Znalazłam kota Devon Warszawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 28, 2011 18:30 Znalazłam kota Devon Warszawa

Mieszkamy na Marinie w Warszawie, dzisiaj popołudniu wlazł nam pod samochód kot. Zabraliśmy do domu, pojechaliśmy do weterynarza. Niestety czipa nie ma. Kot to najprawdopodobniej Devon. Z zachowania kota widać, że jest domowy, korzysta z kuwety, pazury przycięte, natychmiast znalazł miski. Zaraz zrobię ogłoszenia i powywieszamy na osiedlu, ale może tutaj będzie go szukał właściciel. I oby się znalazł jak najszybciej. Moje koty na razie traktują go jak jakieś dziwadełko, pisałam Devon, ale boję się, że jak się otrząsną ze zdziwienia to nie będzie za wesoło. Szukamy właściciela. Telefon 603 991 448

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Nie sie 28, 2011 18:51 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

zanim wywiesicie ogłoszenia-nie piszcie w nich o tym,że to rasowy kot,o żadnych znakach charakterystycznych.jak ktoś się zgłosi do was-wtedy WY wypytujecie tę osobę jaki jej kot zaginął,a gdzie miał jaką plamkę w jakim kształcie itp.
kota zamknijcie w łazience z kuwetą i miskami i jakimś posłankiem.wasze koty nie muszą go pokochać,nie trzeba ich poznawać.
obdzwoń lecznice i sklepy zoologiczne pytając czy jakiś klient nie zgłaszał,że kot uciekł.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie sie 28, 2011 19:01 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

Znaków szczególnych w ogłoszenia nie podaliśmy, a zgłaszającego się po kota wypytam, oj wypytam.

aoi neko

Post » Nie sie 28, 2011 19:07 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

jest wykastrowany?
warto też zadzwonić do schroniska i spytać,czy nikt tam nie zgłaszał zaginięcia kota.
powodzenia...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Nie sie 28, 2011 19:15 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

Wykastrowany, pazury poprzycinane. Mam nadzieję,że zwiał komuś z osiedla.

aoi neko

Post » Nie sie 28, 2011 19:43 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

no to nie widzę innej możliwości,że ktoś za kotem tęskni i go szuka...myślę,że nie zabawi u Ciebie długo :ok:
jeśli ci ludzie wypuszczają kota samopas,to postrasz,że prawie widziałaś,że ktoś go przejechał.może da im to do myślenia i nie będą wypuszczać i zabezpieczą okna i balkon siatkami...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Nie sie 28, 2011 19:51 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

My sami ledwo wyhamowaliśmy, więc nie zastanawialiśmy się długo nad zabraniem go. Też mam nadzieję, że właściciel się zgłosi. Ogłoszenia porozwieszane w najbliższych blokach i czekamy. Jutro podzwonię po lecznicach.

aoi neko

Post » Pon sie 29, 2011 15:04 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

Znalazł się właściciel?

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto sie 30, 2011 10:54 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

Właściciel odezwał się wczoraj już o 7 rano. Przepytany o rasę, kolor, znaki szczególne kota i po pozytywnych odpowiedziach został zaproszony po odbiór swojego kota. Okazało się,że kot zrobił dziurę w siatce i zwiał. Dobrze,że mieszka na parterze to nic mu się nie stało.A noc z nim, to noc wrażeń. Darł się tak przeraźliwie, że wypuściliśmy drania z pokoju. Było lizanie TŻ po twarzy, łażenie po głowach układanie się w pościeli jak u siebie. Moje biedne koty tylko syczały i z daleka przyglądały się bezczelnemu dziwolągowi. Tż mówił, że wczoraj cały dzień odsypiały nieprzespaną noc.

aoi neko

Post » Wto sie 30, 2011 15:17 Re: Znalazłam kota Devon Warszawa

Dobrze, że jest już w domu. :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18