Czy ktos ma konto na babyboom?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2011 20:57 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

Saszetka Whiskasa 100g kosztuje chyba jakoś ok. 1,80zł, za 3zł mamy puszkę Animondy 200g w której jest 100% mięsa. Nie mówiąc już o tym, że za te 3 zł możemy mieć porcję serc, wątróbki czy drobiu. To jest tylko kwestia chęci i zgłębienia tematu. Wiem, że ludzie specjalnie się nie przejmują. Wiem.
Alergicznie jednak nie cierpię argumentów niektórych ludzi którzy to właśnie twierdzą, że np. " kot to tylko na wolności, jest szczęśliwy, kota to należy trzymać w stodole, żeby myszy się nałapał i inne tego typu, bla, bla ". Najgorzej jest na wsiach, czasami bywam i widuję te niby szczęśliwe koty - ze zrudziałym futerkiem, smutne, niemożliwe smutne, chude, głodne, chore,karłowate, dzikie, nieufne. I według niektórych to jest właśnie szczęśliwy kot bo ma tą no... wolność :roll: . Pies na łańcuchu też podobno jest szczęśliwy. Heh.

A z tym mlekiem to... jak raz czy drugi kot w domowych warunkach dostanie sraczki ;) to prędko właściciel się otrząśnie, a jak mleko nie szkodzi to chyba można od czasu do czasu dać.

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Sob sie 27, 2011 20:59 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

Kotx2 - Kindze chodziło chyba właśnie o stereotypy innych ludzi, ona sama przecież jest właśnie tą "nawiedzoną pańcią która karmi dobrym żarciem" ;) .

karola7

Post » Sob sie 27, 2011 21:00 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

karola7 pisze:Kotx2 - Kindze chodziło chyba właśnie o stereotypy innych ludzi, ona sama przecież jest właśnie tą "nawiedzoną pańcią która karmi dobrym żarciem" ;) .

znowu coś przeinaczyłam 8O :oops: idę doczytac :roll: :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob sie 27, 2011 21:03 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

no tak :D przepraszam :oops: :ryk: rany zakręconam :roll: padam na kolana Obrazek
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob sie 27, 2011 21:08 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

Pisalam w pierwszej osobie. :ryk: Gorzej - nie tylko kupuje kotom zarcie w necie, nie tylko daje im surowe mieso czy ryby, czego tu sie nie robi, ale... znecam sie nad nimi, nie wypuszczajac ich z domu. To jest uznawane tu za forme znecania sie nad kotem. Pies wychodzi wylacznie na smyczy, ale kot dostaje obroze z dzwoneczkiem (Zeby na drobne ptaki nie polowal) i ma swoja wolnosc. Fakt, ze na wiekszosci ulic sa progi spowalniajace, ale zdarza sie ze kot nie zdazy do kraweznika - coz, zyl krocej, ale byl wolny! A ze na mrozie ponizej 15 stopni siedzi skurczony na zalodzonej jezdni bo nie ma kto go wpuscic do domu? Spokojnie - w koncu go wpuszcza. Kociarnia tu przewaznie grubasna, okazala i... ma lupiez, ropiejace oczy, jest brudna. Wypuszcza sie kazde koty - widzialam piekna kocice w typie persa, siedzaca na plocie, w Cat Rescue mieli miot dzikunow mieszanych z maine coonem i to blizutko, a mamusia zwykla dachoweczka. Tak, jestem z tych nawiedzonych. Zdecydowanie. Pierwsze co zrobilam po przyjezdzie tutaj, to wylapalam w garazu u znajomego miot dzikiej kotki na socjalizacje. Fajne grzdyle byly. :kotek:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Sob sie 27, 2011 22:08 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

Kinga I love You :-D a akurat Twoj suwak jest fajowy tylko za cholere nie moge odczytac ktory tydzien;-) mykam spac... a jutro mozemy zglebiac temat
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sie 28, 2011 9:28 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

Uwielbiam argumenty pt" A głodne dzieci to co?" :evil:
Prawdziwy dżentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazk ... hichraszek - zapraszam do lektury

pstryga

Od: Pon sie 23, 2004 15:32

Post » Nie sie 28, 2011 10:23 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

A najlepsze jest w tym wszystkim to, że tacy co to gadają o głodujących dzieciach nie pomagają ani tym dzieciom, ani zwierzętom, ani nikomu. Tacy są dobroduszni.

karola7

Post » Nie sie 28, 2011 10:34 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

Villemo, dzieki. Bo ja nie chcialam takiego kompletnie "mydlanego" slitasnego do urzygu, wybralam sobie taki spokojny bardziej. No i sie czarny napis zlewa zlosliwie, ale zawsze sobie od tych 280 odejme to co zostalo. 21 tydzien. :lol:

karola7 pisze:A najlepsze jest w tym wszystkim to, że tacy co to gadają o głodujących dzieciach nie pomagają ani tym dzieciom, ani zwierzętom, ani nikomu. Tacy są dobroduszni.

A to przeciez normalne. Zawsze najwiecej do powiedzenia maja ci, co nic nie robia. "Pracowici az do bolu warg..."
Obrazek

kinga w.

Post » Nie sie 28, 2011 11:03 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

kinga w. pisze:. 21 tydzien. :lol:

Połowa??? Ciut dalej?? To chyba znaczy, że już wszystko będzie dobrze?? :1luvu:

A żeby nie tak całkiem OT :wink:

Czy nie uważacie, że przesada w każdą stronę nie jest zdrowa?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sie 28, 2011 12:23 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

Chyba bedzie. Sytuacje sa rozne i tu czasem wiedza z neta jest zupelnie niepotrzebna bo sie czlowiek dowiaduje o tragediach pod sam koniec, o historiach okoloporodowych itd. - tylko sie myslenie zbedne uruchamia, ale mam nadzieje ze ok. Test PAPPA wyszedl slicznie, wiec jedno z glowy.
Co do przesady... Zawsze jest niepozadana. Przesada, nadgorliwosc, fanatyzm - w sumie na podobnych koniach jezdza.
Obrazek

kinga w.

Post » Pon sie 29, 2011 11:32 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

Super Kinga,
A ja na boomie chyba sie poddam, glupota tych panienek przechodzi wszelkie pojecie :roll:
Prawdziwy dżentelmen to ktoś, kto kota zawsze nazwie kotem, choćby się o niego potknął i upadł
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazk ... hichraszek - zapraszam do lektury

pstryga

Od: Pon sie 23, 2004 15:32

Post » Pon sie 29, 2011 12:12 Re: Czy ktos ma konto na babyboom?

pstryga pisze:Super Kinga,
A ja na boomie chyba sie poddam, glupota tych panienek przechodzi wszelkie pojecie :roll:

ja to po którejś wypowiedzi w stylu 'to tylko kot' się podałam,aż taki ze mnie kozak nie jest,żeby ciągnąć walkę na argumenty z kimś,kto logicznych argumentów nie przyjmuje[i chyba nawet nie czyta,co druga strona ma do napisania 8O ]
mam nadzieję,że tej,od której się zaczęło fundacja odbierze kota.szkoda mi cholernie,jak pomyślę,że grzdyl będzie skazany na ten syf.po urodzeniu pewnie i tak by go chciała oddać 'bo dziecko' :x
ja wszelkie fioły rozumiem.ktoś ma fiksację na punkcie ciąży,ja lubię pająki :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

[poprzednia]