ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 01, 2011 17:02 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

vip0 pisze:
kamari pisze:
vip0 pisze: Marysia, ja jestem bardzo dobrze zbudowana...dwie ręce mam i nogi, i wszystko inne tyż :ryk: :ryk: :ryk: .

Bardzo śmieszne :ryk:

Ja to jestem bardzo ciekawa ile ty jesz, bo mogę się założyć, że za mało :roll: Popatrz czasem na Punia :mrgreen: i siądź razem z nim do miski 8)

Oj, Mario, czasem jem...jak mi się przypomni :oops: .
A Punio w życiu by mnie do miski nie dopuścił, zresztą takie kocie jedzonko to mi nie bardzo podchodzi...mało słone :ryk: .

A z tym słonym to dobrze cię rozumiem, słonię wszystko niemożebnie :mrgreen: Ale to podono na wrzody źle robi :( i na serce...i na nerki...

Jak tak człowiek sobie poczyta, to jednak najzdrowiej jest nic nie jeść :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw wrz 01, 2011 17:02 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

vip0 pisze:wizytę mam dokładnie za tydzień, w czwartek...

Tak szybko? Szok po prostu 8O

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw wrz 01, 2011 17:03 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bianka 4 pisze:
vip0 pisze:Bianeczko, wizytę mam dokładnie za tydzień, w czwartek...

W przyszły czwartek jeszcze jestem na urlopie, więc mam ułatwione zadanie. Wprawdzie będzie wtedy moja ciotka z zagramanicy, ale czas na :ok: się znajdzie. Dzielna z Ciebie dziewczyna oby jeszcze Kamari poszła w Twoje ślady :roll:

Dziękuję bardzo :1luvu: .
No właśnie, oby poszła...a Marynia wszystkie wpisy na temat swojego zdrowia omija szerokim łukiem. :evil:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw wrz 01, 2011 17:03 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bazyliszku, przestań pisać o cholesterolu i boczku, bo nie dość, że też robię się głodna to jeszcze Gosia gotowa odwołać wizytę :wink:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw wrz 01, 2011 17:04 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bazyliszkowa pisze:
vip0 pisze:wizytę mam dokładnie za tydzień, w czwartek...

Tak szybko? Szok po prostu 8O

Bo to prywata, psiakrew. :evil:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw wrz 01, 2011 17:05 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bianka 4 pisze:Bazyliszku, przestań pisać o cholesterolu i boczku, bo nie dość, że też robię się głodna to jeszcze Gosia gotowa odwołać wizytę :wink:

Eeee, odwołać to nie odwołam...ale jak słowo daję, też mi się jeść zachciało 8O .

vip

Post » Czw wrz 01, 2011 17:06 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bianka 4 pisze:Bazyliszku, przestań pisać o cholesterolu i boczku, bo nie dość, że też robię się głodna to jeszcze Gosia gotowa odwołać wizytę :wink:

Tak, jasne... eee.... boczek jest wstrętny... sam tłuszcz... nic dobrego.
I trzeba grzecznie iść do pana doktora :ok:

Bazyliszkowa

Post » Czw wrz 01, 2011 17:06 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bazyliszkowa pisze:Kamari, przestań natychmiast :twisted:
Ja tu się gotowanym mięskie (bleee...) katuję, a ty mi o takich pysznościach :twisted:

Nie wiem czy znasz coś takiego, jak płow - pyszne absolutnie, a powinno być dobre przy cholesterolu.

To rodzaj zapiekanki - tylko się dusi, a nie smaży:

- warstwa baraniny
- na to duża warstwa marchewki
- na to duża warstwa cebuli (ale bez cebuli też pycha)
- i na koniec duża warstwa surowego ryżu.

Naprawdę boskie :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw wrz 01, 2011 17:07 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Brzmi nieźle, ale baraninę (tłusta, zakazana) trzeba by chyba zastąpić kurakiem albo indorem :?

Bazyliszkowa

Post » Czw wrz 01, 2011 17:09 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Bazyliszkowa pisze:Brzmi nieźle, ale baraninę (tłusta, zakazana) trzeba by chyba zastąpić kurakiem albo indorem :?

Baranina może tłusta, ale z tego co się orientuję ona jest właśnie bardzo zdrowa. W Warszawie kupisz ją pod halą Banacha.
A jak zastępować, to indorem, bo to ma być z założenia słodkie mięsko :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw wrz 01, 2011 17:10 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

A odnośnie soli, to lepiej jest używać kłodawskiej do przetworów lub himalajskiej, niejodowanej - przynajmniej jest naturalna i zawiera wiele cennych minerałów, a w tej normalnej to sama chemia :D
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw wrz 01, 2011 17:12 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

I baraninka to ma taki smak specyficzny...pycha!

Bianeczko, rację masz...ale ja nawet taką normalną solą dużo solę...nie umiem bez tej przyprawy :oops: .

vip

Post » Czw wrz 01, 2011 17:13 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

kamari pisze:
Bazyliszkowa pisze:Brzmi nieźle, ale baraninę (tłusta, zakazana) trzeba by chyba zastąpić kurakiem albo indorem :?

Baranina może tłusta, ale z tego co się orientuję ona jest właśnie bardzo zdrowa. W Warszawie kupisz ją pod halą Banacha.
A jak zastępować, to indorem, bo to ma być z założenia słodkie mięsko :ok:

Tu znalazlam tabelkę http://www.cholesterol.illness.pl/zapobieganie/91-zrodla-cholesterolu

Baranina ma jeszcze mniej złego cholesterolu, niż indyk :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw wrz 01, 2011 17:27 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

Uwielbiam baraninę. To moje ulubione mięso, ale niestety rzadko je jadam, głównie za względu na cenę. A co gorsza moje koty też ją uwielbiają, więc trzeba większe porcje kupować :roll:
Soli też dużo używam, ale przestawiłam się na tę niejodowaną. O tej porze roku łatwo ją dostać w dużych supermarketach, ale w zimie to tylko sklepiki ze zdrową żywnością zostają, a tam drożej...
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw wrz 01, 2011 17:30 Re: ICH TRZECH,ONA JEDNA...banda Vipa, część 3 - relaksacyjna !

U nas też baranina po horrendalnych cenach :( .
A szkoda, bo dla odmiany od czasu do czasu chetnie bym zjadła coś innego...
Długo Plamka nie widziałam i poleciałam zobaczyć, gdzie jest.
Do szafki sie przede mną schował 8O ....
Bo tak tylko za nim chodze i go macam :mrgreen: .

vip

[poprzednia][następna]