kot sika w łóżeczko pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 07, 2011 5:31 kot sika w łóżeczko pomocy

Witam. Zalogowałem się ponieważ pilnie potrzebuje rady. Mianowicie kiedyś porzyczyłem łóżko od sąsiada w które kot tak długo sikał aż się go nie pozbyłem (chodzi o łóżko). Nigdy wcześniej tak nie robił, w kuwecie zawsze czysto w nic innego nie sika. Łóżko poszło na śmieci i problem znikł z sikaniem. Teraz za parę dni mam zostać tatą i zauważyłem, że kot robi to znowu tyle, że w łóżeczko demoluje je i sika. Nie wiem co zrobić bo nic nie działa.Kot jest zdrowy nic mu nie dolega jest po kastracji już dawno. Łóżeczko narazie schowałem ale za parę dni zostanie na dłużej.

marcinopl

Od: Śro wrz 07, 2011 5:15

Post » Śro wrz 07, 2011 5:52 Re: kot sika w łóżeczko pomocy

Koty często reagują tak na zmiany w otoczeniu.Łóżeczko jest nowe?
Być może dobrym pomysłem bedzie zakup kocich feromonów-Felivay-do kontaktu,tym bardziej,że pojawi sie nowy domownik,a to też ogromna zmiana dla kotka!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro wrz 07, 2011 10:43 Re: kot sika w łóżeczko pomocy

tAK łóżeczko jest nowe i pościel. pozwalałem mu w nim leżeć żeby sie oswoił ale te sikanie.

marcinopl

Od: Śro wrz 07, 2011 5:15

Post » Śro wrz 07, 2011 12:20 Re: kot sika w łóżeczko pomocy

Gratuluję! Zostania tatą, oczywiście.Bardzo Ci współczuję, sikanie to jedyna rzecz jakiej się boję obcując z kotami.Nie masz możliwości zamknięcia pokoju dziecka i nie wpuszczania tam kota?Nie pozwalać kotu na wchodzenie do łóżeczka? Był u mnie mój malutki wnuczek.Koty( sztuk 5) wchodziły do łóżeczka, ale prawie nigdy, kiedy był w nim Ignaś, tylko wtedy, kiedy było puste.Nie siusiały jednak do niego, fakt.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17