Kotki mają pchełki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 30, 2011 8:32 Kotki mają pchełki!

Moje kotki od niedawna mają pchły! Czy jest skuteczny preparat na pozbycie się pcheł? Fiprex?

Kitty11

Od: Pt maja 20, 2011 18:30

Post » Wto sie 30, 2011 12:46 Re: Kotki mają pchełki!

Fiprex jest ok, przynajmniej ja nie miałam z nim złych doświadczeń. Trzeba tylko dopilnować, żeby bezpośrednio po spryskaniu nie lizały się (ja trzymam koty przez jakąś godzinę, bo łajzy zawsze chcą się umyć :twisted: .
Bezpieczniejsze są te, które aplikuje się na kark, ale dobrze jest też poobserwować kota, aż preparat wyschnie.

Ile mają kociaki?
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto sie 30, 2011 13:37 Re: Kotki mają pchełki!

mikela pisze:Fiprex jest ok, przynajmniej ja nie miałam z nim złych doświadczeń. Trzeba tylko dopilnować, żeby bezpośrednio po spryskaniu nie lizały się (ja trzymam koty przez jakąś godzinę, bo łajzy zawsze chcą się umyć :twisted: .
Bezpieczniejsze są te, które aplikuje się na kark, ale dobrze jest też poobserwować kota, aż preparat wyschnie.

Ile mają kociaki?

3 miesiące.

Kitty11

Od: Pt maja 20, 2011 18:30

Post » Wto sie 30, 2011 13:39 Re: Kotki mają pchełki!

Proponuję wizytę u weta i mają taki fajny specyfik gdzie spryskuje się całego kociaka, preparat tylko na kark może być za słaby :(

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Wto sie 30, 2011 14:07 Re: Kotki mają pchełki!

selya pisze:Proponuję wizytę u weta i mają taki fajny specyfik gdzie spryskuje się całego kociaka, preparat tylko na kark może być za słaby :(

To jest właśnie Fiprex/Frontline. :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 30, 2011 14:09 Re: Kotki mają pchełki!

Nie pamiętam :D w domu w książeczkę spojrzę :D

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Wto sie 30, 2011 14:34 Re: Kotki mają pchełki!

Kitty11 pisze:
mikela pisze:Fiprex jest ok, przynajmniej ja nie miałam z nim złych doświadczeń. Trzeba tylko dopilnować, żeby bezpośrednio po spryskaniu nie lizały się (ja trzymam koty przez jakąś godzinę, bo łajzy zawsze chcą się umyć :twisted: .

Ile mają kociaki?

3 miesiące.

Jak 3 mc, to ok. Można im już spokojnie podać.
I fakt, te do spryskiwania są bardziej skuteczne.
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33