Tez tak chce - tym bardziej, ze tym tygodniu jade z Okim na pobranie krwi i tradycyjnie juz sie boje...
Moderator: Moderatorzy
Miodalik pisze:1969ak gratuluje i Tobie i Bazylemu wyniku moczniku ! Pieknie spadl ! jak to zrobiliscie?![]()
Tez tak chce - tym bardziej, ze tym tygodniu jade z Okim na pobranie krwi i tradycyjnie juz sie boje...
PcimOlki pisze:Dziewczyny, macie jakieś rezerwy Azodylu?
casica pisze:PcimOlki pisze:Dziewczyny, macie jakieś rezerwy Azodylu?
Mam, moge Ci podeslac przy okazji podrozy Henia
Nie olejemy, powtórzymy badanie.PcimOlki pisze:1969ak pisze:...Za to wapń tragedia- 0,22 mmol/l
Błąd oznaczenia. Olać lub powtórzyć badanie.
PcimOlki pisze:Nie wiem. Mocznik Henia rośnie. On traci apetyt. Trzeba spróbować czymś ten wzrost zatrzymać. W sumie nie mam zdania czym - pierwsze co pomyślałem o Azodylu, ale może być Biopron. Cokolwiek.
Miodalik pisze: Oki wazy 4,65 niezle prawda ? ale jak pomysle, ze w swoich najlepszych czasach wazyl 7 kilo... Ramzik schudl i genralnie czuje sie gorzej, wazy tylko 4,5 kg... a kiedys byl gruby i wazyl 9 kilo... To sa duze koty - wysokie, dlugie i najlepiej wygladaly wazac 5-6 kg.
pixie65 pisze:W kryzysie, w ramach odżywiania, można spróbować podawać renilon 4.0
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.ph ... 125ml.html
U nas chyba się sprawdził.
Slonko_Łódź pisze:....
PcimOlki a ile Henio dostaje dziennie płynów? Bo u nas np dopiero 250ml dziennie okazało się wystarczające.... Wiem, że nawadnianie ma przeciwdziałać odwodnieniu i to powinien być podstawowy cel ale... wymuszona diureza i duża podaż płynów jednak płucze z toksyn... Na anemię polecam Aranesp- jedna dawka powinna doprowadzić morfologię Henia do norm o ile to anemia z niedoboru erytropoetyny. A jak nie to więcej żelaza- my podajemy codziennie pół kapsułki w dwóch dawkach. A B12 dostaje? Faktycznie sytuacja jest słaba- jak nie zareaguje na leczenie będzie problem.... ....
najszczesliwsza pisze:Co to ten Azodyl, skąd go można ściągnąć?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości