Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 04, 2011 19:22 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Może Basia miała inny problem, który spowodował taki stan skóry - a osłabienie związane z ta chorobą uaktywniło FIP-a ...

Jest z tego pewna lekcja, jak nie wiadomo o co chodzi, to być może chodzi o FIP :roll:
No i wiadomo już, u którego weta szukać pomocy na przyszłość.

Walczyłyście do samego końca, wielkie ukłony.

[*]

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie wrz 04, 2011 19:26 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

no wlasnie większość fipków, które spotkałam miała raczej dolegliwości ze strony jamy brzusznej.

Dziewczyny, zetknęłyście się z potworną chorobą. Poczytajcie jeszcze trochę o fipie - oby nie okazało się to użyteczne na przyszłosc... Bylyscie bardzo dzielne. Czapki z głów.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon wrz 05, 2011 0:13 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Kochana Basienka [*]
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pon wrz 05, 2011 5:50 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Dziewczyny, ta sekcja była potrzebna również Wam.Wiadomo bowiem, że nie mogłyście Basi pomóc, nikt nie mógł :cry: Nie zadręczajcie się, proszę.Basia odeszła otoczona opieką, miłością , nie jest to bez znaczenia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon wrz 05, 2011 8:32 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Tyle okropnego cierpienia na jedną Basiulę :(((
Basiu... odpoczywaj wolna od cierpienia na zielonych niebiańskich łąkach [*]
Dziewczynom jeszcze raz wielkie podziękowania za opiekę nad Basią. Jedno jest pewne, że sekcja
pokazała ,że co mogłyście dla niej zrobić to uczyniłyście wszystko. Teraz potrzeba Wam sił do opieki
nad innymi biedakami. Trzymam za Waszą pracę :ok: Jesteście wspaniałe.
Eśkowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 0#p8422130
Borysowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=167143

Esiu [*]15.07.1995 - 02.01.2014r.... byłeś mi wschodem słońca i zachodem...
Borys [*] 2009 - 28.02.2019r. .. byłeś mi Najdroższym Towarzyszem ...

feniks32

Od: Pt gru 04, 2009 21:19

Post » Pon wrz 05, 2011 10:29 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Dziekujemy za wsparcie. To dla nas bardzo dużo.
viewtopic.php?f=1&t=138417

Moja kochana Basieńko nigdy Cię nie zapomnę. Wygrzewaj się na słoneczku za TM.

sylwia637

Od: Sob sie 27, 2011 19:14

Post » Pon wrz 05, 2011 11:03 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Wydaje mi się, że kotu w kiepskim stanie należy zrobić przede wszystkim testy na FeLV i FIP, dopiero potem szukać ewentualnie czegoś innego.

ewar

Post » Pon wrz 05, 2011 11:06 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Raczej na FIV, bo test na koronawirusa można sobie o kant ...
Już lepiej zbadać stosunek albumin do globulin, czy odwrotnie - nie pamiętam.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 05, 2011 11:45 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Z calego serca dziekujemy, ze jestescie z Nami !!!
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pon wrz 05, 2011 11:51 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Erin pisze:Raczej na FIV, bo test na koronawirusa można sobie o kant ...

Tak? Nie wiedziałam. :oops: No proszę, zawsze czegoś można się nauczyć.Wolałabym jednak,żebym znała teorię i nie musiała tego sprawdzać w praktyce, czego sobie i wszystkim kociarzom życzę.

ewar

Post » Pon wrz 05, 2011 12:44 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Pamiętam o Basi, wszystkie opiekunki Basieńki przytulam, doskonale rozumiem, jak Wy teraz się czujecie, skoro nas wszystkich tak bardzo dotknęła choroba, cierpienie i śmierć tej koteczki [*]

Mam awarię internetu, teraz piszę z doskoku. Dzisiaj wieczorem kończy się bazarek dla Basiuni, podajcie mi proszę namiary na konto, gdzie będę mogła wysłać pieniążki z bazarku
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon wrz 05, 2011 14:58 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

O FIPie decyduje kilka badań robionych razem - alb/glob, miano przeciwciał koronawirusa, badanie krwi, objawy zewnętrzne, badanie miana przeciwciał z płynu (jeśli jest). Problem pojawia się przy bezwysiękowym FIPie

FIP na ten moment jest absolutnie nieuleczalny. Myślę jednak że FIP był chorobą wtórną, wywołaną ogólnym osłabieniem, nowotworem (dobrze przeczytałam o nowotworze mózgu?). Z FIPem nie miałyście praktycznie żadnych szans. Gdyby Basia jakimś cudem przeżyła byłaby pierwszą kotką z FIPem której się to udało, a Wy byłybyście odkrywcami metody leczenia.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 05, 2011 18:56 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

ewar pisze:
Erin pisze:Raczej na FIV, bo test na koronawirusa można sobie o kant ...

Tak? Nie wiedziałam. :oops: No proszę, zawsze czegoś można się nauczyć.Wolałabym jednak,żebym znała teorię i nie musiała tego sprawdzać w praktyce, czego sobie i wszystkim kociarzom życzę.

fip juz predzej wyjdzie w rozszerzonej morfo. Koronawirus jest w ogromnej ilosci kotow, nie u kazdego sie uaktywnia. A test pokaze tylko to ze JEST a to nam kompletnie nic nie daje.

Gibutkowa - ja raczej mysle ze te inne sprawy wlasnie byly wtornie do fipa...
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon wrz 05, 2011 20:13 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Ja muszę stwierdzić ze przypadek Basi wiele mnie nauczył. Nigdy nie zdawałam sobie sprawy z tego, że istnieje tak okrutna choroba u kotów. Przykre jest to, że Basia musiała tyle wycierpieć.

sylwia637

Post » Pon wrz 05, 2011 20:19 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

zuzia96 pisze:Pamiętam o Basi, wszystkie opiekunki Basieńki przytulam, doskonale rozumiem, jak Wy teraz się czujecie, skoro nas wszystkich tak bardzo dotknęła choroba, cierpienie i śmierć tej koteczki [*]

Mam awarię internetu, teraz piszę z doskoku. Dzisiaj wieczorem kończy się bazarek dla Basiuni, podajcie mi proszę namiary na konto, gdzie będę mogła wysłać pieniążki z bazarku

Dziękujemy bardzo za zrobienie dla Basiuni bazarku.
nr konta prześle na pw.

sylwia637

[poprzednia][następna]