... a więc, Glucurek rzeczywiście przy paniach wygląda okazale
Zmrol rzeczywiście póki co składa się głównie z ogona, ale zmienimy to, zmienimy

. Przy okazji, jutro idziemy się "wizytować" u weta, to przy okazji i wagę się sprawdzi.
Jeszcze co do Zmrola - dostałam swego czasu informację, że w poprzednim miejscu jadła między innymi kocie puszki. Na moje oko, można to sobie między bajki włożyć. Moim zdaniem, Zmrol dopiero poznaje smak różnych kocich puszek - to, co podaję pokemonom traktuje jak nowość. Za to na bank dostawała ludzkie jedzenie - wyraźnie je lubi (stosowny test został przeprowadzony

):szyneczka, kiełbaska, pasztecik, a nawet ziemniaki

(spadł mi na podłogę kawałeczek gotowanego ziemniaka, a Zmrol w te pędy do niego i pożera). Oprócz tego jak kroję coś "wędlinowego", wyraźnie się domaga - staje na tylnych łapkach i "prosi"
No to będziemy oduczać
Pastę na kłaczki lubi, lubi też "poduszki" Whiskasa. Za to do witamin/"cukierków kocich" (w tym "nazębnych") trzeba będzie przyuczyć - nie zna ich smaku.
Szczęśliwie powoli rozsmakowuje się w pokemońskiej mieszance. I dobrze. Jak lubi chrupki, niech je.
Ale jest coraz bardziej ruchliwa, powoli wykształcają jej się mięśnie (początkowo był to sam szkielecik obciągnięty pergaminową, cieniutką skórą).
Rośnie nam pokemon jak się patrzy

не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']