Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 02, 2011 21:22 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

wszystkie sposoby bede probowa dziekuje, trzymac kciuki za Lusię kochaną!
Obrazek

angel03

Od: Nie kwi 29, 2007 13:36

Post » Sob wrz 03, 2011 9:39 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

tak jak podejrzewalam,już dzisiaj pasta z tabletką nie byla hitem, troche polizala, a reszte jej na jezyk dałam bo nie chciala, trzeba wyprobowac kolejny sposob, ten z mrożeniem tabletki mnie ciekawi, jak się ja maslem wysmaruje to po co mrozić?humory za to dopisuja calej trójce, od rana gonitwy i zabawy, Luna tez bardzo zabawowa.Teraz wygrzewaja się w sloneczku, przy balkonie, uwielbiam takie chwile, kiedy wszystko jest dobrze, spokój, harmonia, to mi daje tyle radości:)
Obrazek

angel03

Post » Sob wrz 03, 2011 9:42 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:tak jak podejrzewalam,już dzisiaj pasta z tabletką nie byla hitem, troche polizala, a reszte jej na jezyk dałam bo nie chciala, trzeba wyprobowac kolejny sposob, ten z mrożeniem tabletki mnie ciekawi, jak się ja maslem wysmaruje to po co mrozić?humory za to dopisuja calej trójce, od rana gonitwy i zabawy, Luna tez bardzo zabawowa.Teraz wygrzewaja się w sloneczku, przy balkonie, uwielbiam takie chwile, kiedy wszystko jest dobrze, spokój, harmonia, to mi daje tyle radości:)

Jak zamrozisz kot nie wyczuje tabletki i maslo od razu nie zejdziesz jak dasz maslo nie mrozone to zlize maslo tabletke wypluje
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie wrz 04, 2011 12:19 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Kolejny sposób, zamrożenie tabletki w maśle nie wyszło, Luna lizala i lizala i sie zlizalo maslo a tabletka została....ona jest cwana, tabletke włożoną do gardła potrafi wykrztusić, cała się pieni aż i ślini, a wypluje, obawiam się że strzykawką też bedzie taki rezultat bo nawet pojona wodą potrafi wypluwać, rozkruszoną mieszam z pastą smakową i smaruje język i pyszczek wtedy się wylizuje dokładnie, aż nos jej się od razu bladorózowy z czystości robi;)nie wiem czy do środy dam radę z tą pastą, z szynką nie chce, z ulubionym jedzonkiem też nie, o saszetkach uzupełniających na zdrowe drogi moczowe nie ma co mysleć nawet, bo nie mam kompletnie jak tego proszku jej podać...nie wiem co jeszcze sprobować....
Obrazek

angel03

Post » Nie wrz 04, 2011 12:22 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

MariaD pisze:6. obmazać tabletkę w maśle/margarynie, zamrozić, wrzucić szybko głęboko do kociego gardła zanim masło się rozpuści.

do gardła nie wrzucałam obmazanej, obawiam sie ze wykrztusi, ale sprobuje bo co innengo.
Obrazek

angel03

Post » Nie wrz 04, 2011 12:36 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:
MariaD pisze:6. obmazać tabletkę w maśle/margarynie, zamrozić, wrzucić szybko głęboko do kociego gardła zanim masło się rozpuści.

do gardła nie wrzucałam obmazanej, obawiam sie ze wykrztusi, ale sprobuje bo co innengo.

Jeżeli wrzucisz głęboko (przyklejasz na koniec palca, otwierasz pyszczek i wpychasz tabletkę), zamkniesz pyszczek, podniesiesz go do góry i będziesz masować gardło to połknie.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie wrz 04, 2011 13:33 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

MariaD pisze:
angel03 pisze:

Jeżeli wrzucisz głęboko (przyklejasz na koniec palca, otwierasz pyszczek i wpychasz tabletkę), zamkniesz pyszczek, podniesiesz go do góry i będziesz masować gardło to połknie.

ale się boję...ale spróbuję jutro ten sposób, boję żebym krzywdy nie zrobiła.
Obrazek

angel03

Post » Nie wrz 04, 2011 14:12 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Poproś może dalię by Ci pokazała jak to robić. Nie zrobi się krzywdy w ten sposób, nie zakrztusi, bo nie jest płynne.
Obrazek

MariaD

Post » Pon wrz 05, 2011 19:01 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Stwierdziłam wczoraj, że z moim Wedlem jest jednak coś nie tak, nazwałabym to kocim ADHD, wczoraj nagle, wieczorem zaczął biegać , po czym syczec na Gia, bez powodu, nawet na Luśkę mu się zdarzylo, bo chciała obwąchać dziwaka, na mnie nie reagował, probowałam mu przerwać miauczenie przyciskając do podlogi, ale wzbudziło to w nim wiekszy agresor i decybele dzwięków, Gia natomiast cichutko, ani burknięcia, zamknęlam*psycholka*na cala noc ze mna w pokoju, rano było ok, oczywiście się zdenerwowalam, że Lusia chora i jeszcze to znowu.....ale minęło, Wedel jest ogólnie niespokojnym kotem tak jak obserwuje i mam porownanie z Gia,bo z Luna nie porownywalam, bo pers to pers. Rudy ma takie zrywy i biega bez potrzeby, a potem drapie ze zlością w drapak, jak spi delikatnie macha ogonem, jest wyraźnie rozdrażniony, nie wiem czym, od zawsze taki byl, tylko na Lusce to nie robiło wrażenia, dalia polecila Kalm Aid-kupię, może sie trochę wyluzuje....

Jutro chcę Lunie zrobić badanie krwi, żeby się dowiedzieć w jakim stanie są nerki, czy w związku z tym nic nie może rano jeść delikatnego, bo badanie raczej pod wieczór będzie?biedulka....
Obrazek

angel03

Post » Pon wrz 05, 2011 19:21 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

10-12 godzin bez jedzenia powinna być ( minimum 10 godz)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro wrz 07, 2011 16:42 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Dzisiaj Luna miala przyjąć ostatnia tabletkę, hmmm...nie przyjeła, wypluła, a cale maslo też pluła, aż sie pieniło, cos okropnego, jutro jade na kontrolę, mam nadzieje ze uda mi sie mocz złapać, bo ostatnio przy mnie nie sika, ale nasikane jest w tym miejscu co zawsze, wiec to raczej ona, chyba sie obrazila za ostatnie podglądanie i czeka az wyjde zeby zrobić siusiu, czuję że będzie cięzko, ale za parę dni zrobimy badanie krwi i się okaże wszystko, jeśli ma chore nerki wyjdzie w krwi, a jeśli nie to bylo zapalenie pęcherza, jutro poproszę by dały jej jeszcze jeden zastrzyk, skoro nie zjadla tej tablety. I zobaczymy co dalej... oby bylo dobrze, bo się martwię o nią.....Wedel cały czas ma napady ADHD;)kupiłam Royal Calm zobaczymy czy zadziała, zamowiłam tez Kalm Aid, może się wyciszy dzikus....trzymajcie kciuki za poprawę moich kocich pociech i zmartwień....
Obrazek

angel03

Post » Sob wrz 10, 2011 12:31 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Troszeczkę rozweselam wątek....choc sytuacje nie wyjaśniły się nadal, oprocz lepszego samopoczucia Luny, która wróciła nawet do zabaw, ale nadal diagnozy nie ma.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na koniec miałam filmik Wedelka-nerwuska ale nie mogę wstawić z imageshack nie idzie....:(
Obrazek

angel03

Post » Sob wrz 10, 2011 12:35 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Fajne zdjęcia futrzastych. :)

Filmik może przez YouTube?
Obrazek

MariaD

Post » Sob wrz 10, 2011 12:50 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

wlaśnie probuje przez You Tube, pod blokiem zrobili jakis okropny festyn,strasznie się drą, głośna muzyka, kotom sie to nie podoba ewidentnie, chowają sie pod łóżko a jak przestają chwilę grać to wychodzą. Dzisiaj sprawdziłam kocie wagi, Luna odziwo przytyła, jadła antybiotyk to raczej myslalam ze schudnie, ale moze wczesniej przytyla, a waga jej nie spadła po lekach, waży ok4kg, na nia to duzo...ale nic jej nie wisi, więc ok:)Wedel 5,5kg....wydawało mi się ze wiecej, ale futra więcej niż tłuszczu, a Gia waży 8kg, czyli trzyma wagę w normie, nie jest już absolutnie łapczywa na chrupki, na mięso też mniej, ale jeszcze maniery wyjadania z innych misek pozostały....mysli że jedzą coś lepszego;)
Obrazek

angel03

Post » Sob wrz 10, 2011 12:51 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

udało się,będę robić więcej filmów http://www.youtube.com/watch?v=rIaj3YEi1L4 :))
Obrazek

angel03

[poprzednia][następna]