Tygrysek Dragonek zasnął na zawsze [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 21:10 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

natasza25 pisze:Dragonek vel Misio a teraz vel Tygrysek pojechał do swojego nowego domu stałego do p. Barbary, która adoptowałał Olinkę od Beaty. Dopiero minęła 6 doba jego aklimatyzacji, a wiadomo że on potrzebuje duzo czasu, doświadczonego opiekuna. Dobra wiadomośc jest taka ze je ale w małych ilościach i korzysta z kuwetki. Troche bawił się zabawkami ale najbardziej lubi przesiadywac w kuchni na stole w ciszy i spokoju. Ale rożne dzwięki go płosza i jest niespokojny jeszcze. Syczy i fuka na 2 rezydentki ale mamy nadzieję ze się to zmieni szybko. Pani czesto go głaska, bierze na kolana, mówi do niego stara się mu poświęcić jak najwięcej czasu bo on bardzo tęskni za poprzednią opiekunką , to bardzo wrażliwy i delikatny kocurek mimo swojej 12 kg wagi :wink:. Kocimietka, waleriana jego zabawki z poprzedniego domu, jego ulubiony żwirek wszystko to Klusek przywiózł dla Dragona aby lepiej się czuł i szybciej aklimatyzował. Trzymajcie kciuki, jak beda zdjęcia i lepiej się bedzie czuł to zamieszce na forum. Teraz dostał tyle czasu ile potrzebuje aby znów byc szczęśliwym bo los był dla niego wyjątkowo niesprawiedliwy :cry:

super wiadomości!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt sie 26, 2011 7:05 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

Ogromnie się cieszę :1luvu: i trzymam kciuki za niego i całe stado, żeby się chłopak szybko zaklimatyzował :ok:
Oby wreszcie los się dla niego odmienił :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt sie 26, 2011 7:37 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

bardzo, ale to bardzo się cieszę :D . żeby był szczęśliwy :ok: :ok:

zzuzu

Od: Śro sie 04, 2010 12:31

Post » Nie sie 28, 2011 11:18 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

Jakie super wiadomości! Oby zły los wreszcie się odczepił od Misia-Tygrysia :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie sie 28, 2011 12:17 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

Moha pisze:Jakie super wiadomości! Oby zły los wreszcie się odczepił od Misia-Tygrysia :ok:

:ok: :ok: :ok: Trzymamy kciuki wszystkimi rękami i łapkami!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro sie 31, 2011 19:54 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

żeby to był jego domek na zawsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: będziemy miały z natasza25 piecze nad domkiem Dragona, tam też jest jeszcze jedna koteczka od nas

dzisiaj zadzwoniła rodzina pani Kasi ( poprzedniej opiekunki Misia Dragona) poinformować mnie że pani Kasia pożegnała się z tym światem [*] umierała w wielkim bólu, ale jak mówiła jej bratanica, była szczęśliwa, że jej koteczek znalazł dom..

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro sie 31, 2011 21:00 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

jessi74 pisze:żeby to był jego domek na zawsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: będziemy miały z natasza25 piecze nad domkiem Dragona, tam też jest jeszcze jedna koteczka od nas

dzisiaj zadzwoniła rodzina pani Kasi ( poprzedniej opiekunki Misia Dragona) poinformować mnie że pani Kasia pożegnała się z tym światem [*] umierała w wielkim bólu, ale jak mówiła jej bratanica, była szczęśliwa, że jej koteczek znalazł dom..

['] ogromny żal że dobrzy ludzie tak szybko odchodzą.... :cry:
Mam nadzieję że gdzieś tam z góry otoczy swojego Misia opieką :ok:

Agness78

Post » Czw wrz 01, 2011 20:15 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

A oto Dragonek :kotek: Wszystko juz w porządku, je regularnie, ociera sie o nogi , czasami daje sie brac na ręce chociaż nie przepada za tym, ulubione zajęcie to szczotkowanie, wywija się wtedy, barankuje i daje brzuszek do głaskania. Dostaje karmę Urinary gdyż miał wczesniej problemy z pęcherzem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt wrz 02, 2011 7:37 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

ależ on piękny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo się cieszę że tak szybko się zaklimatyzował :ok:
Wierzę w to że to zasługa jego poprzedniej opiekunki .... chyba otoczyła go opieką,
a kotunio zrozumiał że teraz ma nowy dom i będzie tam mu bardzo dobrze :ok:

Agness78

Post » Pt wrz 02, 2011 7:50 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KOŁO(:

:D :ok:

jessi74

Post » Śro mar 07, 2012 17:34 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KO

tak pisze jego obecna opiekunka Mam wielki kłopot z moim Tygryskiem (Dragonem)Jest bardzo chory.Ma guza na śledzionie i zaawansowaną cukrzycę oraz zniszczone nerki i wątrobę.Teraz od 2 tygodni chodzę do weta każdego dnia na pobieranie krwi w sprawie glukozy i te stany są powyżej 5oo mml a powinny być w granicach 200 u chorego na cukrzycę kota U weta dostaje insulinę, kroplówkę,witaminy i co 2gi dzień antybiotyk.Było z nim juz całkiem słabo bo nie jadł ,nie pił nie wydalał,był osowiały i zaraz na drugi dzień poszłam do weta i po zrobieniu wszystkich badań z krwi okazało sie że jest tak chory.Byłam tez na klinikach i robiłam USG brzuszka i tam wyszedł ten guz na śledzionie ,otłuszczona wątroba i słabe nerki.Cały czas dostawał jak i inne kotki karmę Urinari ale tą cukrzyce musiał mieć już dawno bo w maju 2010 wazył 12 kg i był bardzo gruby jak było napisane w poprzednich badaniach u tej pani co zmarła w hospicjum W tej chwili waży 5,7kg i nie wiem czy to z powodu karmy czy choroby.Teraz ja muszę o 12 w nocy sama mu robic 2 gi zastrzyk z insuliny a to nie jest proste-uczę się jak sprawnie to robic ,bo Tygrysek nie jest tym zachwycony i mnie gryzie i sie kreci ,ucieka itd.

:(
Ostatnio edytowano Śro mar 07, 2012 20:06 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Śro mar 07, 2012 20:02 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KO

Tygrysek znowu krótko cieszył się swoim szczęściem , teraz bardzo ciężko zachorował i na dodatek koszty leczenia przerastają jego obecną opiekunkę :(

jessi74

Post » Śro mar 07, 2012 20:04 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KO

Jaki smutny ten los Tygryska. :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro mar 07, 2012 20:09 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KO

bardzo smutny, ten kotek od początku jakoś leżał mi na sercu , dzisiaj łzy mi popłynęły jak przeczytałam takie złe wiadomości

jessi74

Post » Śro mar 07, 2012 20:11 Re: Wro,wyszedł z depresji,znalazł dom ZNOWU LOS ZATOCZYŁ KO

czego potrzebuje kocurek? DT? Takiego paliatywnego?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]