Małe rude cuda pod barakiem - potrzebne DS!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 19:17 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

tillibulek pisze:na FB na wątku kociaków panuje duże ozywienie...

A my tu bardzo czekamy na AnielkęG, żeby dogadać szczegóły, bo jednak najlepiej byłoby, gdyby maluchy poszły choć na trochę do dt razem z matką.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto wrz 06, 2011 19:29 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

Bazyliszkowa pisze:
tillibulek pisze:na FB na wątku kociaków panuje duże ozywienie...

A my tu bardzo czekamy na AnielkęG, żeby dogadać szczegóły, bo jednak najlepiej byłoby, gdyby maluchy poszły choć na trochę do dt razem z matką.

niedawno widziałam ogłoszenie ,że jakaś osoba z forum przygarnie rudego kociaka.Przeszukajcie tematy!!!

Kitty11

Od: Pt maja 20, 2011 18:30

Post » Wto wrz 06, 2011 19:34 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

no i jest problem
pojechałam na łapankę zaraz po tym jak napisałam że mogę je zabrać
i mam w domu 4 malce 2 tygodniowe i dziką matkę
muszę mieć kilka dni na ogarnięcie sytuacji i przetasowanie w domu

do soboty i tak nie dam rady tam pojechać i je złapać

czy nikt z Forum nie ma skrawka miejsca dla tych małych? weszłam tu jak poczytałam wpisy na facebooku i mną zatelepało z bezsilnej złości na bezmiar ludzkiej głupoty i nie wiem - bezduszności? znieczulicy?

to rude kocięta, znajda dom raz- dwa, tylko trzeba im jeszcze ze 2 tygodnie z matką, odrobaczyć i do domków

w sobotę, jeśli nic się nie znajdzie mogę je zabrać, choć mówię od razu- nie mam w tej chwili cudownych warunków dla maluchów, ale spokojnie ogarniam dzikie matki
AnielkaG

Post » Wto wrz 06, 2011 19:43 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

Na fb pojawiło się kilka teoretycznych domów, może coś by z nich wyszło?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto wrz 06, 2011 19:46 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

te małe muszą być jeszcze z matką, są za małe żeby iść do adopcji, mają 4- 5 tygodni maksymalnie, będą bardzo chorować :(
AnielkaG

Post » Wto wrz 06, 2011 19:48 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

Mogę pożyczyć dużą (bardzo dużą) klatkę wystawową.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto wrz 06, 2011 19:49 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

AnielkaG pisze:te małe muszą być jeszcze z matką, są za małe żeby iść do adopcji, mają 4- 5 tygodni maksymalnie, będą bardzo chorować :(

Teoretycznie tak, ale nie wiem, czy nie lepiej je jak najszybciej zabrać z ulicy, bo widać, że już chorują :(
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto wrz 06, 2011 19:53 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

kamari pisze:
AnielkaG pisze:te małe muszą być jeszcze z matką, są za małe żeby iść do adopcji, mają 4- 5 tygodni maksymalnie, będą bardzo chorować :(

Teoretycznie tak, ale nie wiem, czy nie lepiej je jak najszybciej zabrać z ulicy, bo widać, że już chorują :(

Na ulicy nie mają żadnych szans :cry: :cry: :cry: Trzeba je zabrać, jak najszybciej. Inaczej, nie przeżyją :cry: :cry: :cry: Widać, że już bardzo chore są :( :( :( Takie śliczne przytulaczki :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto wrz 06, 2011 19:56 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

tak jak pisałam, mogę je zabrać w sobotę, razem z matką, ale do przekoconego domu
AnielkaG

Post » Wto wrz 06, 2011 19:58 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

AnielkaG pisze:tak jak pisałam, mogę je zabrać w sobotę, razem z matką, ale do przekoconego domu

Przekocony dom dużo lepszy, niż całkiem nieprzyjazna ulica, na której nie ma żadnego ratunku i pomocy :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto wrz 06, 2011 20:31 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=132740][img]http://miau5.republika.pl/mawa.gif[/img][/url]

Pozdrawiam
Krzysiekbolo

Post » Wto wrz 06, 2011 21:12 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

Krzysiekbolo pisze:Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=132740][img]http://miau5.republika.pl/mawa.gif[/img][/url]

Pozdrawiam

Dziękuję :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto wrz 06, 2011 23:16 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

Myślę, że dobrze byłoby, żeby trafiły do DT razem z matką.
Teraz jeśli można byłoby je złapac to może choc troche przemyc roztworem betadine. Ja zwykle do jedzenia takim bidusiom dawałam troszke beta glukanu co convalescenca. Hodowczyni radziła też podawać np wit c w kropelkach. Ja mam zazwyczaj rutinacee dla dzieci.
Może znajdzie sie TDT do soboty? Ich oczka narazie nie są takie złe ale jednak dobrze byłoby troszke poprzemywac i pokropić.
Trzymam kciuki

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro wrz 07, 2011 6:47 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

Krzysiekbolo - bardzo dziękuję za banerek :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro wrz 07, 2011 6:53 Re: Małe rude cuda pod barakiem - zaczynają chorować - pilnie dt

AnielkaG pisze:tak jak pisałam, mogę je zabrać w sobotę, razem z matką, ale do przekoconego domu

AnielkaG - dziękuję bardzo. Jeśli nie znajdzie się inny, mniej przekocony dom, to myślę, że tak właśnie trzeba będzie zrobić. Tym bardziej, że dzięki tobie mogłyby pozostać z matką.

A może jednak jakiś dt zajrzy tu już dziś i zechce wziąć rodzinkę wcześniej? Prosimy....

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]