Schron Wro ! Seniorzy szukają domków ! fot str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 17:09 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

A półki mają mniej więcej 60 na 30 cm

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pon sie 29, 2011 18:09 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

_leśna_ pisze:A półki mają mniej więcej 60 na 30 cm

o muszę Ewelinę zmolestować coby mi na czwartek przywiozła kołdry cienkie do pocięcia i zszycia. Zajrzę do ciuchlandu może jakieś polarki będą cienkie na poszewki. To na niedzielę jak będzie jechała do schroniska by Ci mogła podrzucić od razu.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 29, 2011 18:45 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

_leśna_ pisze:http://www.dla-ciebie.eu/node/1404

Roman teraz tak wygląda 8O Kurcze niebo a ziemia do tego co było tydzień temu bo wyglądał masakrycznie. Ale wtedy go wygłaskałam za wszystkie czasy :wink: Pewnie długo mi się to nie zdarzy ponownie - ale wole żeby zwiewał i był zdrowy niż żeby się dawał głaskać jako chory kot.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon sie 29, 2011 18:56 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Zołzik super, że wzięłaś koteczkę :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon sie 29, 2011 19:50 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

JaEwka pisze:Zołzik super, że wzięłaś koteczkę :ok:

Trochę jestem przerażona - bardziej trzecim kotem niż jej dzikością ;) Zrobiła właśnie qpę DO KUWETY!! co prawda przez chwilę nie mogłam stwierdzić czy to kupa czy wymioty, ale po zapachu doszłam, bo konsystencja podobna ;) Koteczka zaczyna wyglądać przez kratki transportera zainteresowana innymi kotami - na nas syczy ;)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Pon sie 29, 2011 19:51 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Jestem z Łodzi, ale sprawdźcie czy macie tego kociaka. Zaginął forumowiczce we Wrocławiu.

viewtopic.php?f=1&t=131922

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Wto sie 30, 2011 7:51 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Kurcze z buraskiem to ciężki ale będziemy się przyglądać
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sie 30, 2011 7:58 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Zołzik pisze:

Trochę jestem przerażona - bardziej trzecim kotem niż jej dzikością ;) Zrobiła właśnie qpę DO KUWETY!! co prawda przez chwilę nie mogłam stwierdzić czy to kupa czy wymioty, ale po zapachu doszłam, bo konsystencja podobna ;) Koteczka zaczyna wyglądać przez kratki transportera zainteresowana innymi kotami - na nas syczy ;)

Hehehe co tam 3 kot ja w pewnym momencie miałam 7 kotów w kawalerce :ryk: (mamusia + 5 maluszków + moja rezydentka, druga jeszcze wypoczywa u tż rodziców)
Trzymam kciuki za małą :ok: Fotki oczywiście mile widziane :ok: Aaa i ona jest na DT u ciebie czy na DS ?
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sie 30, 2011 9:18 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

JaEwka pisze:
Zołzik pisze:

Trzymam kciuki za małą :ok: Fotki oczywiście mile widziane :ok: Aaa i ona jest na DT u ciebie czy na DS ?

DS oczywiście. Teraz zastanawiamy się nad imieniem :) Propozycje mile widziane na PW :)
Trzeci kot miał być dopiero jak będzie dom - czyli gdzies w przyszłym roku, bo na razie mamy malutkie mieszkanie, ale w niej sie tak zakochaliśmy, że szok ;) NO i myślę, że lepsze nawet małe mieszkanie, niż schron... Nawet mój TŻ wczoraj chodził i w kółko powtarzał "a matko jaka ona śliczna jest".

Kicia chętnie wcina suche i mokre, wodę, mleczko kocie. Jak jeszcze się oswoi to będzie kotem idealnym :) Jest dużo ładniejsza, niż na zdjęciu (zdjęcie pozwoliłam sobie zapożyczyć ze strony leśnej ;) )

Obrazek

Zołzik

Post » Wto sie 30, 2011 9:46 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Zołzik śliczna ta twoja kicia :1luvu:

strasznie przykro że koteczka staruszka została uśpiona pomimo tego że miała DT :-( nie rozumiem tej decyzji :-(

Leśna czyli "3" nie zajmujesz się Ty tylko Aśka? Szkoda że Aśka nie iformuje o pilnych przypadkach, ta biała śliczna kotka angora przecież była w dobrym stanie jak trafiła, gdyby zaalarmowała że kicia nie je i odchodzi miałaby szansę na szybkki DT a tak już jest za TM :-( Szkoda że z Aśką nie ma takiej współpracy jak z Tobą :-( więcej kotów miałoby szansę na życie :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto sie 30, 2011 10:32 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

A mi ciągle siedzi w głowie informacja, że większość 'persowatych '
na 3 odchodzi :(
Sama ma 'plaskacza' i to taki "niekoci" kot, taka mała niedorajda
i nieudacznik jak mawia mój TŻ, i niewyobrażam go sobie
w takim przepełnieniu i wogóle w schronie, aż mnie ciarki
przechodzą... :roll: :(
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto sie 30, 2011 14:57 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

gabi.cezar pisze:Obrazek
720/11 panienka trikolorka, b. smutna, uraz miednicy :(

Dziewczyny, a wiadomo co się stało tej kotce? Co to za uraz? W porównaniu ze zdjęciem ze strony Leśnej nie wygląda to na poprawę i zdrowienie :(
Ostatnio edytowano Wto sie 30, 2011 15:01 przez nika.wu, łącznie edytowano 1 raz

nika.wu

Od: Pt paź 29, 2010 13:07

Post » Wto sie 30, 2011 14:59 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Ta kotka ma uraz miednicy.
Edit: przy urazach miednicy nie można za dużo zrobić, kot musi miec ograniczoną przestrzec by sama się zrosła. A najlepiej kaby ją ktoś zabarał do domu
Obrazek

JaEwka

Post » Wto sie 30, 2011 15:09 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

_leśna_ pisze:Nie wiedziałam że to Ty. A co do wydawania takich dziczków wolę się upewnić czy właśnie na pewno osoba biorąca takiego kota jest zdecydowana i czy da sobie radę. Lepsze to niż żeby za chwilę kot trafił ponownie do schroniska bo dziki gryzie drapie prycha i go nie chcemy.

:]

Spoko, fajnie że do Ciebie trafiła.

No Saszka(trójłapek -bezogonek)śpi ze mna w łóżku,łasi sie , barankuje-ale jak się nasze oczy spotkaja to instynkt "nawiewacza" sie mu uaktywnia i czmycha na bezpieczną odległość.On kocha koty,a panią tylko jak mięsko kroi ,albo śpi :lol:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 30, 2011 15:46 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Trochę tylko zaśmiecę wątek, ale muszę kicię pochwalić, że pięknie załatwia się do kuwety, zakopuje idealnie - od razu wiedziała, do czego to służy :) dzielna kicia!! trochę sobie futerko przy dupce zapaskudziła, ale to pikuś ;)

Zołzik

[poprzednia][następna]