Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 6:37 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Mój nowy tymczas jest dziwny.. i biedny. Biedaczek nic nie zjadł i nic nie wypił przez noc<zostawiłam go w pracy>. Nie chce mieć kontaktu ze mną, syczy, drapie... biedny mocno chyba zestresowany jest. Włazi w najciemniejsze miejsca. Będzie ciężko...
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Czw wrz 01, 2011 6:54 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

lalka999 pisze:Mój nowy tymczas jest dziwny.. i biedny. Biedaczek nic nie zjadł i nic nie wypił przez noc<zostawiłam go w pracy>. Nie chce mieć kontaktu ze mną, syczy, drapie... biedny mocno chyba zestresowany jest. Włazi w najciemniejsze miejsca. Będzie ciężko...

Nie skreślaj go za wcześnie :) Mój Chojrak pierwsze dwie doby spędził pod szafką w łazience, też prawie nie jedząc i nie pijąc. Nie drapał, ale na widok wyciagniętej ręki cofał się i syczał. Po socjalizacji nie jest może klejącym się do człowieka miziakiem, ale zupełnie dobrze funkcjonuje w ludzkim towarzystwie.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw wrz 01, 2011 7:15 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Biedaczek został pddany i myśle, że nie bardzo wie co się dzieje:(
Obrazek

lalka999

Post » Czw wrz 01, 2011 9:32 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Mamy dwie wersje loga, zrobione w pilkach esp!
Harrusiowa bardzo dziękuję, uratowałaś nas :D

Które logo mam wysłać:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw wrz 01, 2011 9:49 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Jesteśmy grupą kilkunastu wolontariuszy działających w Trójmieście i jego okolicach. Dokarmiamy, leczymy i przede wszystkim sterylizujemy rocznie setki kotów (m.in. ze Stoczni Gdynia, gdańskiej lisiarni). Ponad 150 z nich przebywa stale w naszych domach tymczasowych, czekając na kochających właścicieli."

CZY COS JESZCZE DODAĆ?

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw wrz 01, 2011 10:27 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

A może coś takiego:

Jesteśmy grupą kilkunastu wolontariuszy, działamy w Trójmieście i jego okolicach. Kochamy koty i nie umiemy bezczynnie patrzeć jak naszym braciom mniejszym dzieje się krzywda. Zdajemy sobie sprawę, że świata nie uratujemy, ale wychodzimy z założenia że każda najmniejsza pomoc jest ogromnie ważna. Dlatego opiekujemy się bezdomnymi kotami w naszej okolicy. A w naszych domach tymczasowych nasi podopieczni czekają na nowych, kochających właścicieli.

Może pominąć gdzie - ludziom spoza Trójmiasta miejsca niewiele powiedzą.
"Opieka" obejmuje wszystko: leczenie, dokarmianie, sterylizację. Może zamiast sterylizacji: "staramy się kontrolować populację" - sterylizacja kontrowersyjna jest, jak wiadomo

==========

Tak czy inaczej dzisiaj trzeba to wysłać!!!
Czekam na decyzję w sprawie tekstu do 13-tej!
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw wrz 01, 2011 10:49 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Moze tak:

Jesteśmy grupą kilkunastu wolontariuszy działających na terenie Trójmiasta i okolic.
Kochamy koty i nie umiemy bezczynnie patrzeć jak naszym braciom mniejszym dzieje się krzywda.
Zdajemy sobie sprawę, że świata nie uratujemy, ale ratując jednego kota zmieniamy cały jego świat.
Dokarmiamy, leczymy i przede wszystkim sterylizujemy rocznie setki kotów (m.in. ze Stoczni Gdynia, gdańskiej lisiarni). Ponad 150 z nich przebywa stale w naszych Domach Tymczasowych, czekając na kochających właścicieli.

wychodzi znaków 494
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw wrz 01, 2011 10:51 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

"Zdajemy sobie sprawę, że świata nie uratujemy, ale wychodzimy z założenia że każda najmniejsza pomoc jest ogromnie ważna."

Tak bym nie pisała - nasza pomoc nie jest najmniejsza - nasza pomoc jest ogromna :wink:
Wiecie o co mi chodzi - tak naprawdę w kilkanaście osób przy naprawdę niewielkim finansowaniu (w stosunku do finansowania chocby ciapkowa) robimy ogrom roboty, nie umniejszajmy naszych zasług.

Ja bym słowo sterylizacja zostawiła, trzeba odczarowywać jego kontrowersyjność.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw wrz 01, 2011 11:52 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Jesteśmy niewielką grupą wolontariuszy działających na terenie Trójmiasta i okolic. Kochamy koty i nie umiemy bezczynnie patrzeć jak naszym braciom mniejszym dzieje się krzywda. Zdajemy sobie sprawę, że świata nie uratujemy, ale ratując jednego kota zmieniamy cały jego świat. Leczymy, dokarmiamy i przede wszystkim sterylizujemy setki kotów rocznie (m.in. ze byłej Stoczni Gdynia S.A.). Około 150 kotów przebywa stale w naszych kilkunastu domach tymczasowych czekając na kochających właścicieli.

a tak??
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw wrz 01, 2011 12:02 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Mi się podoba.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw wrz 01, 2011 12:04 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Mi też, chyba najbardziej. Ma któraś wolny pokój? Wiem, że nie ale wole zapytać. Kocur którego przejełam wczoraj nie odnajduje się, jest zagubiony, a u mnie w tył tłoku bedzie mu ciężej niż samemmu teraz u mnie w pracy.
Obrazek

lalka999

Post » Czw wrz 01, 2011 12:12 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Jesteśmy grupą miłośników kotów z Trójmiasta i okolic. W ramach organizacji Pomorski Koci Dom Tymczasowy (www.pkdt.pl) pod patronatem fundacji Międzynarodowy Ruch na rzecz zwierząt – Viva! działamy na rzecz uregulowania niekontrolowanego rozmnażania się kotów. Dodatkowo ponad 150 kotów rocznie przebywa w naszych Domach Tymczasowych - są tam leczone, oswajane i oczekują na adopcję. (ze spacjami 387)

albo coś takiego - jest jeszcze miesjce by coś dodać, tylko brak mi pomysłu co (nie wiem co chcecie osiągnać?)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Czw wrz 01, 2011 12:15 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

". Zdajemy sobie sprawę, że świata nie uratujemy, ale ratując jednego kota zmieniamy cały jego świat. " czy ratując uratuemy i świata świat nie przeszkadza?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw wrz 01, 2011 12:21 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:". Zdajemy sobie sprawę, że świata nie uratujemy, ale ratując jednego kota zmieniamy cały jego świat. " czy ratując uratuemy i świata świat nie przeszkadza?

... ale ratujemy świat tego kota? może tak? :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 01, 2011 12:21 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

To takie powiedzenie jest gdzieś tam funkcjonujące, ja go nie wymyśliłam, tak gdzieś przeczytałam.
Dokładnie to brzmiało chyba tak:
"Całego świata nie uratujesz, ale ratując jednego kota zmienisz cały jego świat"
to nawet ładne jest i ma jakiś sens...
nie wiem czy to wykorzystywać, jak chcecie, ja to wstawiłam zamiast "ale wychodzimy z założenia że każda najmniejsza pomoc jest ogromnie ważna".

Ehhh, im więcej myślę tym większy mętlik w głowie, nie jestem dobra w tzw. 'pisarstwie'
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]