25 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 17:54 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

u p. Halinki jest nowy maluszek, bialutki jak śnieg, piękniutki taki że hoho.
Komu kotka komu?
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Wto sie 30, 2011 10:52 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

wrozka pisze:u p. Halinki jest nowy maluszek, bialutki jak śnieg, piękniutki taki że hoho.
Komu kotka komu?

Przymierzam się do wzięcia towarzysza dla mojego Jamka. Problem w tym, że Jam jest z 1. lipca (jest ze mną od 5. sierpnia), a zależy mi na tym, żeby był najstarszy i pierwszy w kociej hierarchii (choć pewnie nie ode mnie będzie to zależeć). Mam chrapkę na tego białaska. To chłopczyk, czy dziewczynka? Czy lepiej mieć koty różnej płci, jednakowej, czy "wszystko jedno"? Czy nie za wcześnie dla mojego 8 tygodniowego okruszka na obcego kumpla?

I najważniejsze - jakie warunki muszę spełnić ja (i dom), żeby go dostać? Wkrótce (po wypłacie) na balkonie i w oknach będą siatki, póki co balkon jest otwierany tylko, kiedy kota nie ma (czasem, zwłaszcza, kiedy wychodzę na dłużej, zanoszę do mamy, żeby pobrykał z jej Yorczką, ale większość czasu spędzam w domu - przy komputerze).

Aha - jak z transportem? Jestem niestety uwiązany w lubelskiem. Mogę wyskoczyć jedynie na jeden dzień do Wawy.

W każdym razie chęć wyrażam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś."
Webdeveloper/*NIX admin szuka zleceń.

Od: Śro sie 24, 2011 21:32

Post » Wto sie 30, 2011 16:47 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

Biały, bo to kocurek, najszybciej do adopcji będzie za ok 2 tyg. Póki co jest za maleńki. Musi się najpierw nauczyć samodzielnie jeść.
Fajnie, ze zgłaszasz chęć adopcji "białego". Myślę, że maleńkie kociaki w podobnym wieku razem lepiej będą się chować i będzie im raźniej, a to czy są innych płci czy tych samych nie ma znaczenia. Najważniejsze jest to aby były sterylizowane i kochane przez właścicieli. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto sie 30, 2011 17:16 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

Dyktatura pisze:Biały, bo to kocurek, najszybciej do adopcji będzie za ok 2 tyg. Póki co jest za maleńki. Musi się najpierw nauczyć samodzielnie jeść.
Fajnie, ze zgłaszasz chęć adopcji "białego". Myślę, że maleńkie kociaki w podobnym wieku razem lepiej będą się chować i będzie im raźniej, a to czy są innych płci czy tych samych nie ma znaczenia. Najważniejsze jest to aby były sterylizowane i kochane przez właścicieli. :)

Super. Decyzja co do drugiego kotka jest przemyślana i ostateczna. Są nawet w zapasie imiona. Więcej napisałem na PW.

Post » Wto sie 30, 2011 18:52 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

default pisze:Aha - jak z transportem? Jestem niestety uwiązany w lubelskiem. Mogę wyskoczyć jedynie na jeden dzień do Wawy.

Ania, ja teraz też szukam czegoś do Warszawy i Łodzi, więc może razem pokombinujemy ?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto sie 30, 2011 19:21 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

kinia098 pisze:
default pisze:Aha - jak z transportem? Jestem niestety uwiązany w lubelskiem. Mogę wyskoczyć jedynie na jeden dzień do Wawy.

Ania, ja teraz też szukam czegoś do Warszawy i Łodzi, więc może razem pokombinujemy ?
'
Hm... to powinienem był napisać na publicznym. W terminie, kiedy kocię będzie dostępne moja przesiadka będzie w Brzyskorzystewku (pod Żninem/Bydgoszczą). W Warszawie niestety nie mam na razie nikogo pewnego, kto mógłby ew. przechować maluszka - wszyscy znajomi to lekarze, więc dość zajęci, lub alergicy :( Będę się jeszcze dowiadywał, ale lepiej, żeby dziecko miało jak najmniej przystanków, więc na Wawę musielibyśmy się dobrze zsynchronizować.

A poza tym jeszcze mi białaska nie obiecano (choć jestem na niego zdecydowany) więc trudno coś kombinować.

EDIT:
Po telefonach wiem, że Warszawa jednak wypali - kot będzie miał się gdzie zatrzymać, gdybyśmy nie mogli się zgrać w tym samym dniu, a dalej jest bardzo duża szansa na wygodny, bezstresowy transport. Jeśli nie, to pociąg lub bus (oczywiście już ze mną).

Post » Śro sie 31, 2011 8:37 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

Wstępnie rezerwuję białaska dla default.
Żeby jednak wszystko było jak należy trzeba znaleźć osobę do wizyty przed adopcyjnej. ;)

Dyktatura

Post » Śro sie 31, 2011 9:01 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

W azylu znów brakuje jedzenia. Wiem, że pani Halina aby kupić kotom jedzenie zapożyczyła się u znajomych.
Proszę o jakąkolwiek pomoc.

Dyktatura

Post » Śro sie 31, 2011 9:06 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

Dyktatura pisze:Wstępnie rezerwuję białaska dla default.
Żeby jednak wszystko było jak należy trzeba znaleźć osobę do wizyty przed adopcyjnej. ;)

Dzięki. Być może niepotrzebnie to piszę, ale tu są 2 wątki z lubelskiego. Y... oczywiście w celu kontaktu z jakąś ciocią lub wujkiem z okolicy.
viewtopic.php?f=1&t=131983
viewtopic.php?f=13&t=112450

EDIT:
Gdyby to pomogło, znam (ale bardzo słabo) pracownika lubelskiego schroniska dla zwierząt, który mieszka 10 minut ode mnie. Jeśli "referencje" od niego będą wystarczające, to zapytam, czy mógłby przeprowadzić wizję lokalną.

Post » Pt wrz 02, 2011 16:21 Re: W azylu potrzeba jedzenia. Długi u weta wciąż rosną. Pomocy!

W azylu potrzeba jedzenia. Długi u weta wciąż rosną. Pomocy!

Czy jest jakiś gotowe ogłoszenie/suplika, które można powrzucać w różne miejsca?
Jeśli nie to proszę o dane umożliwiające udzielenie wsparcia.

Post » Sob wrz 03, 2011 12:27 Re: Azylowi grozi schronisko. Ptrzebne DT dla 25 kotów !!!

Dyktatura pisze:W azylu znów brakuje jedzenia. Wiem, że pani Halina aby kupić kotom jedzenie zapożyczyła się u znajomych.
Proszę o jakąkolwiek pomoc.

Na jakie konto można coś wpłacić?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Sob wrz 03, 2011 12:31 Re: W azylu potrzeba jedzenia. Długi u weta wciąż rosną. Pomocy!

Piszę pw.
Z góry dziękuję za wszelka pomoc. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dyktatura

Post » Sob wrz 03, 2011 12:40 Re: W azylu potrzeba jedzenia. Długi u weta wciąż rosną. Pomocy!

Wysłałam przelew. Nie ma za co.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Sob wrz 03, 2011 15:55 Re: W azylu potrzeba jedzenia. Długi u weta wciąż rosną. Pomocy!

Jest za co, jest.

Dyktatura

Post » Pon wrz 05, 2011 16:24 Re: W azylu potrzeba jedzenia. Długi u weta wciąż rosną. Pomocy!

Przyszła wpłata od edii 100 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: oraz od Renifera 50 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wpłatę od edii przeleje do wetów a za kasę od Renifera kupię puszki.

Dlaczego kasa pójdzie do wetów?
Otóż ostatnio z działek został zabrany przez p. Halinę kociak bez tylnej łapki. Obeszło się bez większej operacji. Maluchowi (ok. 3 miesięczny kocurek) oczyszczono rankę i obecnie przebywa na hospitalizacji.
Koszty wszystkiego są większe niż 100 zł ale zawsze to już mniejszy dług. :)

Dyktatura

[poprzednia][następna]