Glucinek już w nowym domku:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 30, 2011 20:05 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

Jeśli nie uda mi się znaleźć mu DT, to go zgarnę w poniedziałek, zacznę leczyć i szukać błyskawicznego, fantastycznego domku, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, a nuż się wszystko samo ładnie rozwiąże:)

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Wto sie 30, 2011 20:37 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

Spróbuj napisać do którejś z dziewczyn z AFNu (wątek ktoś podlinkował wcześniej). Jak ten wrzód rzeczywiście tak paskudnie wygląda, to dobrze by było pospieszyć się...
Ostatnio edytowano Śro sie 31, 2011 7:44 przez mikela, łącznie edytowano 1 raz
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto sie 30, 2011 20:52 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

Działam na kilka frontów (szukam DT, napisałam na wątku AFN-u, jutro zadzwonię do tej kliniki, jeśli dwa poprzednie pomysły nie wyjdą, a potem najwyżej zgarnę kociaka do siebie stamtąd, żeby nie siedział bidulek w klatce sam). Dziękuję za pomoc!

paula_t

Post » Śro sie 31, 2011 8:49 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

podrzucam do pilne!
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Śro sie 31, 2011 9:23 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

paula_t pisze:Działam na kilka frontów (szukam DT, napisałam na wątku AFN-u, jutro zadzwonię do tej kliniki, jeśli dwa poprzednie pomysły nie wyjdą, a potem najwyżej zgarnę kociaka do siebie stamtąd, żeby nie siedział bidulek w klatce sam). Dziękuję za pomoc!

na wątku AFN masz już odpowiedź. Może napisz prw do Tweety z info jakiej pomocy potrzebujesz, będzie łatwiej i szybciej się dogadać i pomóc maluchowi
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro sie 31, 2011 9:37 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

paula_t, masz pw

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sie 31, 2011 9:47 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

Ty też:)

paula_t

Post » Śro sie 31, 2011 15:55 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

I jak tam, udało się załatwić dla kociaka jakieś lokum?
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro sie 31, 2011 16:03 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

Zgłosiłam małego ślepaczka na wątek ślepaczkowy, tam są doświadczone w takich sprawach dziewczyny, można podpytać.

viewtopic.php?f=1&t=127731&p=7903224#p7903224
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Śro sie 31, 2011 19:04 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

Na razie jedna dziewczyna z Warszawy i jedna, która mogłaby wziąść na TDT ale to dopiero za parę tygodni:/

paula_t

Post » Czw wrz 01, 2011 10:51 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

przede wszystkim witaj paula_t na forum :wink:
z pewnością bardzo istotny jest czas reakcji przy chorym oczku, czasem to dosłownie życie, nie tylko utrata oczka, zatem jesli jest to możliwe,dobrze , aby kotek jak najszybciej znalazł sie u okulisty, czytałam,ze już masz kontakt z Tweety i AFN oraz z okulista , który jest nam znany-to bardzo dużo; zawsze największym problemem jest dt i opieka pooperacyjna, jeśli będzie konieczność usunięcia oczka( okulista powie, jak nalezy postepować-z pewnością taki kociak wymaga troche więcej opieki i uwagi niż zdrowy, niemniej nawet mnie doswiadczony dt poradzi sobie stosując sie do porad weta), a z dt wiadomo, ostatnio praktycznie bez szans :( w obecnej chwili jedyne, co możemy zaproponować, to wsparcie finansowe, jesli nie masz środków na leczenie kotka, oczywiście ono nie pokrywa całości kosztów, ale zawsze to jakaś pomoc w trudnej sytuacji, wówczas zgłoś się na nasz watek, wpiszemy kotka do pomocy we wrześniu. Zapraszamy na wątek ślepaczków :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 01, 2011 16:14 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

Jutro kociak będzie łapany i od razu pojadę z nim do weterynarza. Na czas leczenia będzie siedział u mnie, a potem (prawdopodobnie) ma już załatwiony domek, jeszcze jest w fazie dogrywania. Jeśli tylko nie będę wyrabiała finansowo, to się na pewno zgłosze, choć na razie jakoś daję radę, chyba, że będą to jakieś dla mnie astronomiczne kwoty:)

paula_t

Post » Czw wrz 01, 2011 18:43 Re: Pilnie potrzebny DT dla ślepaczka z wrzodem(?) na oku!!Krk

paula_t pisze:Jutro kociak będzie łapany i od razu pojadę z nim do weterynarza. Na czas leczenia będzie siedział u mnie, a potem (prawdopodobnie) ma już załatwiony domek, jeszcze jest w fazie dogrywania. Jeśli tylko nie będę wyrabiała finansowo, to się na pewno zgłosze, choć na razie jakoś daję radę, chyba, że będą to jakieś dla mnie astronomiczne kwoty:)

:ok: to trzymamy kciuki za udana lapanke :ok:
ObrazekObrazek

katebush

Post » Czw wrz 08, 2011 18:59 Re: Błagam o jakąkolwiek pomoc finansową...

Wreszcie niestety nadszedł ten dzień, w którym muszę poprosić o jakąkolwiek pomoc finansową, każdy grosik się przyda. Niestety okazało się, że sterylizacja i kastracja kotków, to nie wszystko. Maluszki, które przed tą akcją przyszły były w tragicznym stanie, 4 już mają nowe domki, jeden nadal na wolności, a jeden u mnie w domu. Czeka mnie niestety długi i kosztowny proces leczenia kociaka i już powoli zaczyna brakować kasy, a dopiero jutro dowiem się jeszcze co z jego oczkiem, czy wymaga operacji, jaki to będzie koszt...Maleństwo ma koci katar, z którym musimy jeździć co drugi dzień do weterynarza, bo antybiotyk działa tylko 48h, a sama wizyta, konsultacje u weterynarza, który podobno w leczeniu oczu kotków jest genialny to też niemały koszt. Przed sobą mam również jeszcze 2 sterylizacje kotek (sterylizacje opłacane przez fundację, ale czasem trzeba doprowadzić koty do przyzwoitego stanu-wszoły, pchły, przeziębienie-i to już we własnym zakresie, tak jak i paliwo)i 2 kastracje kotów...Proszę o jakąkolwiek pomoc, bo ja już nie wyrabiam...
A oto mój podopieczny(niestety nie umiem wklejać zdjęć :oops: ):
viewtopic.php?f=1&t=127731&start=375

paula_t

Post » Czw wrz 08, 2011 19:09 Re: Błagam o jakąkolwiek pomoc finansową...

prosze pw z danymi do przelewu, to wspomoge chociaz niewielka kwota :roll: Jak juz bedziesz wiedziec jaki jest koszt leczenia malucha, to napisz, napewno znajdzie sie choc kilka osob, ktore pomoga :)
ObrazekObrazek

katebush

[poprzednia][następna]