Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 31, 2011 12:28 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

basteet pisze:Teraz już zeszło pół kroplówki, a Basia dalej nieprzytomna...

Czy te pół kroplówki i więcej to nie za dużo?
Basia poczuła się gorzej po zmianie leków i pobraniu sporej ilości krwi, a pozostała krew wciąż się rozwadnia, czy nie nadmiernie? Mózg jest b. wrażliwy. Ja odbierałam swoją kotkę też nieprzytomną....dodawali relanium.....Też musiała być ogrzewana.....

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Śro sie 31, 2011 12:33 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Samantha pisze:
basteet pisze:Teraz już zeszło pół kroplówki, a Basia dalej nieprzytomna...

Czy te pół kroplówki i więcej to nie za dużo?
Basia poczuła się gorzej po zmianie leków i pobraniu sporej ilości krwi, a pozostała krew wciąż się rozwadnia, czy nie nadmiernie? Mózg jest b. wrażliwy. Ja odbierałam swoją kotkę też nieprzytomną....dodawali relanium.....Też musiała być ogrzewana.....

Słuszne spostrzeżenie.
Basteet, przekaż to dziewczynom, dobrze?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 31, 2011 12:35 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

tego własnie się obawiam
U Laluni pogorszenie nastąpiło z dnia na dzień
zrobiła się zimna i bezwładna;
zanim podano jej kroplówkę, miała zrobione badanie krwi
I ono wykazało całkowity rozpad czerwonych krwinek - po prostu przestała pracować wątroba - w takiej sytuacji podanie kroplówki byłoby rozcieńczaniem krwi, której praktycznie już nie miała. Dusiła się z braku czerwonych krwinek.
Jedyną szansą byłaby transfuzja, na która trzeba by jednak czekać dobę - nie zdecydowałam się na przedłużanie agonii, tym bardziej, że transfuzja była tylko szansą, a nie gwarancją ratunku.

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro sie 31, 2011 12:41 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

:cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro sie 31, 2011 12:42 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

biedna koteczka :( :( :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sie 31, 2011 12:43 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Boże, Basiu jesteśmy z Tobą!!! Nie odchodź!!! Zrób to dla nas wszystkich, bo jesteś dla nas BARDZO WAŻNĄ KOTKĄ!!!

Dziewczyny zróbcie wszystko, co w ludzkiej mocy!! Ale to Wy widzicie kotkę, czy to już tylko męczarnia, czy jest cień nadziei!! My tutaj możemy tylko być z Basią, przesyłać dobre myśli i trzymać kciuki!! Każdą Waszą decyzję uszanujemy :(

Wiem, że to nie jest proste....

Basieńko proszę Cię, jeżeli możesz zostań z nami......
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro sie 31, 2011 12:45 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Już przekazałam. Faktycznie, jak ona taka chuda, to i tej krwi już za wiele nie miała, a i pewnie mogła mieć jakieś niedobory.

Jeśli chodzi o oddech, to na początku z trudem oddychała, ale teraz jest już trochę lepiej.

Tutaj możecie zobaczyć jeden z filmików nakręcony kilka dni temu. Patrząc na niego nic nie wskazywało, że nastąpi takie pogorszenie.

http://www.youtube.com/watch?v=nQLW2k7EYb8

basteet

Od: Pt kwi 14, 2006 21:48

Post » Śro sie 31, 2011 12:48 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

O matko kochana :( !
Żeby tylko nastąpiła poprawa!
Jestem i trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro sie 31, 2011 12:50 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Basiu, przez cały czas o Tobie myślę :ok: :1luvu:

Erin

Post » Śro sie 31, 2011 12:53 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Ci, co cichaczem podczytują, też trzymają :ok: :ok: :ok: :ok:

pamir

Od: Pon lip 28, 2008 16:59
Lokalizacja: fizycznie Warszawa, mentalnie Kraina Wierzby Rosochatej

Post » Śro sie 31, 2011 12:57 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

pamir pisze:Ci, co cichaczem podczytują, też trzymają :ok: :ok: :ok: :ok:

"Cichy czytacz" trzyma również mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Basiu, nie poddawaj się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Eśkowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 0#p8422130
Borysowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=167143

Esiu [*]15.07.1995 - 02.01.2014r.... byłeś mi wschodem słońca i zachodem...
Borys [*] 2009 - 28.02.2019r. .. byłeś mi Najdroższym Towarzyszem ...

feniks32

Od: Pt gru 04, 2009 21:19

Post » Śro sie 31, 2011 13:00 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Najnowsze info od Izy:
"Kroplówka się skończyła, a kotka dalej zimna. Termometr był ustawiony na 35,03 to nawet ani drgnął."

Kicia! Podkręć już ten swój termostat!

basteet

Post » Śro sie 31, 2011 13:03 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Basieńko, proszę! :( :ok:
A może spróbować termofor?
Może gorąca butelka to za mało?

Erin

Post » Śro sie 31, 2011 13:09 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Mam nadzieję, że ona nie cierpi :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro sie 31, 2011 13:14 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Ona wygląda jakby spała, więc chyba nie cierpi za bardzo?

Teraz jest ciepła butelka i kocyki, ale zaraz będzie termofor, bo Kasia już pobiegła i kupiła.

Ogólnie to weci sugerują eutanazję, tyle że dziewczyny nie chcą jeszcze podejmować tej ostatecznej decyzji. Wet mówi, że kotka może umrzeć w każdej chwili... Ale póki co, walka trwa.

Tutaj drugi filmik z Basia, na końcu możecie usłyszeć jak miałczy :) A także zobaczyć, z jaką paniką reaguje na dotyk brzuszka...

http://www.youtube.com/watch?v=D2md-2gd4Us

basteet

[poprzednia][następna]