Karma Kis-Kis

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 21:26 Karma Kis-Kis

Czy karma kis-kis jest dobra dla kotków? Jeśli nie to jaka karma jest dobra (i w miarę tania) dla 7tyg. malucha?

magda=)

Od: Czw lis 11, 2010 21:20

Post » Pt sie 26, 2011 21:31 Re: Karma Kis-Kis

dobre karmy dla maluchów to np animonda carny,almo nature,bozita,hills :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt sie 26, 2011 21:33 Re: Karma Kis-Kis

Dla 7 tyg to najlepszy jest kurczak np. pierś z kurczaka sparzona,albo mięsko zudka/skrzydełka.Można dawać też Royal Canina babycat.
O karmie kis-kis nie słyszałam-to pewnie jakaś marketówka?Cenowo jak whiskas?-to nie będzie się nadawać.Tak samo jak karmy biedronka czy tesco, whiskas też nie.

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Pt sie 26, 2011 21:39 Re: Karma Kis-Kis

KOTEK1988 pisze:O karmie kis-kis nie słyszałam-to pewnie jakaś marketówka?Cenowo jak whiskas?-to nie będzie się nadawać.Tak samo jak karmy biedronka czy tesco, whiskas też nie.

Nie, nie to karma kupiona u weterynarza ;]. Tutaj jest link http://www.profpetcorporation.com/pl/ki ... uct/kitten

magda=)

Post » Pt sie 26, 2011 21:51 Re: Karma Kis-Kis

skład nie wygląda źle,myślę że możesz pokojnie podawać.
co do mięsa-kury lepiej nie.kura to teraz najgorszy syf jakim można nakarmić siebie i zwierzęta...
poza tym kurak to chude mięsko,dla małych kociątek lepiej dać coś tłustszego,kaloryczniejszego,np.indyka,kaczkę,cielęcinę...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob sie 27, 2011 12:42 Re: Karma Kis-Kis

Ja mam kury ze wsi od rodziny,ale fakt sklepowe nie są najlepsze :ok:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Sob sie 27, 2011 12:48 Re: Karma Kis-Kis

KOTEK1988 pisze:Ja mam kury ze wsi od rodziny,ale fakt sklepowe nie są najlepsze :ok:

a taką kurę to i ja bym zjadła :ok: [nie jem mięsa prawie 10lat właśnie dlatego,że nie mam dostępu do dobrego,ekologicznego mięcha]-z takiej kury kociątku można dać mięso z ud i podudzi.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob sie 27, 2011 13:11 Re: Karma Kis-Kis

Gdzie można uzyskać informację o cenie tej karmy :?:

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Sob sie 27, 2011 13:15 Re: Karma Kis-Kis

Zazusia pisze:Gdzie można uzyskać informację o cenie tej karmy :?:

spytać się użytkowniczki Magda=),bo karma chyba dopiero wchodzi na rynek.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob sie 27, 2011 13:29 Re: Karma Kis-Kis

Sklad tej karmy to:
Skład
suszone mięso drobiowe, wyciąg białek zwierzęcych, łamany ryż, tłuszcz zwierzęcy, kukurydza, gluten kukurydziany, jęczmień, odwodniona pulpa buraczana, proszek z pełnego jajka, hydrolizowana wątroba drobiowa, odwodniony wyciąg z drożdży piwowarskich (źródło mannooligosacarydów), tran rybi (z łososia), inulina (źródło mannooligosacharydów), oczyszczone włókno roślinne (celuloza).

Na trzecim miejscu jest ryz, piatym kukurydza, dalej gluten kukurydziany, jeczmien, buraki... Jak taka karma moze byc dobra dla kota? Przeciez kot to drapieznik i nie trawi tego roslinnego smiecia. Karmienie kota (i kazdego innego drapieznika) to tylko dopraszanie sie o choroby nerek, watroby, cukrzyce i co tam jeszcze. Nie wspominajac juz o tym miesie drobiowym na poczatku - prwadopodobnie watpliwej jakosci.

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Sob sie 27, 2011 13:34 Re: Karma Kis-Kis

RAnia pisze:Sklad tej karmy to:
Skład
suszone mięso drobiowe, wyciąg białek zwierzęcych, łamany ryż, tłuszcz zwierzęcy, kukurydza, gluten kukurydziany, jęczmień, odwodniona pulpa buraczana, proszek z pełnego jajka, hydrolizowana wątroba drobiowa, odwodniony wyciąg z drożdży piwowarskich (źródło mannooligosacarydów), tran rybi (z łososia), inulina (źródło mannooligosacharydów), oczyszczone włókno roślinne (celuloza).

Na trzecim miejscu jest ryz, piatym kukurydza, dalej gluten kukurydziany, jeczmien, buraki... Jak taka karma moze byc dobra dla kota? Przeciez kot to drapieznik i nie trawi tego roslinnego smiecia. Karmienie kota (i kazdego innego drapieznika) to tylko dopraszanie sie o choroby nerek, watroby, cukrzyce i co tam jeszcze. Nie wspominajac juz o tym miesie drobiowym na poczatku - prwadopodobnie watpliwej jakosci.

pierwsze trzy miejsca mają największy skład procentowy w karmie.na pierwszym miejscu jest suszone mięso drobiowe,na drugim białka zwierzęce,dopiero od trzeciego zaczynają się zbożowe składniki-jak na suchą karmę skład jest dobry.kot na pewno się tym nie zatruje.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob sie 27, 2011 13:39 Re: Karma Kis-Kis

Koszmaria pisze:pierwsze trzy miejsca mają największy skład procentowy w karmie.na pierwszym miejscu jest suszone mięso drobiowe,na drugim białka zwierzęce,dopiero od trzeciego zaczynają się zbożowe składniki-jak na suchą karmę skład jest dobry.kot na pewno się tym nie zatruje.
Nie, nie zatruje sie. KK czy Wiskasem tez nie, niektore koty nawet dlugo zyja na tych karmach.

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Sob sie 27, 2011 13:42 Re: Karma Kis-Kis

...a ta karma jest zdecydowanie lepsza niż whiskas.
więc,o co Ci chodzi?bo nie rozumiem?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Nie sie 28, 2011 14:26 Re: Karma Kis-Kis

Tą karmę widzę tylko u mojego weterynarza. Kupiłam 0,5kg za 10zł pewnie kupno całej paczki wychodzi taniej...

magda=)

Post » Nie sie 28, 2011 14:29 Re: Karma Kis-Kis

magda=) pisze:

Tą karmę widzę tylko u mojego weterynarza. Kupiłam 0,5kg za 10zł pewnie kupno całej paczki wychodzi taniej...

Na tej stronie internetowej, którą podałaś jest w ofercie.
Tylko tam nie było cen.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

[następna]