Kot w każdej szafie. Szkielecik poronił.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 12:24 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)-apteczka w proszku str 8

Czary i po wojskowemu :mrgreen: lewatywa :ryk:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon sie 29, 2011 12:26 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)-apteczka w proszku str 8

Koty bawiły się w lekarza? :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sie 31, 2011 21:32 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)-apteczka w proszku str 8

Łączę się w bulu. :wink:
Dzisiaj moje psy pogryzły świeżą tubkę Oridermylu i gdzieś ją upchnęy pod regał... znalazłam tylko starannie odgryziony ten plastikowy aplikator i częśc blaszki...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro sie 31, 2011 22:05 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)-apteczka w proszku str 8

Bo koty to zwykłe dranie. Nie wiem, po co w ogóle tyle tego hodować :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw wrz 01, 2011 13:18 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)-apteczka w proszku str 8

Wielbłądzio pisze:Bo koty to zwykłe dranie. Nie wiem, po co w ogóle tyle tego hodować :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kasia, bo hodowle podobno dochodowe są. :wink:
Im większy drań, tym więcej wart. :lol:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw wrz 01, 2011 13:33 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)-apteczka w proszku str 8

To znaczy, że na Glamurku i Ropuszku mogłabym zbić majątek :idea: ???
Ale w sensie mięsa (tj. sprzedaży badziewia na wagę) czy jak :mrgreen: ?
Bo u mnie poza Księżniczką (znów okropnie wychudła :( ) i tymczasowymi krówkami raczej wszystko spasione.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 01, 2011 13:43 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)-apteczka w proszku str 8

Dwa kolejne maluchy w DS, poszły w dwupaku :D
Niestety jeden kociak odszedł wczoraj :cry: Był słabieńki od samego początku, mimo karmienia, witaminek, itp niewiele urósł.

Wczoraj znowu dostałam info o matce z kociętami w okolicy. Czy nie bęzie końca w tym roku?
Ciągle naiwnie pocieszam się, że jak załatwię to czy tamto (oddam maluchy, zrobię budki, itp) , to wreszczie będę miała więcej czasu. A tu co roku ten sam cykl. Wiosna to masowe łapanki i sterylki, potem odchowywanie znalezionych kociąt. Póżne lato, to dla mnie juz czas przygotowań do zimy. Aktualnie oblatuję wszystkie stare miejsca, gdzie są kocie budki - zmieniam polar, sprawdzam stan. Na to potrzebuję dużo czasu, bo miejsca te zlokalizowane w różnych dzielnicach. Np wczoraj działki na Odyńca, dziś Powązki. Wczesna jesień to przygotowywanie nowych budek, ocieplenia kocich kryjówek. A zima to zintensyfikowane karmienie, bo zamarza, więc trzeba być wszędzie codziennie.

No, to pomarudziłam sobie.

A teraz rzeczowo.
Czy ktoś wie, gdzie w Warszawie możńa kupic tanio, nazwijmy to "folię wenecką" - folia nalepiana na szybę daje efekt lustra weneckiego. Własnie zaczynają u mnie remont balkonów. Już wiem, co będzie się działo. Cała banda zgromadzi się na oknie, kibicując robotnikom w pracy. Chciałbym zapobiec wypadkom przy pracy, bo co będzie jak któryś z panów porażony widokiem takiej ilośći kotów na jednym parapecie spadnie z rusztowania??? Więc lepiej niech panowie nie widzą kociej publiczności.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Czw wrz 01, 2011 13:45 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)-apteczka w proszku str 8

Wielbłądzio pisze:To znaczy, że na Glamurku i Ropuszku mogłabym zbić majątek :idea: ???
Ale w sensie mięsa (tj. sprzedaży badziewia na wagę) czy jak :mrgreen: ?
Bo u mnie poza Księżniczką (znów okropnie wychudła :( ) i tymczasowymi krówkami raczej wszystko spasione.

No nieeeeeee, to cena charakterku. Im większy drań, w znaczeniu drania, nie wagi.

W piosence jest "dranie-tanie", ale to dotyczy ludzi. A koty są "dranie-drogie".

Prakseda

Post » Czw wrz 01, 2011 14:04 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)- folia wenecka str 9

Aha, czyli wychodzi na to, że to dzięki Lisiowi :twisted: mam szanse zostać milarderką 8)
O tanich draniach nałogowo im śpiewam :ryk:

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 01, 2011 14:07 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)- folia wenecka str 9

Wielbłądzio pisze:Aha, czyli wychodzi na to, że to dzięki Lisiowi :twisted: mam szanse zostać milarderką 8)
O tanich draniach nałogowo im śpiewam :ryk:

Życzę serdecznie, może jakis sponsoring mi się wtedy trafi :wink:

Prakseda

Post » Czw wrz 01, 2011 14:17 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)- folia wenecka str 9

Znajdź mi wobec tego jakiegoś zamożnego i hojnego kupca na Liliana, wtedy nie tylko podzielę się z Tobą kasą, ale jeszcze będę Ci dozgonnie wdzięczna :1luvu:
W zeszłym tygodniu olał z pozycji stojącej od frontu komodę, w której trzymam ręczniki, pościel, jakieś stare firanki itp. Dostało się do wnętrza szuflad, miałam trzy pralki prania, większość nieuprasowana do dziś.
Ale jeszcze żyje.

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 01, 2011 14:26 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)- folia wenecka str 9

Wielbłądzio pisze:Znajdź mi wobec tego jakiegoś zamożnego i hojnego kupca na Liliana, wtedy nie tylko podzielę się z Tobą kasą, ale jeszcze będę Ci dozgonnie wdzięczna :1luvu:
W zeszłym tygodniu olał z pozycji stojącej od frontu komodę, w której trzymam ręczniki, pościel, jakieś stare firanki itp. Dostało się do wnętrza szuflad, miałam trzy pralki prania, większość nieuprasowana do dziś.Ale jeszcze żyje.

Znam problem. :roll:

Prakseda

Post » Czw wrz 01, 2011 15:09 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)- folia wenecka str 9

A na jaką powierzchnię potrzeba tej folii?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt wrz 02, 2011 7:52 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)- folia wenecka str 9

mziel52 pisze:A na jaką powierzchnię potrzeba tej folii?

Oj, muszę wymierzyć. Okno balkonowe jest duże, praktycznie na całą ścianę.
Nie wiem, jak to jest w przyklejaniem, czy możńa przykleić po zewnętrzej stronie szyby, bo jak będzie w śodku, to kociska podrapią

Prakseda

Post » Pt wrz 02, 2011 8:17 Re: Kot w każdej szafie (zdjęcia)- folia wenecka str 9

Praksedo, chyba można przykleić od zewnątrz - będzie narażona na warunki atmosferyczne - zasada działania jest taka, że można zajrzeć od strony mniej oświetlonej do bardziej :wink: - w drugą stronę działa jak lustro.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]