Osobę która się nimi opiekuje:karmi,naprawia budki,dogląda codziennie czy wszystko w porządku znam.Koty żyją skromnie,ale mają w miarę normalne KOCIE życie.
Zainteresowałam się tymi kotami,bo obawiam się,że jeśli nie będą sterylizowane,to to miejsce szybko się "skończy".Bo ze stada 10/kilkunastu kotów,za rok będzie stado 20/dwudziestu kilku,po drugich w sezonie miotach 30stu itd.w końcu zaczną przeszkadzać otoczeniu,zaczną się kocie katary i inne infekcje i pomoc tym kotom przerośnie każdego.
Nie jestem w stanie pomóc inaczej,jak tylko prosić o pomoc w wysterylizowaniu ich,wożeniem do lecznic,fotografowaniem,przetrzymywaniem i wizytami kontrolnymi musi zająć się dotychczasowa opiekunka.
Ja jedynie odwiedzę je od czasu do czasu w miarę możliwości i wypożyczę kennel,który mam na stanie dzięki Willow_.
Nic więcej na dzień dzisiejszy nie mogę zrobić.
Uzgodniliśmy,ze fundusze na zabiegi dla tego stadka będą wpływały bezpośrednio do lecznicy wykonującej zabiegi,tak będzie sprawniej,bo może mnie czasami po prostu nie być na miejscu i bez sensu byłoby wstrzymywać wykonanie choćby jednego zabiegu tylko przez mój brak czasu.
Koszt sterylizacji jednej kotki to 150zł,wpłaty muszą mieć dopisek:
sterylizacja kotów z obwodnicy.
Nie znaczy to ze koty te żyją bezpośrednio na jakimś rondzie,czy ruchliwej drodze,nie.Tak najłatwiej będzie je odróżnić.
Wątek ten zakładam,bo chciałabym pisać o każdym wykonanym zabiegu,wklejać fotki kotów i zaświadczenia wetowskie o wykonanych zabiegach.
Abyśmy nie pogubili się w tym wszystkim,w drugim poście będę wpisywała informacje o wpłatach od darczyńców-w nawiasie,potem powinnam otrzymać potwierdzenie od wet o takim wpływie i zrobię dopisek-wpłynęło lub jest,tak aby było wiadomo że dotarło(rozliczenie od wet prawdopodobnie będzie raz w tygodniu).
A jeszcze potem,w poście trzecim zaświadczenie o wykonanym zabiegu/zabiegach i mam nadzieję fotka kota.
Dane lecznicy,oraz dane osobowe lekarzy z lecznicy nie będą podawane do publicznej wiadomości,również proszę darczyńców o nierozpowszechnianie takich informacji.
Nieprzewidziane zmiany:
1/post drugi-opis kotów,post 3 wpłaty+rozliczenie zabiegów
2/koszt nie więcej niż 150zł,prawdopodobnie dostaniemy spore zniżki