegającej do wałów/ maja tam wygodne fotele sądzę, że jest im tam dobrze. Na zimę trzeba będzie o nich bardziej chyba zadbać. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No to super, że nie śpią pod gołym niebem, bo tego bałam się najbardziej. Ten najmniejszy nie jest widocznie rodzeństwem i dlatego ostatni je i czeka, gdy tamci skończą. Fajnie byłoby gdyby gdzieś znalazły domki

olafen

Post » Śro wrz 28, 2011 16:55 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Mama była w Łodzi, ale tylko z Gwiazdeczką. Benek 4 - razy uciekał z kontenerka, aż nie dało rady go złapać i pojechała tylko Gwiazdunia, ale chyba dobrze, bo mama zapłaciła 400 zł, a tylko taka kwotą dysponowała :oops:

Gwiazdunia nie ma białaczki, ma przewlekłe zapalenie płuc. Dostała antybiotyk na 10 dni. Reszta w porządku. Czyli można odetchnąć.

Lekarz powiedział,ze jeśli Benek miał robione badania w lutym na białaczkę i wyszły negatywnie, to na pewno nie złapał jej teraz.

Czyli dwa koty - można odetchnąć :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

[poprzednia][następna]