Schron Wro ! Seniorzy szukają domków ! fot str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 30, 2011 16:10 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Ma ktoś czas i ochotę pogadać z właścicielami, którzy swojemu ukochanemu kotu z powodu przeprowadzki grożą schroniskiem albo (sic!) "załatwieniem sprawy z weterynarzem"?
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Przeslodki-kotek-szuka-nowego-domu-W0QQAdIdZ310072318 (tel. 505 699 920)
Zaczyna się niewinnie, potem standard - schronisko. Ale po tym mnie zatkało:
Po prostu, jeśli w krotkim czasie nie znajdzie się dla niego ktoś z dobrym sercem, kto się nim zaopiekuje, zmuszeni będziemy sprawę załatwić z weterynarzem, a to jest wyjście którego za wszelką cenę chcielibyśmy uniknąć.

nika.wu

Od: Pt paź 29, 2010 13:07

Post » Wto sie 30, 2011 16:24 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

nika.wu pisze:Ma ktoś czas i ochotę pogadać z właścicielami, którzy swojemu ukochanemu kotu z powodu przeprowadzki grożą schroniskiem albo (sic!) "załatwieniem sprawy z weterynarzem"?
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Przeslodki-kotek-szuka-nowego-domu-W0QQAdIdZ310072318 (tel. 505 699 920)
Po prostu, jeśli w krotkim czasie nie znajdzie się dla niego ktoś z dobrym sercem, kto się nim zaopiekuje, zmuszeni będziemy sprawę załatwić z weterynarzem, a to jest wyjście którego za wszelką cenę chcielibyśmy uniknąć.

Gumtree powinno mieć do tego typu ogłoszeń formularz - "Jestem kretynem chcę się pozbyć kota. Dane kontaktowe..." :twisted:

Ostatnio gdzieś na FB chyba była akcja z ogłoszeniem w stylu " z powodu przeprowadzki oddam dziecko, nie dogaduje się ono także z moimi kotami, jest grzeczne i czyste, ładnie je. jesli nie znajdzie się szybko dom będę zmuszona dziecko oddać do domu dziecka lub uśpić".
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sie 30, 2011 16:49 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Leśna tak dla pewności - ten kot bez oka (Pirat) to on jest wykastrowany, prawda? Wiesz może w jakim jest mniej-więcej wieku?
Obrazek Obrazek

Kotangens

Od: Czw sie 18, 2011 20:28

Post » Wto sie 30, 2011 17:41 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Ja się 3 nie zajmuję i jestem w tamtych kotach niedoinformowana niestety i nie wiem.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto sie 30, 2011 19:16 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Zołzik pisze:trochę sobie futerko przy dupce zapaskudziła, ale to pikuś ;)

moj Pepe tez tak robil (wziety ze schroniska) i martwilam sie co to bedzie jak odrosna mu klaki (persowaty-byl wygolony ze wzgledu na koltuny, ktore jedna Pani okreslila jako smieszne dredy 8O ) ale sie nauczyl i jest wszysko okej :D
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Wto sie 30, 2011 20:09 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

nika.wu pisze:
gabi.cezar pisze:Obrazek
720/11 panienka trikolorka, b. smutna, uraz miednicy :(

Dziewczyny, a wiadomo co się stało tej kotce? Co to za uraz? W porównaniu ze zdjęciem ze strony Leśnej nie wygląda to na poprawę i zdrowienie :(

dla tej koteczki DT bardzo by się przydał. kto może wziąć kicię na DT?

gabi.cezar pisze:A mi ciągle siedzi w głowie informacja, że większość 'persowatych '
na 3 odchodzi :( :(

Gabi ile jest tam obecnie persowatych? który przypadek jest najpilniejszy?
Skoro znalazło się DT dla biednej staruszki może uda się nam znaleźć DT dla tych koteczków.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto sie 30, 2011 20:36 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Rozglądaliśmy się za płaskaczami i żadnego nie było. Więc poszłam do p. Asi dopytać, bo może
pochowane gdzieś, a ona mi na to, że teraz nie ma żadnego, że oni je leczą i robią co się da, ale one
nie dają tu sobie rady... :( :( :(
je trzeba "przechwytywać" nim trafią na 3. sama mam płaskacza i to nie jest kot :| i tego się nie da opisać,
z nim trzeba poprzebywać wtedy się zrozumie.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto sie 30, 2011 21:09 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

nika.wu pisze:Ma ktoś czas i ochotę pogadać z właścicielami, którzy swojemu ukochanemu kotu z powodu przeprowadzki grożą schroniskiem albo (sic!) "załatwieniem sprawy z weterynarzem"?

To jest link bezpośrednio do ogłoszenia? Bo mi się otwiera ogólna strona. A czy oni wiedzą że załatwienie sprawy z weterynarzem to może się sądem skończyć :evil:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto sie 30, 2011 21:16 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

JaEwka pisze:To jest link bezpośrednio do ogłoszenia? Bo mi się otwiera ogólna strona. A czy oni wiedzą że załatwienie sprawy z weterynarzem to może się sądem skończyć :evil:

Hmm, ogłoszenie zniknęło. Cóż, napisałam do nich m.in. że usypianie zdrowych i nieagresywnych zwierząt jest karalne, więc chyba już wiedzą..

nika.wu

Od: Pt paź 29, 2010 13:07

Post » Wto sie 30, 2011 21:21 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

No może więcej osób zareagowała na ten debilizm...
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sie 31, 2011 8:21 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

a na 3-ce koty siedzą w klatkach czy chodzą luzem?
Czyli szukamy DT dla koteczki z połamaną miednicą. Kto może dać koteczce DT?
nika.wu pisze:
gabi.cezar pisze:Obrazek
720/11 panienka trikolorka, b. smutna, uraz miednicy :(

W porównaniu ze zdjęciem ze strony Leśnej nie wygląda to na poprawę i zdrowienie :(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro sie 31, 2011 9:13 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

A może ktoś tej kotce założyć wątek? Ja nie dam rady prowadzić następnego wątku. Wtedy więcej osób ją zauważy

Edit: Romanowi też trzeba założyć wątek trzeba mu kurcze znaleść jakiś dom wychodzący. On już tyle lat w schronisku jest :(
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sie 31, 2011 10:46 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

może Wy mi coś poradzicie ... viewtopic.php?f=1&t=132472

P.S. Malutka nie ma styczności z tymi kotami - przebywa u mojej mamy do czasu ich wyzdrowienia, więc bez paniki ;)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Śro sie 31, 2011 17:37 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

W sumie to z tą kotą nie jest w zasadzie źle i na zdjęciu kijowo wyszła jakby miała zaraz umrzeć. Ale nie ma tragedii

_leśna_

Post » Śro sie 31, 2011 17:38 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

http://www.dla-ciebie.eu/node/1372 tu jest jej dzisiejsze zdjęcie. To 2 w kuwecie

_leśna_

[poprzednia][następna]