Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 31, 2011 17:30 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Niestety znowu pojawił się problem z Luną, a raczej jej siusianiem, zaczęło się wczoraj, siuśki też po za kuwetą, napinanie i brak, kropelkowanie, chciałam jeszcze poczekać dzisiaj, złapać siuśki do badania, ale wróciłam i plamy od siusków były na łóżku na kapie, woń nieciekawa, więc zdecydowalam że pojedziemy dzisiaj, czekam właśnie na transport, może dostanie coś rozkurczowego i się wysika, bo w sumie to nie mam jak złapać tych siuśków, bo robi skąpe ilości, jeśli w ogóle. Tym razem nie jest to chyba sprawa psychiki, postawiłam też drugą wyparzoną kuwetkę, może tam zrobi, póki co wlaziła tam, nastawiała się i nic:(staram się nie panikować...trzymajcie kciuki za wyzdrowienie, dam znać co wet powiedziala.
Obrazek

angel03

Od: Nie kwi 29, 2007 13:36

Post » Śro sie 31, 2011 17:59 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:Niestety znowu pojawił się problem z Luną, a raczej jej siusianiem, zaczęło się wczoraj, siuśki też po za kuwetą, napinanie i brak, kropelkowanie, chciałam jeszcze poczekać dzisiaj, złapać siuśki do badania, ale wróciłam i plamy od siusków były na łóżku na kapie, woń nieciekawa, więc zdecydowalam że pojedziemy dzisiaj, czekam właśnie na transport, może dostanie coś rozkurczowego i się wysika, bo w sumie to nie mam jak złapać tych siuśków, bo robi skąpe ilości, jeśli w ogóle. Tym razem nie jest to chyba sprawa psychiki, postawiłam też drugą wyparzoną kuwetkę, może tam zrobi, póki co wlaziła tam, nastawiała się i nic:(staram się nie panikować...trzymajcie kciuki za wyzdrowienie, dam znać co wet powiedziala.

będzie dobrze,
jak włazi i próbuje siusiać do pustej kuwety to jest szansa na złapanie moczu :ok:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sie 31, 2011 18:40 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Trzymam kciuki. :ok:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sie 31, 2011 20:14 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

trzymam :ok:

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Śro sie 31, 2011 20:31 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Dzięki za kciuki, jestesmy po wizycie, czekania tyle, a przez ten czas ścisk żołądka, oczywiście mój;)nie panuje nad tym, zawsze tak mam u weterynarza...w wielkim skrócie nie wiadomo dlaczego, co i jak...muszę złapać siuśki, więc masakra.....musi mi sie jutro udać bo znowu jedziemy, dostała 3 zastrzyki i na razie tyle temp. nie ma...coś czuje że będzie masakra ze złapaniem tego siusiu....także kciuki nadal poproszę... :roll:
Obrazek

angel03

Post » Śro sie 31, 2011 20:54 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Trzymam kciuki za łapanke i zdrowko kotki :idea:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw wrz 01, 2011 22:07 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Napisze parę słów, bo padam z nóg...kolejka w przychodni jest porażająca...no ale do rzeczy....ogólnie zostal szybko zbadany mocz, jutro bedzie dokladny wynik, na pierwszy rzut jest utajona krew w moczu, chyba bialka też za duzo, jak dobrze pamietam, ale OB idealne, jutro bede wiedziec czy sa krysztaly, na razie mam tabletki tydzien podawac, sama Luna czuje się lepiej, sika normalnie, wstawilam druga kuwete by miala wybor i dogodniej. Martwię się co z nia bedzie...bardzo:(((((((
Obrazek

angel03

Post » Czw wrz 01, 2011 22:28 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Biedulka ,ale super ,ze jest lepiej i moze sikac :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt wrz 02, 2011 10:56 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Pomyliłam wczoraj z nerwów, zamiast idealne ph napisałam ob, no cóż trudno, ogólnie tyle tych pań tam pracuje i każda mi mówi co innego, zgłupiałam. Wiec nie wiem czy wynik strasznie zły, czy nie, czy bardzo źle czy może ok....nie mam pojęcia. Chyba najlepiej jakbym sie z Pania Agnieszką która wczoraj badała Lune porozmawiała....ech...
Obrazek

angel03

Post » Pt wrz 02, 2011 11:27 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 - nadal trzymam kciuki za Lunę.
Obrazek

MariaD

Post » Pt wrz 02, 2011 15:27 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:Pomyliłam wczoraj z nerwów, zamiast idealne ph napisałam ob, no cóż trudno, ogólnie tyle tych pań tam pracuje i każda mi mówi co innego, zgłupiałam. Wiec nie wiem czy wynik strasznie zły, czy nie, czy bardzo źle czy może ok....nie mam pojęcia. Chyba najlepiej jakbym sie z Pania Agnieszką która wczoraj badała Lune porozmawiała....ech...
Jesli masz wyniki Luny,to mozesz sie cos poradzic w watku nerkowych kotow-tam sa osoby ,ktore moga cos wiedziec :ok:

anulka111

Post » Pt wrz 02, 2011 18:35 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:Pomyliłam wczoraj z nerwów, zamiast idealne ph napisałam ob, no cóż trudno, ogólnie tyle tych pań tam pracuje i każda mi mówi co innego, zgłupiałam. Wiec nie wiem czy wynik strasznie zły, czy nie, czy bardzo źle czy może ok....nie mam pojęcia. Chyba najlepiej jakbym sie z Pania Agnieszką która wczoraj badała Lune porozmawiała....ech...

chyba najlepiej z Agnieszka pogadać, ona prowadzi nerkowe koty więc ma doświadczenie
jeśli wyniki by wskazywały na nerki to sugeruję dodatkowo wykonanie biochemii oraz rtg i usg nerek - gdyby nie wskazywały to profilaktycznie tez warto zrobić biochemie i usg
jakby co skontaktuje Panią z forumowym Koconkiem (proszę dać znać jak będzie Pani chciała ) - ona dla mnie jest guru od nerek u persów

i proszę się nie martwic nawet jakby to były nerki to Luna ma przed sobą wiele szczęśliwych lat życia, wystarczy ze nauczy się Pani paru prostych rzeczy o nerkach
sadzę jednak że to coś z pęcherzem
Obrazek

dalia

Post » Pt wrz 02, 2011 20:30 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Jedna Pani powiedziala, że dobre wyniki, druga, że gorsze, ale antybiotyk mam, podam do środy, w czwartek złapię siusiu, i zabiorę Lusię do weta i zbadamy co sie da, mam tylko nadzieje, że się nie pogorszy i dam rade przemycac ta tabletke z pasta odklaczajaca a jak sie nie da to moze macie swoje pomysly na podanie tabletki, piszcie smialo.?
Obrazek

angel03

Post » Pt wrz 02, 2011 20:38 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:Jedna Pani powiedziala, że dobre wyniki, druga, że gorsze, ale antybiotyk mam, podam do środy, w czwartek złapię siusiu, i zabiorę Lusię do weta i zbadamy co sie da, mam tylko nadzieje, że się nie pogorszy i dam rade przemycac ta tabletke z pasta odklaczajaca a jak sie nie da to moze macie swoje pomysly na podanie tabletki, piszcie smialo.?

jedna pani drugiej pani itd - napisałam pw pogadamy w poniedziałek :wink:
tabletki:
1. na żywca do gardła,
2. rozpuścić w wodzie i strzykawka do gardła,
3. pokruszyć i podać w ulubionym żarciu,
4 pokruszyć na pył, wymieszać z kropelka oliwy z oliwek ( zabije zapach i smak) i wymieszać z ulubionym żarciem
5. jeśli to synolux spróbować podać jak witaminkę z ręki - całkiem sporo kotów je lubi i spożywa bez przymusu:twisted:
to na szybko
Obrazek

dalia

Post » Pt wrz 02, 2011 21:15 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

6. obmazać tabletkę w maśle/margarynie, zamrozić, wrzucić szybko głęboko do kociego gardła zanim masło się rozpuści.
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]