4-3=1 Rozi [*] Bratuś juz domku stałym!!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 14:36 4-3=1 Rozi [*] Bratuś juz domku stałym!!! :)

To była historia jakich wiele tego lata :( Telefon - w kamienicy przy Rozbrat są kociaki. Matka zniknęła, a z czterech maluchów zostały dwa... Miałyśmy tylko zrobić zdjęcia, bo kociakami zajmował się jeden z lokatorów kamienicy.

Na tyłach domu od razu dostrzegłyśmy drabinkę prowadzącą do okna.
Obrazek

W tej piwnicy kociaczki przyszły na świat...
Obrazek

Tuż obok - ruchliwy Rozbrat z pędzącymi samochodami. Najprawdopodobniej tu właśnie zginęła kotka :(
Obrazek

Maluszki siedziały w oknie miłego Pana, który się nimi zajął.
Obrazek

Zaniepokoił nas szklisty wzrok kociczki. Była rozpalona. Siedziała jak grzybek nie reagując na bodźce. Wiadomo było, że na zdjęciach się tutaj nie skończy. W moim plecaku oba maluchy pojechały do weta...

Obrazek
Kicia już na rękach u joshuy_ady

Od ulicy z której pochodzą maluchy otrzymały imiona Rozi i Brat ;)
Ostatnio edytowano Czw sty 26, 2012 14:25 przez Zofia.Sasza, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sie 29, 2011 14:41 Re: Watek w trakcie tworzenia ;) Prosimy na razie nie pisać.

W lecznicy okazało się, że maluchy mają wysoką gorączkę. Sporo ponad 40 stopni :( Testy na pp dały wynik ujemny. Kociki dostały convenię, tolfe, podskórną kroplówkę z duphalite. Wszystko to dzięki ynce, która udostępniła nam talony :D

Obrazek

Obrazek
O takie jesteśmy malutkie...

Kocurek miał wrócić do Pana, ale w tej sytuacji oba kociki trafiły do p. Haliny, bielańskiej karmicielki, gdzie bez problemu może ich doglądać ynka, no i my...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 29, 2011 14:46 Re: Watek w trakcie tworzenia ;) Prosimy na razie nie pisać.

Następnego dnia maluszki czuły się już o wiele lepiej. Po gorączce nie zostało śladu.

Obrazek
Nie chcę, nie będę! Nie chcę, nie będę! Nie chcę, nie będę!

Obrazek
Kto powiedział, że F-lisyne jest dobra dla kotów??? Toż to samo zuo!

Obrazek
Cierpienie na pyszczku - tylko tak można nazwać minę Rozi podczas pomiaru temperatury.

Obrazek
Szkoda, że Państwo nie mogą usłyszeć tego jęku rozpaczy...

Obrazek
Brat też nie oszczędzał strunek głosowych.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 29, 2011 14:49 Re: Watek w trakcie tworzenia ;) Prosimy na razie nie pisać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nadziali mięęęęę :placz:

Obrazek
Już koniec? Nie wierzęęęęę :crying:

Obrazek
I słusznie, bo termometr nie zadziałał :evil:

Obrazek
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 29, 2011 14:52 Re: Watek w trakcie tworzenia ;) Prosimy na razie nie pisać.

Obrazek
Już po torturach. Można pospacerować po trawce.

Obrazek
Pójdę sobie w świat daleki ;)

Obrazek
Troszkę się pobawię...

Obrazek
Imponujące wąsy Brata

Obrazek
I szylkretowe czółko Rozi
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 29, 2011 14:54 Re: Watek w trakcie tworzenia ;) Prosimy na razie nie pisać.

Obrazek
Przystojny ze mnie pingwin!

Obrazek
Chwila relaksu...

Obrazek
...a nawet drzemki.

Obrazek
Grube, grube łapeczki :1luvu:

Obrazek
Brat wśród zieleni...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 29, 2011 15:00 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

Oszszsz, jaki piękny pingwin :love: :love: :love:
Dziewczynka też piękna, ale pingwin... i jeszcze w dodatku chłopczyk :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon sie 29, 2011 15:19 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

Wielbłądzio pisze:Oszszsz, jaki piękny pingwin :love: :love: :love:
Dziewczynka też piękna, ale pingwin... i jeszcze w dodatku chłopczyk :1luvu:

Ona jest bura szylkretka :1luvu:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 29, 2011 15:28 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

To te zakleszczone?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sie 29, 2011 15:28 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

Jana pisze:To te zakleszczone?

Taaaa jest :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 29, 2011 15:50 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

Przepiękne dzieciaki. :P Jak dobrze ,że już bezpieczne.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon sie 29, 2011 17:12 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

Ale jak to Brat?! Miał być Dzwoneczek :twisted:
Różyczka i Dzwoneczek.

Dobrze mówiłaś: idzie im na życie. Nie zapeszając oczywiście :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ja wiem, że choć ten pan tu nie zagląda, to oprócz podziękowań telefonicznych warto i tu podkreślić: dobrze, że są jeszcze tacy ludzie, którzy nie przejdą obojętnie obok małych sierotek! :D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon sie 29, 2011 17:24 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

Johsua i Zosia , ja chyba opaskę na oczy i szpunty do uszu włożę co ? A do Was nr telefonów pozapominam. Panu za pośrednictwem jego sąsiadki i tej co przy okazji sprawę nadała podziekuję . Srajdy cudne :) Zdjęcia i opisy - REWELACJA. Zosiu , Ty powinnaś pisać bajki dla dzieci i robić do tych książeczek lustracje. Rozi i Brat ... zabawne :). Poza karmą i piękne dziękuje nic w zasadzie zrobić nie mogę . Ewa

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Pon sie 29, 2011 17:30 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

joshua_ada pisze:Ale jak to Brat?! Miał być Dzwoneczek :twisted:
Różyczka i Dzwoneczek.

Dobrze mówiłaś: idzie im na życie. Nie zapeszając oczywiście :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ja wiem, że choć ten pan tu nie zagląda, to oprócz podziękowań telefonicznych warto i tu podkreślić: dobrze, że są jeszcze tacy ludzie, którzy nie przejdą obojętnie obok małych sierotek! :D

A niech będzie Brat. Bez tego kalambur się nie udaje! A ostatniejszansie bardzo dziękujemy za wałówkę dla maluchów :1luvu:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 29, 2011 17:33 Re: 4-2=2 Ocalone Rozi i Brat. Casting na domek wkrótce ;)

Zofia&Sasza pisze:
joshua_ada pisze:Ale jak to Brat?! Miał być Dzwoneczek :twisted:
Różyczka i Dzwoneczek.

A niech będzie Brat. Bez tego kalambur się nie udaje! A ostatniejszansie bardzo dziękujemy za wałówkę dla maluchów :1luvu:

No wiesz, ja tam nie mam nic przeciwko imieniu Brat. To była pierwsza sugestia. Nie wytknę palcem, kto proponował Dzwoneczka :twisted:
Rózia i Brat - fajnie. A przez Brata to i Wielbłądzio będzie wątek odwiedzać. :lol: :lol: :lol:

Swoją drogą - co niestety nie jest śmieszne - czy Wy też zauważacie, że w tym roku wyjątkowo dużo tych maluszków? Zawsze w lato wiecej, ale ten rok jest jakiś mega zakocony :( A przecież jest tyle sterylek, cały czas, cały rok. A mimo to wszędzie kilkutygodniowe kluski :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[następna]