Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 9:27 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:Chodzi o brzuch od piwa więc natychmiat to odwołaj - żadnych dzieci mieć nie zamierzam

:D a jak od piwa - to kiedy ty zaczniesz pić kobito :ryk: bo jak narazie mieśnia piwnego to ty nie masz :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 01, 2011 9:33 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorota Wojciechowska pisze:
Mara S pisze:Chodzi o brzuch od piwa więc natychmiat to odwołaj - żadnych dzieci mieć nie zamierzam

:D a jak od piwa - to kiedy ty zaczniesz pić kobito :ryk: bo jak narazie mieśnia piwnego to ty nie masz :ryk:

mam - tylko ukrywam :lol:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 01, 2011 19:35 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

hej zadzowoniła do mnie pani Krystyna mieszkajaca kolo egzotarium ze dokarmia kotke ciezarna. Czy moge prosic o pomoc w zlapaniu tej kotki? zajmiemy sie sterylizacją.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 01, 2011 19:56 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Filomen pisze:hej zadzowoniła do mnie pani Krystyna mieszkajaca kolo egzotarium ze dokarmia kotke ciezarna. Czy moge prosic o pomoc w zlapaniu tej kotki? zajmiemy sie sterylizacją.

a to dzik czy chodzi raczej o transport?

Mara S

Post » Czw wrz 01, 2011 20:01 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Witam wszystkich!

Niestety przez najbliższy czas nie będę mogła uczęszczać na dyżury w KCh,
w wypadku, który miał miejsce niedawno ucierpiała osoba z bliskiej mi rodziny,
obecnie każde wolne popołudnie spędzamy z mężem w Reptach.

Dzisiaj Dorotka odwiedziła mnie w pracy i zabrała pieniążki, które uzbierałam za sprzedaży magnesów i plakietek
(całe 116,50 o ile dobrze pamiętam)
Na tym nie koniec, gadżety Kociochatkowe rozprowadzam dalej,
chociaż tyle będę mogła Wam na razie pomóc.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw wrz 01, 2011 20:50 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dziękuję Asi i narzeczonemu, Marze i jej brzuchowi i Jadzi w ten sposób cały tydzień obecny obsadzony, i zaraz przeklejam na pierwszą stronę, ale niestety znów następny tydzień przed nami :(
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 29.08.-04.09.2011 r.
29.08. pon. rano Wiesia, Gosia, Jadzia wie. Teresa
30.08. wt. rano Beatka wie. MaraS.
31.08. śr. rano MartynaP. wie Jadzia
01.09. czw.rano Alienor wie. Teresa
02.09. piat rano Alienor wie. Jadzia
03.09. sob. rano MartynaP. wie. Asia i narzeczony
04.09. niedz. rano Dorota wie. Mara i jej brzuch :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw wrz 01, 2011 21:11 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:
Filomen pisze:hej zadzowoniła do mnie pani Krystyna mieszkajaca kolo egzotarium ze dokarmia kotke ciezarna. Czy moge prosic o pomoc w zlapaniu tej kotki? zajmiemy sie sterylizacją.

a to dzik czy chodzi raczej o transport?

Ewa to chyba chodzi o p.Krysie Sowe to ja ja znam juz mielismy od niej koty na Dabrowszczakow.
P.Krysia mieszka na Wysokiej tj na przeciw egzotarium i to chyba by sie zgadzalo.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw wrz 01, 2011 21:34 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

No to znów zapraszam na następny tydzień :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 05.09.-11.09.2011 r.
05.09. pon. rano brak wie. Teresa
06.09. wt. rano brak wie. brak
07.09. śr. rano brak wie brak
08.09. czw.rano brak wie. Teresa
09.09. piat rano brak wie. brak
10.09. sob. rano brak wie. brak
11.09. niedz. rano Dorota wie. brak

terenia1

Post » Czw wrz 01, 2011 22:09 Forum

Ja prosze zmiane na niedziele wieczor :lol: A co do kaski za magnesy to tak Cooki dobrze zapamietalas, bylo 116,50 :ok: Poniewaz magnesy reklamuja adopcje schroniskotow to chce je tym razem przeznaczyc na ten cel - na jedzenie dla maluszkow. Dalam znac Piotrowi coby kupil :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 01, 2011 22:24 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Teresa jeszcze jeden tyg.nie zakonczony a Ty juz nastepny szybka jestes :lol:
Wiesz ja jestem 2 razy w ciagu dnia ale tylko do obslugi chorych szczegolnie Zyty i maluszkow.
Ale ogolny tez oblece jak zajdzie koniecznosc. Ale tylko w razie koniecznosci bo to jest naprawde ciezko.
Narazie na pelny jestem zapisana jutro wieczorem.

Nikt nie zrobil kacika medycznego wiec napisze to co pamietam co kto bierze.
Zyta i jej dzieci rudaski zastrzyki /ktore podajemy/ + immonodol 1xdz+ smar.oczek Zycie + Flegamina Zyta
Maluch b/r co 4 dz. orydermyl /ja to robie bo wiem ktore miejsca/
Klakier jeszcze 3 zastrzyki + immunodol 1xdz + smarowanie oczka+ czyszczenie i zakrapianie uszow co 2 dzien.
Klimek 2xdz 2 ml pro-kolin i do konc tyg immonudol 1xdz
Fredka - smarowanie oczek i jeszce do konca ty.immonudol tabl.1xdz
Gremliny - przemywanie oczek
Mozna tez przemywac tym samym co gremlinom oczko Smole bo co ropieje i zakrapiac Dikortinefem to jest na wszelkie stany zapalne oka. jest na kw.

Jak cos wiecej jutro zobacze w kartach to dopisze.

jadziaII

Post » Czw wrz 01, 2011 22:42 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jadziu dzięki :D bo ja już mam :D lekką kołomyję :mrgreen:
Dziś na noc zostawiłyśmy otwarty boks dla Klimka - bo chłopak dostanie szału już w tym boksie bez względu na wszystko musi wyjść na kociarnię. W przyszłym tygodniu trzeba przenieść buraski i Mańkę na zdrową kociarnię czas najwyższy, a Klimka na stałę wypuścić na kociarnię, Jadziu i z Westą trzeba coś myśleć ona nie może siedzieć tylko i wyłacznie w boksie, trzeba podjąć próbę wypusczenia jej na kociarnię.
We wrześniu musimy zrobić wielkie sprzatanie w Kociej Chatce - zarówno na zdrowej jak i na kwarantannie. W najbliższym czasie ustalę jakiś sensowny termin - bo powoli się zagracamy :?
Dziewczyny na dogomanii jest wystawiony bazarek ogłoszeniowy - za 6 zł pakiet ogłoszeń na 40 portalach, dochód idzie na psiaki z sosnowieckiego schroniska, może ktoś zasponsoruje ogłoszenia dla kocio chatkowych kociaków :D
Jak coś to dajcie znać :D

terenia1

Post » Czw wrz 01, 2011 23:49 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Buraski ok moga isc na zdrowa.
Ale z Mania moze byc problem ona sie nie lubi z Nela i znow beda wojny a i tak cos sie tem dzieje bo ja teraz jestem bardzo czesto wiec slysze te wrzaski ktore dochodza ze zdrowej.
Z Westa to nie takie proste ona tak upodobala sobie ten boks ze za Chiny nie chce go opuscic to jest jej rezydencja, a jak ja na sile wyniesie i zamkniemy to wrabie sie za boksy i nie wyjdzie.
Tez nie mozna z kotem postepowac tak radykalnie.
Ona moze by sie czyla lepiej w domu moze sie co wykombinuje narazie niech siedzi.
Mialam taki zamiar ale trafil sie Miodek ktory od czasu do czasu potrzebuje klatke, i to byl pilniejszy przypadek.
Klakier juz moze latac na luzie da mu sie bude i bedzie mu dobrze.
Zobacze jutro rano i sprobuje sytuacje opanowac.
Mysle rowniez ze Zyta wyzdrowieje i tez oposci boks.

jadziaII

Post » Pt wrz 02, 2011 8:03 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:Maluch b/r co 4 dz. orydermyl /ja to robie bo wiem ktore miejsca

Chyba Fungiderm albo inne na grzyba :kotek: a Zyta i mała cała ruda nie mają nigdzie grzyba?

Weście trzeba zbudować podobną twierdzę u kogoś w domu - taki spokojny kot jest dobry bo i w bloku w małym mieszkaniu może siedzieć na swojej grzędzie :D (a wiecie, że ona czasami troszku się bawi?) tylko skąd ten dom :(

Mara S

Post » Pt wrz 02, 2011 10:27 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze: Weście trzeba zbudować podobną twierdzę u kogoś w domu - taki spokojny kot jest dobry bo i w bloku w małym mieszkaniu może siedzieć na swojej grzędzie :D (a wiecie, że ona czasami troszku się bawi?) tylko skąd ten dom :(

Co do Westy to mam propocycję , nie zmuszajmy jej do opuszczenie boksu , przełóżmy ją tylko piętro niżej i otwórzmy drzwi -niech sama zdecyduje czy i kiedy będzie chciała wyjść, może powoli zdecyzduje że jest jednak bezpieczna i wyjdzie ? To tak samo jak przyzwyczajaniem kotka do nowego miejsca.
Nabyłam 50 pasztecików dla maluchów w rossmanie , jest promocja , kosztują 0,79 zł dowiozę je do kch jak tylko będę mogła nie weim czy dziś ale jutro na pewno.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt wrz 02, 2011 10:42 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

gosiakot pisze:
Mara S pisze: Weście trzeba zbudować podobną twierdzę u kogoś w domu - taki spokojny kot jest dobry bo i w bloku w małym mieszkaniu może siedzieć na swojej grzędzie :D (a wiecie, że ona czasami troszku się bawi?) tylko skąd ten dom :(

Co do Westy to mam propocycję , nie zmuszajmy jej do opuszczenie boksu , przełóżmy ją tylko piętro niżej i otwórzmy drzwi -niech sama zdecyduje czy i kiedy będzie chciała wyjść, może powoli zdecyzduje że jest jednak bezpieczna i wyjdzie ? To tak samo jak przyzwyczajaniem kotka do nowego miejsca.
Nabyłam 50 pasztecików dla maluchów w rossmanie , jest promocja , kosztują 0,79 zł dowiozę je do kch jak tylko będę mogła nie weim czy dziś ale jutro na pewno.

Ale chodzi też o to, że jest zdrowym kotem i zajmuje boks, o to, że próby jej puszczenia kończą się jej błyskawicznym powrotem i o to, że inne koty np. Longer mogą jej tam włazić

Mara S

[poprzednia][następna]