Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Trinity36 pisze:A więc odpowiadając wprost na Twoje pytanie: (kasa) będzie leżała i zaliczana będzie co miesiąc po 5 zł.
No chyba, ze zażyczysz sobie inaczej
Pozdrawiam ciepło
Tri
alix76 pisze:Broszce chodziło zapewne o to, że przy wydatkach nie ma podanej daty.
Broszka pisze:Trinity36, dzięki![]()
Jakoś nie mogłam znaleźć tego zestawienia.
Nie ma w nim dat czy chociaż miesięcy w których była wypłata.
A co to znaczy "przeniesienie końcówki z ..."?
Nie jest zaznaczone przy wypłatach która to pożyczka a która bezzwrotna.
Nie widzę również ani jednej wpłaty ze składek paktu a vill pisała że bywało wcześniej tak że trafiały do skarpety składki miesięczne.
Co do mojej wpłaty. Skoro nie odpowiedziałam na Twoje pw to znaczy że zgodziłam się na to co mi napisałaś.
edit: po zastanowieniu jednak skrobnę do Ciebie pw![]()
Ja nie zgłaszam żadnych pretensji do Was w tej sprawie - tylko mam pretensje do siebie o to że nie dopytałam zanim zrobiłam przelew. Wyczytałam że można wpłacać krotność składki miesięcznej i tak zrobiłam, ale przyznam że dla mnie było jasne że te pieniądze trafią jak najszybciej do potrzebujących kotów a nie że będą przechowywane na koncie. Myślałam że pakt funkcjonuje jak każdy inny fundusz i tylko do siebie mogę mieć pretensje że nie dopytałam.
Ja nie rozumiem przechowywania składek na koncie kiedy tyle kotów potrzebuje pomocy, ale skoro tak to się w pakcie odbywa to trudno, mój błąd ale niech tak będzie. Napisałam o tym w kotekście tego że jestem trochę rozczarowana że zapisałam się do paktu żeby pomagać kotom a okazuje się że moja składka będzie sobie leżeć na koncie i w skarpecieNie tak to sobie wyobrażałam i uznałam że napiszę o swoim rozczarowaniu...
I teraz pytanie do villemo5:
Czy Ty naprawdę uważasz że prawie 700,- w skarpecie to jest zbyt mała kwota na "czarną godzinę" że koniecznie chcesz tam włożyć sierpniowe składki zamiast zrobić normalne głosowanie i przekazać te składki potrzebującym kotom? Pytam o to w świetle zestawienia wydatkowanych kwot ...
Cały sierpień podnosiły się głosy żeby równolegle z głosowaniem nad regulaminem zrobić głosowanie na koty ale pominęłaś to zupełnym milczeniem oznajmując że składki trafią do skarpety![]()
Po wyrażeniu przeze mnie wątpliwości również pojawiły się wpisy o tym żeby ich tam nie wkładać tylko zrobić głosowanie teraz lub na koniec września dla dwóch kandydatów - nie ustosunkowałaś się do tego w ogóle.
Pytanie mam więc konkretne: kto ma moc decyzyjną w tym temacie i kiedy zapadnie decyzja co z sierpniowymi składkami.
Broszka pisze:Nie ma w nim dat czy chociaż miesięcy w których była wypłata.
shira3 pisze:Broszka pisze:Nie ma w nim dat czy chociaż miesięcy w których była wypłata.
1. to jest zestawienie z tego roku ( chyba zestawienie za cały czas działania paktu byłoby niepotrzebne![]()
2. przelewamy pełne kwoty z zaokrągleniu bez np 1,50
z tego co widzę tu jest podana pomoc bezzwrotna a o pożyczce wiem tylko jednej - tu jej nie ma - może już zwrócona.
pomponmama pisze: ciach
ale to są daty wpłat a ja pytałam o wypłaty.alix76 pisze:Daty są przy wpłatach
shira3 pisze:1. to jest zestawienie z tego roku ( chyba zestawienie za cały czas działania paktu byłoby niepotrzebne![]()
2. przelewamy pełne kwoty z zaokrągleniu bez np 1,50
z tego co widzę tu jest podana pomoc bezzwrotna a o pożyczce wiem tylko jednej - tu jej nie ma - może już zwrócona.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 725 gości