Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 03, 2011 0:18 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Temp.w nocy spada ,to sie odbija na wegetacji roslin,ale przed blokiem malutkie krzaczorki maja sie dobrze i daje wlasciwe im przyrosty-ciesze sie jak dziekco,bo wszystkie przezyly :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob wrz 03, 2011 23:27 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Jaki czujny Sibi :lol:

Trykot na aucie bosski :ryk:

Pieknie tam masz :D
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Nie wrz 04, 2011 20:19 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Delikatny upal :mrgreen: . Jak dla mnie moze tak byc do listopada.
Koty zachwycone, nawet w dzien spia na polu. Moher tylko na dwie godziny podzedl dzis na sjeste do szafy, ale tylko dlatego, ze bylo koszenie, za czym nie przepada, bo mu burczy podczas snu.
Bylam na wycieczkach, zdazylam pomalowac Drewnochronem deseczki i krazki drewna na kocie polki na drzewie i zrobic 100 innych rzeczy. Żeby tylko na serio nie zabrac sie do roboty :evil: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie wrz 04, 2011 20:25 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

:kotek: Pracowita mroweczka z Ciebie-a ja na przecenie upolowalam ognika z owocami zoltymi -bede miala kolejny krzaczek przed blok 8) bo bylismy na dalekim spacerze z psiakiem i zahaczylismy o real :wink: Posadze go jutro i bede musiala poplewic ,bo wszystko blyskawicznie zarasta :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon wrz 05, 2011 12:51 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

O, chłopaki znów na wakacjach? :lol: . I dobrze, niech korzystają ile wlezie z uroków tak pięknego ogrodu :1luvu:
Jak oni jesienią wyhamują w mieście po tych polowaniach, spacerach i spaniu w plenerze? :roll:
Monostra pisze:Co prawda jest cieplo i pieknie, ale zaczynaja kwitnac zimowity i jesienne krokusy a liscie z klonow leca juz hurtowo. Ale moze jednak bedzie rekompensata za "cieple czerwcowe wieczory i noce", kiedy bylo i 5 stopni :lol: .

Też na to liczę. Wrzesień zaczął się cudnie i niechże tak pociągnie jak najdłużej :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto wrz 06, 2011 10:58 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

U Ciebie jak zwykle - niezwykle :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tez mam nadzieje na jeszcze trochę słońca - ciagle mam uczucie, że lata w ogóle nie było :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto wrz 06, 2011 11:20 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Tez tak mam: wynajduje sto tysiecy powodow i pretekstwo byle tylko nie zabrac sie do prawdziwej roboty. Gotowa jestem drewno na kominek ukladac, bo nie lezy wystarczajaco prosto :mrgreen:
Koty w plenerze przepiekne :1luvu:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto wrz 06, 2011 19:59 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Chat, ja jestem sklonna to drewno rabac :twisted: .
Dzis bylam w Krakowie, a Koalicjanci zostali z babcia :wink: . Byli bardzo grzeczni. Podobno rozpoznaja moje auto 8O . Faktycznie, znowu siedzieli przy bramie, do ktorej polecieli na dzwiek silnika, zanim mogli cokolwiek zobaczyc. Na auta sasiadow ponoc nie reaguja. Moze silnik ma dla nich tez nieco inny dzwiek?
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto wrz 06, 2011 20:07 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Kochani, poznali Matke zywicielke po odglosach 8)

Zawsze mnie to wzrusza jak widze Mimila czekajacego na moj powrot w oknie (przynajmniej tak to sobie interpretuje :lol: )
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro wrz 07, 2011 15:34 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Foty super :-)
Moje kocisko rozpoznaje nas po krokach na schodach, oczywiście jeśli wtedy nie śpi snem kamiennym :ryk: Sprawdziłam gdy byłam sama z nim w domu ,a syn wracał, to poszedł przed drzwi .Na kroki sąsiadów nie reaguje, czasem jak ktoś się tłucze na klatce to tylko głowę podniesie i słucha . Moja sunia ,dawno, dawno temu...rozróżniała samochód ojca po silniku .Nie ważne , która była godzina, jak podjeżdzał pod blok to mało nóg nie gubiła tak biegła do drzwi :D

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Śro wrz 07, 2011 18:26 Re: Kocia Koalicja 3: Koniec wakacji :(

Chat pisze:U mnie tez sa jeze, spia pod workami po torfie pod tarasem. Dwa lata temu byla mamunia z mlodymi to dawalam im troche kociego suchego :oops: , nie wiedzialam, ze nie wolno... :(

bo wolno :D to dla nich przysmak i dobre jedzonko :) nie wolno tylko KK - coś ma w sobie ta karma, że jeżom szkodzi

Monostra pisze:Na auta sasiadow ponoc nie reaguja. Moze silnik ma dla nich tez nieco inny dzwiek?

pewnie, że tak. Jak jeszcze mieszkaliśmy w centrum, to mieliśmy na podwórze bramę wjazdową taką we froncie kamienicy. Znaczy nie "wolnostojącą", tylko dziurę w domu ;) Był czas, że TZ wyjeżdżał np. na 2-3 tyg. po pieniążki zagramanicę, mieszkał z nami wtedy tylko Georg. W środku nocy zrywał się z wyra i leciał na parapet w kuchni, której okno było dokładnie nad tą bramą. Mogłam nie wyglądać przez okno, wiedziałam, że za chwilę moje szczęście zacznie się tarabanić po schodach :D

Dostałam roślinkę :love: przyniosłam do domu, wykopaliśmy dziurkę, wsadziliśmy. Georg wąchnął i uciekł. Gabryś powąchał raz, potem drugi i oddalił się z godnością. Za to Gadget... TZ został na dworzu i nagle krzyczy: "Misieeek, ten mały to wp*...*la! ta roślinka nie wytrzyma do wiosny!"
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 07, 2011 19:18 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Georg-inia, wykopaliscie jedna dziurke?! Tam byly 4 roslinki :strach: . 2 jednej odmiany i 2 innej. Trzeba je posadzic w odleglosci ok 25- 30 cm od siebie.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Śro wrz 07, 2011 19:46 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Monostra pisze:Georg-inia, wykopaliscie jedna dziurke?! Tam byly 4 roslinki :strach: . 2 jednej odmiany i 2 innej. Trzeba je posadzic w odleglosci ok 25- 30 cm od siebie.

kuźwa, a przejrzałam całą kopertę w poszukiwaniu instrukcji obsługi :ryk: no dobra, będę kopać jutro :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 07, 2011 19:50 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Georg-inia :mrgreen: .
Przepraszam, myslalam ze to widac na pierwszy rzut oka i skoro masz ogrodek, to bedziesz wiedziec co robic :lol:

Przed poludniem bylo niby ladnie, ale glownie przez okno :evil: .Wiatr straszliwy :evil: , chyba halny byl i uszy chcialo oberwac.
Kociska probowaly wychodzi po pare razy (kazdy osobno oczywiscie :twisted: ), ale ich miny przy powrocie byly piekne . Tez wyraz obrzydzenia na mordkach, polozone uszy, zeby ich nie wywrocilo na druga strone, futro postawione wiatrem zupelnie odwrotnie :ryk: . Po poludniu niby lepiej, ale poszly na troche i o w pol do siodmej byly ulozone do czesania i spania mialy czuja, bo leje.

Poniewaz pierwszy pokos kocimietki, razem z galazkami, zawieszony pod wiata w wiazkach zawilgl, to drugi i trzeci postanowilam zrobic inaczej, tj. oberwac listki i suszyc na poddaszu rozlozone na plotnie. Pierwsze proby udaly sie znakomicie, wiec dzis obrywalam te cholerne listki przez 3 godziny :evil: . Juz sobie wyobrazam pakowanie tego w paczuszki :strach:
Wszysko to wina pomyslu MariaD, czego jej nie zapomne :twisted:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Śro wrz 07, 2011 20:41 Re: Kocia Koalicja 3: Wakacje cd. :)

Monostra pisze:Wszysko to wina pomyslu MariaD, czego jej nie zapomne :twisted:

Zawsze do usług. :mrgreen:

Monostra pisze:Poniewaz pierwszy pokos kocimietki, razem z galazkami, zawieszony pod wiata w wiazkach zawilgl, to drugi i trzeci postanowilam zrobic inaczej, tj. oberwac listki i suszyc na poddaszu rozlozone na plotnie.

Masz poddasze? Suche? Masz tam jakieś belki pod dachem? To powieś luźno powiązane pęki kocimiętki na gwoździu na belkach. Tak moja Babcia suszyła zioła. Tak Ojciec suszył na działce dziurawiec - na strychu.
Możesz też na tym płótnie pokłaść całe gałązki, no ale jak lubisz rękodzieło... 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

[poprzednia][następna]