PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 02, 2011 19:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

selya pisze:Miało być, że zgłaszamy od pierwszego, więc dzisiaj jak jest drugi to ja zgłoszę kociaka jako pierwsza

Kacper - Gorzów Wielkopolski. Mały kociak skatowany przez jakiegoś żula ;/ Kotek jest w bardzo ciężkim stanie, operacja poskładania go to koszt 800 zł. Kacperek ma połamaną miednice w kilku miejscach,uszkodzenie rdzenia (nie jest przerwany),otwarte złamanie tylnej łapy. Jest szansa na poskładanie go.
Chciałabym żebyśmy pomogły Kacperkowi gdyż padł on ofiarą bestialskiego czynu człowieka. Nie był to wypadek, ale świadome znęcanie się nad Kacperkiem.
Link do wątku o Kacperku

Będę popierać. Szokująca historia :evil: .
Trzeba spróbować kota na nogi postawić.

Edytuję. W ty miesiącu głosujemy na dwóch, prawda?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt wrz 02, 2011 19:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Z tego co wiem to tak :)

A i temu chłopakowi też warto pomóc.. jest tyle potrzebujących :(

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pt wrz 02, 2011 19:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

selya pisze:Z tego co wiem to tak :)

A i temu chłopakowi też warto pomóc.. jest tyle potrzebujących :(

To prawda.
Obrazek

Mulesia

Post » Pt wrz 02, 2011 20:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

W tym miesiącu będzie dwóch zwycięzców. Tylko nie wiem jaka będzie formuła głosowania, ale chyba będziemy wybierać po prostu dwie kandydatury ze zgłoszonych. Pierwsza strona wątku uzupełniona o zbiór zasad. Zapraszam do lektury.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt wrz 02, 2011 20:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

AniHili i inne kobietki bezzdjęciowe: fotki do CV robi się samemu albo z pomocą domowników. Ubierasz się ładnie, czeszesz się ładnie, malujesz się ładnie, stajesz na tle ściany, albo innego jednolitego koloru - i cykasz z 10 fot. Potem zrzucasz je na komputer, wybierasz najładniejsze i Fotoszopem albo najprostszym Paintem "wycinasz" z obrazka swoją paszczę, można trochę sie podrasować i gotowe :mrgreen:
To jest instrukcja dla posiadaczy aparatów cyfrowych.
Do a nieposiadaczy dokładam jedno zdanie na początek instrukcji - pożyczyć aparat :mrgreen:

Gdyby ktoś potrzebował dokładniejszych instrukcji albo pomocy w przeróbce - pisać! :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pt wrz 02, 2011 20:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Trinity36 pisze:AniHili i inne kobietki bezzdjęciowe: fotki do CV robi się samemu albo z pomocą domowników. Ubierasz się ładnie, czeszesz się ładnie, malujesz się ładnie, stajesz na tle ściany, albo innego jednolitego koloru - i cykasz z 10 fot. Potem zrzucasz je na komputer, wybierasz najładniejsze i najprostszym Paintem "wycinasz" z obrazka swoją paszczę, można trochę sie podrasować i gotowe :mrgreen:
To jest instrukcja dla posiadaczy aparatów cyfrowych.
Do a nieposiadaczy dokładam jedno zdanie na początek instrukcji - pożyczyć aparat :mrgreen:

TŻ mi zrobi bo jego komórka ma mocniejszy aparat niż to, co kiedyś aparatem zwałam :wink: Po prostu miałam nadzieję, że obejdzie się bez tak drastycznych kroków :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt wrz 02, 2011 20:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Oto jest wyzwanie dla Czarownicy - jak zrobić zdjęcie bez robienia zdjęcia :mrgreen:

Może przerzuć fotki z Sabatu? :ryk:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt wrz 02, 2011 20:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

villemo5 pisze:Oto jest wyzwanie dla Czarownicy - jak zrobić zdjęcie bez robienia zdjęcia :mrgreen:

Może przerzuć fotki z Sabatu? :ryk:

Wygrzebać starożytne jakieś 8) Ale zaginęło w mrokach dziejów :P
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob wrz 03, 2011 0:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Siostry.. potrzebuję rady i wsparcia...
Dzisiaj mieliśmy telefon, że Pani niedaleko naszego domu (jutro uzupełnię mapkę) karmi właśnie naszego Rogerka.. pobiegliśmy, ale to niestety nie był Roger :(

Ale...

Były tam 3 kociaki. Pani mówi, że na podwórku nigdy kotów nie było, we wtorek pojawił się właśnie ten biały podobny do naszej zguby, w środę przyszło czarne piękności a dzisiaj jak ciciałam na tego białaska pojawił się jeszcze jeden burasek... Nie są zupełnie dzikie, buraska dotknęłam jak jadł, odskoczył, ale mimo, że byłam cały czas przy miseczkach to podszedł i znów zaczął jeść, Rotbart też go dotknął. Biały i Czarny były mniej ufne, ale mimo wszystko one nie są takie w 100% dzikie.. nie wiem co zrobić ;(
Myślałam o wyłapaniu ich, ale ja nie wezmę 3 kotów, pracujemy po 12 godzin, jest nasz Aleks, nie wiemy jakie one są... a mi to spokoju nie daje ;( :crying: :crying: :crying:

Boję się jak mogą zostać potraktowane przez innych mieszkańców tego podwórka :?

selya

Post » Sob wrz 03, 2011 7:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

villemo5 pisze:W tym miesiącu będzie dwóch zwycięzców. Tylko nie wiem jaka będzie formuła głosowania, ale chyba będziemy wybierać po prostu dwie kandydatury ze zgłoszonych. Pierwsza strona wątku uzupełniona o zbiór zasad. Zapraszam do lektury.

A może po prostu pomoc dostanie ten, który w głosowaniu zdobędzie pierwsze miejsce i ten który zdobędzie drugie ( jedna lista, jedno głosowanie, pomagamy pierwszej -wg ilości głosów-dwójce )
Obrazek

Mulesia

Post » Sob wrz 03, 2011 8:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

Mulesia pisze:
A może po prostu pomoc dostanie ten, który w głosowaniu zdobędzie pierwsze miejsce i ten który zdobędzie drugie ( jedna lista, jedno głosowanie, pomagamy pierwszej -wg ilości głosów-dwójce )
:ok:

Tak zróbmy!!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob wrz 03, 2011 9:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

selya pisze:Siostry.. potrzebuję rady i wsparcia...
Dzisiaj mieliśmy telefon, że Pani niedaleko naszego domu (jutro uzupełnię mapkę) karmi właśnie naszego Rogerka.. pobiegliśmy, ale to niestety nie był Roger :(

Ale...

Były tam 3 kociaki. Pani mówi, że na podwórku nigdy kotów nie było, we wtorek pojawił się właśnie ten biały podobny do naszej zguby, w środę przyszło czarne piękności a dzisiaj jak ciciałam na tego białaska pojawił się jeszcze jeden burasek... Nie są zupełnie dzikie, buraska dotknęłam jak jadł, odskoczył, ale mimo, że byłam cały czas przy miseczkach to podszedł i znów zaczął jeść, Rotbart też go dotknął. Biały i Czarny były mniej ufne, ale mimo wszystko one nie są takie w 100% dzikie.. nie wiem co zrobić ;(
Myślałam o wyłapaniu ich, ale ja nie wezmę 3 kotów, pracujemy po 12 godzin, jest nasz Aleks, nie wiemy jakie one są... a mi to spokoju nie daje ;( :crying: :crying: :crying:

Boję się jak mogą zostać potraktowane przez innych mieszkańców tego podwórka :?

Selya, a masz skąd pożyczyć klatkę dla smarkaczy i przetrzymać je i wyadoptować? Mniej więcej tak się zostaje DT, nawet okazjonalnym. Jak jedzą same, to 12 h wytrzymają bez was a w klatce będzie łatwiej ich upilnować. Jesteś z Łodzi, tam jest dużo wolontariuszek, które wesprą Cię i podpowiedzą, co robić.
:ok: :ok: za odnalezienie Rogera!!

Siostry, ze spraw formalnych - chciałabym się pożegnać z Paktem. Oczywiście zapraszam wszystkich zainteresowanych do odwiedzin na moim wątku i :ok: za sprawy osobiste i kocie wszystkich Sióstr.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob wrz 03, 2011 9:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

alix76 pisze:Selya, a masz skąd pożyczyć klatkę dla smarkaczy i przetrzymać je i wyadoptować? Mniej więcej tak się zostaje DT, nawet okazjonalnym. Jak jedzą same, to 12 h wytrzymają bez was a w klatce będzie łatwiej ich upilnować. Jesteś z Łodzi, tam jest dużo wolontariuszek, które wesprą Cię i podpowiedzą, co robić.
:ok: :ok: za odnalezienie Rogera!!

Siostry, ze spraw formalnych - chciałabym się pożegnać z Paktem. Oczywiście zapraszam wszystkich zainteresowanych do odwiedzin na moim wątku i :ok: za sprawy osobiste i kocie wszystkich Sióstr.

To nie są smarkacze, zaryzykowałabym stwierdzenie około roku - dwóch, ale było ciemno, młodsze raczej nie są - prędzej starsze, dość duże kociaki.
Nie mam kiedy ich wyadoptować... za dwa tygodnie wyjeżdżam na żagle, na łajbę nie zabiorę kotów, swoich nie zabiorę a co dopiero dzikich...

Dlaczego się z nami żegnasz? :( smutno :(
Ale :ok: dla Ciebie i wszystkiego co robisz :ok:

selya

Post » Sob wrz 03, 2011 10:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

No, to gorzej - rocznego raczej nie ma sensu próbować oswajać :( . Dorosłym dzikunom w zasadzie można pomóc sterylizując, dokarmiając i zapewniając ciepłe schronienie (budki) na zimę . Może obejrzyj je świetle dziennym?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob wrz 03, 2011 10:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany - głosujemy nowy regulamin!!!

alix76 pisze:No, to gorzej - rocznego raczej nie ma sensu próbować oswajać :( . Dorosłym dzikunom w zasadzie można pomóc sterylizując, dokarmiając i zapewniając ciepłe schronienie (budki) na zimę . Może obejrzyj je świetle dziennym?

Jeden z nich dał się dotknąć jak jadł, nie wydaje mi się żeby to były takie normalne dzikusy...
Pracuję najbliższe dwa tygodnie dzień w dzień po 12 godzin, nie ma opcji na światło dzienne ;/

Mam jeszcze jeden problem..
Mój TŻ został przez buraska draśnięty, nie wiem czy pazurem czy zębem.. panikować ze wścieklizną?

selya

[poprzednia][następna]