Kupię / zlecę przygotowanie ubranka dla malutkiej kici

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pt wrz 02, 2011 10:39 Kupię / zlecę przygotowanie ubranka dla malutkiej kici

Szczegóły problemu w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=132547

Kupię lub zlecę wykonanie wygodnego i bezpiecznego ubranka dla malutkiej (2 miesięcznej) kici. Ubranko ma chronić brzuszek koteczki przed ssaniem przez braciszka. Nie może krępować malutkiej ruchów, ani jej wyraźnie przeszkadzać. Najlepiej jakiś przyjazny, niealergiczny materiał, np. bawełna. Tak skrojone, żeby kicia nie mogła go sama zdjąć. Chciałbym również, żeby osoba, która mogłaby mi pomóc, założyła to mojej kici.

Mieszkam w Warszawie, na Bielanach (zaraz przy metrze).

Cena do uzgodnienia, posiadam też zapasy karmy dla dorosłych kotów (nietrafiony prezent dla mnie), którą chętnie odstąpie.

Gdyby ktoś był zainteresowany, proszę pisać albo przez forum (wiadomość prywatna), albo bezpośrednio na mój adres e-mail: netlopum@gmail.com

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc.

neofelis

Od: Czw wrz 01, 2011 23:36

Post » Pt wrz 02, 2011 19:41 Re: Kupię / zlecę przygotowanie ubranka dla malutkiej kici

Może koronkowe,skoro to dziewuszka?Z bawełnianego kordonka,przewiewne.
Zrobiłabym,bo mam nie dół a kanion finansowy aktualnie.
Legnica

Post » Pt wrz 02, 2011 20:13 Re: Kupię / zlecę przygotowanie ubranka dla malutkiej kici

Sama zrób z małej skarpety,potem sobie kup większą i bedzie następny golfik..... itd
Juz to zdjęcie gdzieś wstawiałam
Tak to wygląda:
Obrazek

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Pt wrz 02, 2011 21:47 Re: Kupię / zlecę przygotowanie ubranka dla malutkiej kici

Legnica pisze:Może koronkowe,skoro to dziewuszka?Z bawełnianego kordonka,przewiewne.
Zrobiłabym,bo mam nie dół a kanion finansowy aktualnie.

Tu nie chodzi o ozdobę, ale o zabezpieczenie maleńkiej przed natarczywym braciszkiem. To nie pokaz mody tylko problem zdrowotny... :) Chodzi mi o osoby z Warszawy, które mogłyby to założyć.

Salami pisze:Sama zrób z małej skarpety,potem sobie kup większą i bedzie następny golfik..... itd
Juz to zdjęcie gdzieś wstawiałam
Tak to wygląda:

Ładny pomysł Salami, ślicznie to wygląda, ale ja jestem mężczyzną i kompletnie nie mam takich zdolności. Poza tym kotek na Twoim zdjęciu jest duuuży a moja kicia maluteńka. Zrobiłem coś takiego z bambusowej skarpetki, ale kicia ją zdjęła :(

Potrzebuję pomocy jakiegoś kociarza-znawcy z Warszawy.

Pozdrawiam wszystkich ciepło i dziękuję za odpowiedzi.

neofelis

Od: Czw wrz 01, 2011 23:36

Post » Sob wrz 03, 2011 9:43 Re: Kupię / zlecę przygotowanie ubranka dla malutkiej kici

neofelis pisze:Ładny pomysł Salami, ślicznie to wygląda, ale ja jestem mężczyzną i kompletnie nie mam takich zdolności. Poza tym kotek na Twoim zdjęciu jest duuuży a moja kicia maluteńka.

Wystarczy kupić mniejszą skarpetkę frotte :ok:

neofelis pisze:Potrzebuję pomocy jakiegoś kociarza-znawcy z Warszawy.

to na prawdę nie jest wielka filozofia,wyciąć dziurki w skarpecie,nawet mężczyzna (chyba) da radę :wink:

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Sob wrz 03, 2011 17:39 Re: Kupię / zlecę przygotowanie ubranka dla malutkiej kici

neofelis - spróbuj zmierzyć kotkę. (mniej więcej. np sznureczkiem a potem odczytaj na linijce, ile to cm)
- obwód klatki piersiowej
- długość po grzbiecie - od łopatek do nasady ogona.

może jakąś małą skarpetkę dziecięcą da się jej założyć skutecznie.
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Sob wrz 03, 2011 18:34 Re: Kupię / zlecę przygotowanie ubranka dla malutkiej kici

Neofelis - dolaczam sie do dziewczyn i mowie - DZIECIACA SKARPETA...

Juz Ci pisze co i jak - to banalne, dasz rade sam zrobic!
- kupujesz dziecieca, bawelniana skarpetke, taka ktora sie ladnie rozciaga
- odcinasz calosc "stopy" skarpetki, tuz za pietka
- tym sposobem masz swetrek z golfem dla kici /golf to sciagacz skarpety/
- wycinasz 2 dziurki, nie z boku skarpety, ale bardziej w strone srodka - no bo kociak nie ma lapek calkiem po boku cialka 8)
- zalozenie skarpety-sweterka jest proste, bo jest materia bardzo rozciagliwa, najpierw wkladasz lebek przez golfik, a potem wyciagasz lapcie przez dziurki - rekawki....i gotowe!

Dasz rade! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Przepis na sok z buraków dla kociąt - http://blog.augustynska.eu/sok-z-burakow-dla-kociat/

bitis

Od: Śro paź 15, 2008 11:04