[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 07, 2011 9:00 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Hans i Lazurek zostały zaszczepione "na grzyba" powtórka 19-20.09

bml

Od: Pt cze 24, 2011 21:55

Post » Czw wrz 08, 2011 11:56 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Mysle, ze Hans jakby mial swoj domek i swego czlowieka to by sie otworzyl bardziej.Tak jak ktos juz tu napisal, duzo przezyl, umie wyciagac wnioski i dlatego zyje.
Nie ma sie tez co ludzic, ze bedzie tak ufny jak Lazurek bo to sprawa indywidualna.
Moj kot tez niby mi ufa i wie ze o niego dbam ale nie mozna przy nim podnosic glosu, zawsze musi widziec co sie wokol niego dzieje, kontrolowac sytuacje.Ostatnio jadl w kuchni i tel.zadzwonilt Kot tak podskoczyl, .ze wywalil miseczke z karma.Uciekl ale zaraz wrocil i z takimi zalzawionymi oczami na mnie patrzyl jakbym specjalnie go wystraszyla.
Tak jak Hans nie ma zaufania do innych ludzi i ostatnio sasiadka mi sie skarzyla ze moj kotek to nie jest zbyt "friendly" bo ona tak kocha zwierzaki i ile razy go widzi na plocie to go wola a on tylko patrzy ale nie podejdzie.Moze mu sie angielski zle kojarzy hihi! bo jak ja go pierwszy raz zobaczylam i zawolalam to biegl z daleka i krzyczal zebym poczekala bo na tych chudych lapach ciezko biegac :lol: Poprostu to on sobie mnie wybral.Moze Hans tez czeka na kogos tylko dla niego?
Pewnie nie bedzie kotem zbytnio wylewnym uczuciowo ale to nie znaczy, ze nie umie kochac.

Pluszard

Od: Wto lip 19, 2011 14:32

Post » Wto wrz 13, 2011 21:49 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Pluszard, ja w to wierze, bo Pregus był podobny a teraz nakolankowy pieszczoszek, pieknie sie bawi, nie przeszkadza mu brak łapki, nie boi się ludzi, zaczyna juz zadzierac z kotka rezydentka i sie jej stawiać;-)

Niestety nikt sie o nie nie pyta, kazdy szuka teraz maluchów, a my takowych nie posiadamy (sa 3 dzikusy na lisiarni, ale brak dt).

Kto ma chęc na facebooku jest audycja radiowa z zeszłego czwartku w Radiu Gdańsk o lisiarni- cos tam powiedzielismy ale tez mamy potwierdzenie dostania 10 bud i pomocy przy ich ustawieniu przed zimą i lokalizacji.

Pozdrówka i dzieki za pomoc i pamieć;-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pt wrz 16, 2011 18:25 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Zrobiłem zającowi ogłoszenie: http://pkdt.pl/koty-do-adopcji/orunia/426-zajaczek

Aktualne ogłoszenia naszych kotków: http://pkdt.pl/koty-do-adopcji/orunia

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt wrz 16, 2011 22:49 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzięki, Szymon :1luvu:
Na przyszłość, jakby się komuś jeszcze chciało coś tam naskrobać o Zajączku, można dodać, że jest prokocia, więc mile widziany już jakiś kot w domu..
Ja to bym ją najchętniej z Tolkiem w dwupaku... bo się kochają bardzo....

No mówię Wam, Zajączek jest przecudowna...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 18, 2011 19:37 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Po podsumowaniu wydatków i wpływów nasza sytuacja jest cienka, na ten moment mamy ok 919zł minus to co bedzie w amicis do zapłacenia i minus to co zamowiłam w sklepie (puszki i suche za 400zł) łatwo piliczyc ze zostanie jakies 420zł;-(
słuchajcie zakupiono 100kg suchego, mokre Piotr ostatnio kupuje z własnej kieszeni. Mamy troche zapasów (troche puszek i Puriny)z zoolandii ale to dla kotów trzymanych do adopcji i na "czarna godzine".

Ja bede dzwonic do Zoolandii za kilka dni, popytam czy cos mają dla nas, wraz z pismem do schroniska o budy, wspomniałam tez o potrzebach odnosnie karmy. Na ten moment nie damy rady - mamy karmy na 1 miesiac i 400zł na przetrwanie zimy wiec albo kapitulacja albo trzeba zaczac pisac o pomoc!!!!

Przypominam, ze dyrektor Wydziału Srodowiska wspominał ze w styczniu mamy się zgłosic o zapomogę- ciekawe czy słowa dotrzyma?

Jak dotąd pomaga nam Pluszard- dzięki wielkie;-) i moja kumpela , reszta to niewielkie wpłaty od osób obcych.
NIE DAMY RADY jak nie zaczniemy prosic w innych miejscach. Jakies pomysły?

Nasza garstka chyba juz wiekszosc pomysłow wyczerpała, ja jestem zawalona pracą od rana do wieczora i tez już ciezko mi sie mysli. Kazdy pomysł;KONKRETNY- BARDZO MILE WIDZIANY!
DZIEKI i pozdrówka....jesli ktos tu czasem zaglada;-))))

p.s PILNIE POTRZEBA nowych zdjęć, moze fotoreportazu....moze nowego wydarzenia na fb ( obecnie pisze tam takze sama ze sobą)- jacys chętni, moze jacyś znajomi by wpadli i fotki zrobili, moze z podkładem mzuycznym (ja nie potrafie niestety)
MOZE KTOS CHCIAŁBY NAM ZROBIĆ CEGIEŁKI ALLEGRO??? lub wie jak to wyglada. czy jakos specjalnie trzeba to zgłaszać, czy zakładac specjalne konto?
Obrazek

aya13

Post » Wto wrz 20, 2011 20:13 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzieki wielkiemu poświęceniu pani Bozeny nasze kocurki Lazurek i Hans juz sa dwukrotnie zaszczepione na grzybice. Było ciezko z Hansem, ale ksiazeczki juz kompletne- szczepienia na choroby zakaźne, przeciw grzybicy, odrobaczenia, kastracje- chłopakom trzeba jeszcze dobrze obejrzec dziąsełka i ząbki, bo kamień sie osadza i mozliwe, ze konieczny bedzie zabieg aby sie tego pozbyć.

Przypominam, ze mamy na fb wydarzenia, na które takze chyba tylko ja zagladam;-(
http://www.facebook.com/event.php?eid=208131422553644

http://www.facebook.com/event.php?eid=112334962195377

Zagladajcie, udostepniajcie. Szepnijcie dobre słowo;-)
Wszystkie koty z lisiarni, adoptowane i te do adopcji na moim profilu;-)
Obrazek

aya13

Post » Sob wrz 24, 2011 13:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

poznajdywałem jakieś stare aukcje cegiełkowe na allegro, popytam właścicieli...

Byłem w czwartek 2 godziny na łapance, koty upasione, kociaki podrosły. Gil wygląda nieźle, młoda twierdzi że to jest kotka XD

ssb

Post » Sob wrz 24, 2011 13:57 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Szkoda ze sie nic nie złapało, gil jest po kastracji więc mogła sie pomylić;-)))) Oby nikt inny sie nie pomylił w przyszłości.
We wrzesniu zamówiono raz 100kg suchej, potem jeszcze 4 razy po 18kg i 48 duzych puch i tacki do odrabaczania z pasztetem. Trzeba to zliczyc u Piotra i gospodarować oszczędnie bo mamy niewielkie wpływy a czasm wcale, musi starczyć na 2 miesiace to co mamy!!!

Czas szukać nowych źródeł karmy!!!
Obrazek

aya13

Post » Sob wrz 24, 2011 19:29 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

czy wśród tego co jest zmówione są dokładnie takie jak odbierałem ze sklepu (takie bez nalepek 1,2kg) ?

Właśnie wróciłem z karmienia... o tej porze kotów było DUŻO. Myślałem że w tej chwili stado jest mniejsze.

Brat szefa dał się pogłaskać 8O ma mocny katar i średni apetyt :(

Gil też się daje głaskać, leci tylko na surowe (dziś nie miałem -- tylko suche i puszki).

Ponieważ kotów jest dużo to fenbenat trzeba będzie po 400g na dzień (400g (4%) wychodzi 100mg/kg kota dla 50 3-kilowych kotów).

Pytanie na ile dni się decydujemy ? Koszt fenbenatu będzie chyba ok 30zł / dzień. Do rozbełtania 400 gramów potrzebuję 3 puszki 1200 (takie jak kiedyś odbierałem ze sklepu) plus 3-4 whiskasy śmierdzące "z wołowiną" po 400g (3,60zł/puszka).

Zaraz napiszę na wątku PKDT żeby nam wzięli wkład do budek (słoma/siano, nie pamiętam co lepsze) jak będą brać dla siebie.

ssb

Post » Sob wrz 24, 2011 19:47 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Szymon nie dasz rady dopilnowac aby 50 kotów zjadło swoja porcje przez kilka dni, zastanawiam sie czy to odrabaczenie w ogole da skutek? Wszystkie koty zabrane i tak miały glisty i musiały byc normalnie dorobaczane. Ale rób jak uważasz.
Kasy jest bardzo mało, to co kupiłam to sa zapasy na jesien, na zime nic nie mamy. Musi byc to poobliczane - ile jest karmy i na ile starczy, bo to co zamowiłam musi starczyc na 2 miesiace.

Z tego co wiem Marzena dała Ci tacki na odrobaczenie, nie wiem czy tyle ile trzeba. Duze puszki sa na karmienie, do mieszania z kaszą. Nie mam za co kupic kilku puszek dziennie na odrobaczenie. Prosiłam juz dawno aby Piotr podjechał obok samochodem do tej masarni, zapytał o resztki miesa itp.
Ja nie wyczaruje im karmy na zime.
Obrazek

aya13

Post » Sob wrz 24, 2011 19:51 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Nie ma tez kasy aby kupic fenbenat za 30zł na dzień na 10dni to 300zł. Przykro mi.
Mnie bardziej interesuje czy ktos zrobił choc jedno ogłoszenie, zdjęcie czy filmik kotom do adopcji.
Wpłat w poprzednim tygodniu nie było wcale. W poprzednich nieliczne i tylko od osób zaprzyjażnionych.

Nie mam tez wsparcia w prowadzeniu wydarzenia czy promowaniu lisiarni. Jak wiecie teraz duzo pracuje i cokolwiek, kilka zdjec, filmik z jakims podkładem, galeria kotów, ogłoszenie- cokolwiek musi sie pojawić. Audycja radiowa nie dała zupełnie NIC. Zero wpłat, zero telefonów.
Obrazek

aya13

Post » Sob wrz 24, 2011 19:53 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Proponuje abyc wział advocata i stronhold jaki ja zakupiłam, odmierzył po 0,5 ml i tym co sie daja głaskac mozna wylac na kark. Ja równiez przyszły tydzień mam szkolenie od piatku do niedzieli. Teraz miałam zbiórke zywnosci. Jak bede wolna moge sie umowic i za jakis czas dac kotom, które jako tako mozna przytrzymać.
Obrazek

aya13

Post » Sob wrz 24, 2011 20:07 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

co do Lazurka to w tygodniu wpadnie znajoma mangowa obejrzeć koty, obiecała popytać wśród swoich ziomków.

Młoda ma drukarkę-kolor, w tygodniu spróbuję z nią wysmażyć jakieś ogłoszenia, porozwieszam tu i tam...

ssb

Post » Sob wrz 24, 2011 20:10 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

A, w sprawie budek. Tam się po okolicy kręcą jacyś młotkarze, rozmawiałem z Piotrem że może dopiero byśmy stawiali za miesiąc jak wróci (liczę na to że jak się zrobi chłodniej to się stamtąd wyniosą). Zadzwonię do Bożeny żeby potwierdziła nasze budki schroniskowe, żeby nam kto nie sprzątnął... pozostaje sprawa budek z miasta, wiesz już coś na pewno ?

ssb

[poprzednia][następna]