Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 07, 2011 9:31 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Dzięki Basiu. Wstawiłam zdjęcia na pierwszej stronie. Tyle narazie możemy im dać :( Może akurat zdarzy sie cud i ktoś wypatrzy właśnie któreś z nich ...
po_prostu_kaska

Post » Śro wrz 07, 2011 9:50 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Przepraszam za nieobecność i za to, że nie skończyłam pisać ogłoszeń.
Niestety zawaliłam swoje terminy z tłumaczeniami i walczę...

Jestem, trwam, napiszę na pewno...
Może dla tej koteńki wyrzuconej z domu, ktoś zrobiłby FB?
Boję się takich sytuacji... ona może się poddać...
Takie dorosłe zwierzęta nagle wyrzucone z domu... :(
Bezduszni, beznadziejni ludzie...
Matka do szpitala a córka natychmiast skazuje zwierzęta na poniewierkę... a psów też przecież w schronisku grubo ponad 300 :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro wrz 07, 2011 9:52 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Ja z koleji mam jakiegoś doła i wygrzebać się z niego nie mogę.Brak mi energii,sił i siedzę jak grzyb i się umartwiam. :(
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro wrz 07, 2011 10:03 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

viewtopic.php?f=13&t=132712 nie macie?
ruda kotka...
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro wrz 07, 2011 10:45 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

becia_73 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=132712 nie macie?
ruda kotka...

Nie koteczki rudej nie mamy,tylko kocurka.Koteczki są przepiękne lecz rudej teraz akurat nie ma ,zresztą ruda panienka to rzadkość ,była u nas tylko jedna 2 lata temu. :roll:

horacy 7

Post » Śro wrz 07, 2011 11:30 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

horacy 7 pisze:
becia_73 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=132712 nie macie?
ruda kotka...

Nie koteczki rudej nie mamy,tylko kocurka.Koteczki są przepiękne lecz rudej teraz akurat nie ma ,zresztą ruda panienka to rzadkość ,była u nas tylko jedna 2 lata temu. :roll:

kurde.to moze choc kocurka pokazać ..może ktoś inny się zakocha..tak przypadkiem :)
Wiem,że ludzi to wkurza, jak chcą kota a im sie propnuje innego itd..ale czasem..serce nie sługa :mrgreen:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro wrz 07, 2011 15:09 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Co wkurza, przecież można pokazać kota, to nie boli :|
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro wrz 07, 2011 17:05 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

MalgWroclaw pisze:Co wkurza, przecież można pokazać kota, to nie boli :|

No to ja pokazałam naszego Twistera :ok: Wszak intencje mam jak najbardziej dobre :)
po_prostu_kaska

Post » Śro wrz 07, 2011 17:10 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Chciałam jeszcze napisać, że w porozumieniu z kasztanowa7 dodajemy do naszej galerii kotów ze Szczytna, które znalazły DS - Yukiego :1luvu:

Wszak to były tymczas Basi, który grzeje sobie teraz szczęśliwy dupkę u kasztanowa7 A że został wyadoptowany zanim galeria powstała, to trzeba jak najszybciej nadrobić :)

Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Śro wrz 07, 2011 17:25 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Wczoraj był wazny dzień dla Kałboja, szczytniaka.. Kopiuje z wątku dt smarti

Marzenia11 pisze:Maciuś (p.v Kałboj, ewent. Cowboy) - pierwsze chwile w domku :D :D :D

Dość szybko pojął kto i gdzie mu da jeść..
Obrazek Obrazek
No i dobrze pojął :D
Obrazek
Potem rozejrzał się po mieszkaniu, n, np. tu.
Obrazek
i stwierdził, że nawet mu sie tu podoba :D
Obrazek
po czym wgramolił się - przez moje kolana - na wersalkę i dał głaskać po brzuniu swojej nowej, na całe życie już kochającej go, Dużej :D
Obrazek

:D :D :D

I wyszłyśmy.

Wieczorne smsy były niepokojące, a mianowicie okazało się, że Maciuś cały dzień trzymał sioo aż w końcu zesikał sie wieczorem na fotel :? Troszkę się dzisiaj nakręciłysmy ze smarti - obie miałysmy sporo niepokoju, czy były Kałboj nie wywinął jeszcze jakiegos numeru. Aby uciąć lęki napisałam smsa i dostałam nastepującą odpowiedź:

Witam, spał na fotelu. W nocy się pokręcił, zajrzał do mnie, intensywnie skorzystał z kuwety. Przywitał mnie rano a jak wychodziłam w południe, zadowolony siedział na fotelu i mruczał jak zakatarzony traktor

:ryk: :ryk: :ryk: :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro wrz 07, 2011 17:31 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Śliczny jest...
no jak wszystkie koty.... :oops:
Bo dom robi z kotem cuda :1luvu:
a w każdym jest potencjał na pięknego domownika... i tego wszystkim kociastym życzę.
Trzeba orać to morze.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro wrz 07, 2011 19:15 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

po_prostu_kaska pisze:No to ja pokazałam naszego Twistera :ok: Wszak intencje mam jak najbardziej dobre :)

No przecież wiem :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro wrz 07, 2011 20:13 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Koteczka nr. 76 - Brygida

Coraz gorzej mi idzie z tymi ogłoszeniami...
Jednak Adam był w tym najlepszy :oops:
Ale jak się nie ma co się lubi...

Brygida – Odważ się przytulić tygryska

Brygidka jest młodym „pokojowym” tygryskiem czyli koteczką o buro-pręgowanym umaszczeniu i wyjątkowo pokojowym usposobieniu. Jest najlepszym przykładem tego, że kot jest przyjacielem człowieka i tylko umaszczeniem przypomina swoich dzikich tygrysich pobratymców. „Ja jestem tygryskiem a nie tygrysem. Jestem domowym zwierzątkiem, zabierz mnie ze sobą”, mówią jej słodkie oczyska. A jeśli tylko zechcesz przykucnąć żeby ją pogłaskać, natychmiast wystawia brzuszek do drapania i miziania. Niestety w schronisku, w którym przebywa nikt nie ma czasu aby policzyć jej piękne prążki, albo pożartować z niej, że jest takim pięknym kotkiem w piżamce. Na pewno gdzieś tam jest jej domek i osoba, która na nią czeka, może jej jeszcze nie zobaczyła... Dlatego dajemy jej szansę. Kochani, Brygida czeka na Was, na ciepłe kolanka, na łagodne ręce do głaskania, na to, żeby ktoś poświęcił czas właśnie jej! ... no nawet jak nie chce mu się liczyć kocio-tygrysich pręgów... Brygida wybaczy... jeśli w zamian ofiaruje jej nieco miejsca w swoim domu i w swoim sercu...
Wyciągnij domowego tygryska zza krat! To naprawdę nie jest jego miejsce.

Brygida przebywa w w schronisku w Szczytnie, ale możemy pomóc w transporcie w inne części kraju.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna oraz kontakt z osobą przeprowadzającą adopcje oraz jeśli to możliwe przesyłane zdjęć i wiadomości, ale to przecież nie jest trudne.

Jeśli chcesz zaadoptować Brygidę i zaoferować jej ciepły dom, który stanie się jej księstwem, proszę skontaktuj się z osobami, które mogą udzielić dodatkowych informacji na jej temat.

Pamiętaj!

* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.

Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro wrz 07, 2011 20:38 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Dajesz, dajesz ;) Dasz radę :ok:
po_prostu_kaska

Post » Śro wrz 07, 2011 20:54 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Wszystkie pracujecie a ja padłam dzisiaj na twarz i podnieść się nie mogę.Chyba zmęczenie psychiczne mi wychodzi i pozbierać sie nie mogę.Kasiu a może do galerii wstawimy wszystkie koty które były u mnie w DT i mają DS.Maciusia,Łatka,Marleya ,Tolka itd.wtedy nam nie umkną z pamięci.

horacy 7

[poprzednia][następna]