Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 28, 2011 22:35 Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

Pilnie potrzebuję wypożyczyć klatkę-łapkę!

Mały, bojaźliwy kociak błąka się po ulicy pod moim domem, wśród samochodów, psów i dzieciarni, tylko czekać aż skończy się to tragedią.
Próbowałam schwytać go kilka razy, ale bestyjka jest niewiarygodnie szybka i bardzo nieufna.

Chciałabym pożyczyć klatkę (pisałam do dwóch pań z Bydgoszczy, czekam na odpowiedź), najlepiej od kogoś z okolicy Inowrocławia. Słyszałam coś o Kociej Dolinie, ale niestety zwyczajnie nie stać mnie na to, by płacić za wypożyczenie :(

Bardzo proszę o pomoc/informacje!
Ostatnio edytowano Nie sie 28, 2011 22:59 przez zuzens, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zuzens

Od: Sob sie 27, 2011 16:39

Post » Nie sie 28, 2011 22:36 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

A schronisko jakieś w pobliżu? Może tam mają?
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie sie 28, 2011 22:41 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

Rozmawiałam z naszym nadwornym weterynarzem, przy najbliższej okazji ma się dowiedzieć i dać znać.
(Chociaż, pamiętając plotki na temat inowrocławskiego schroniska, to wątpię, żeby coś z tego wyszło)
Ciężko mi tak siedzieć i czekać, szukam info gdzie się tylko da.
Ostatnio edytowano Nie sie 28, 2011 23:00 przez zuzens, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zuzens

Post » Nie sie 28, 2011 22:49 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

A podbieraka do ryb chociaż nie dałoby rady od kogoś wypożyczyć?
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Nie sie 28, 2011 22:52 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

Mi w Bydgoszczy pożyczono podbierak, ale kociak musi jeść na otwartej przestrzeni aby udało się na niego złapać.

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Nie sie 28, 2011 22:59 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

A Kocia Dolina to odpłatnie wypożycza klatkę, pytałaś się? To przecież awaryjna sytuacja. Poza tym, jak kociak jest tam cały czas, łapanie chyba nie powinno zająć dużo czasu.

edit: literówka
[/url]Obrazek

mikela

Post » Nie sie 28, 2011 23:08 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

O podbieraku nie pomyślałam, pomysł świetny. Popytam, może ktoś ma użyczyć (tego na mojej ulicy jeszcze nie widzieli!).
Kociak co jakiś czas daje się wywabić na ulicę, może rzeczywiście dałoby radę schwytać go w taki sposób :D

Co do Kociej Doliny, na ich stronie stoi, że kaucja za wypożyczenie to 400 zł. Ale czekam na wiadomość od osoby, która pożyczała od nich klatkę jakiś czas temu, zobaczymy czy to potwierdzi.

Dziękuję pięknie za wszystkie odpowiedzi, to forum jest niesamowite! <3
Obrazek

zuzens

Post » Nie sie 28, 2011 23:17 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

kciuki za łapanie :ok: :ok: :ok:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Nie sie 28, 2011 23:20 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

Trzeba go wywabić na otwartą przestrzeń do miski z jedzeniem, siedzieć nieruchomo za kociakiem, podbierak narzucić w czsie gdy je.

Saraa

Post » Nie sie 28, 2011 23:24 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

Mam nadzieję, że zdążę i za jakiś czas będę mogła pochwalić się sukcesem. To prawdziwy kot-pędziwiatr!

EDYCJA:
Uwaga, prośba o klatkę jest już nieaktualna! Wczoraj, dosłownie kilka minut po moim ostatnim poście udało mi się schwytać kociaka. Było ciężko, ale dałam radę, kocisko jest już bezpieczne. To śliczne, maksymalnie rude maleństwo :D

Przede mną kolejne wyzwanie, bo kot jest dziki i wciąż nieufny (mimo, że wczoraj po ciężkich bojach zasnął mi na kolanach, dzisiaj rano znów chowa się po kątach), ale mam nadzieję, że dam radę i uda mi się znaleźć dla niego dom.

Jeszcze raz dziękuję bardzo wszystkim za pomoc i rady! :1luvu:
Obrazek

zuzens

Post » Pon sie 29, 2011 7:03 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

:1luvu:

Saraa

Post » Pon sie 29, 2011 7:48 Re: Pilne: skąd klatkę - łapkę? (Inowrocław, kuj-pom.)

cieszę się, że maluch już bezpieczny :) . Fajnie, że się nim zajęłaś, oby więcej takich osób :ok:
[/url]Obrazek

mikela