Piro bez oczka i cudna szylkretka Moria! docieranie:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2004 8:49

Co dobrego słychać u ślicznych panieniek? :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto wrz 07, 2004 9:02

To wspaniale, że operacja sie udała. Mój Pirat /u mnie od piątku/ tez nie widzi na jedno oczko i ma je takie białe w paski jakby ale wet powiedział, że jak się nie sączy to nie trzeba usuwac. Nie chciałabym go meczyć niepotrzebnie. Dla mnie i tak jest PIĘKNY. Całuski dla Twojej kici.

Pazurki przednie obcięłam wczoraj bo podrapał córkę do krwi. Tylne narazie nam nie zagrażają więc mu odpuściłam. Ale generalnie histeryk jest. Kot sasiadów Rudasek też. Moje dorosłe jakoś lepiej to znoszą. Też się na początku bałam ale po tylu latach to już chyba kwestia wprawy.

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Wto wrz 07, 2004 10:18

Tak sobie mysle, ze dzis wieczorkiem zrobie w koncu porzadek w moich temtach i bede w koncu pisac w jednym :)
Czy jest jakas mozliwosc, zeby przeniesc posty z tematu o Morii do tego tematu? Hmmm... bylby w koncu porzadeczek :)

Teraz tylko tak w skrocie, wiecej bedzie wieczorkiem!
Dziewczynki wczoraj po zjedzeniu watrobeczki drobiowej (pierwszy raz) tak sie cudnie bawily razem, ze az z przyjemnoscia patrzylam na to docieranie sie. Problem jednak byl taki, ze dzis nie chcialy wsuwac suchego! A to bestie! Przetrzymam je! :)
Buziorki od Piro i Morii! Roja tez caluje
Obrazek Obrazek Obrazek
Zorra w krainie wiecznych łowów!

Archiesa

Od: Nie mar 21, 2004 16:25

Post » Wto wrz 07, 2004 10:20

Lucynko! Wazne jest by Pirat mial dobra opieke wetowa. Najlepiej wet okulista. Jesli sie nie saczy, to sa ogromne szanse na uratowanie oka.
Trzymam kciuki! :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Archiesa

Post » Wto wrz 07, 2004 16:38

no to już zmądrzałam (historia Piro)
pozdrowienia dla Piro od Gofreya
Ja przy obcinaniu pazurków ( i wszystkim co dla zwierząt nieprzyjemne) stosuję przekupstwo
Jeden pazurek = kawałek przysmaku, drugi pazurek = następny kawałek...... i tak dalej
Merlinek przy czwartym pazurku to nawet się nie wyrywa
Z Morganą jest gorzej, jest tak monotematyczna jeśli chodzi o jedzenie, że nie znalazłam żadnego przysmaku
Spróbuj, może Piro za coś najsmaczniejszego na świecie da sobie obciąć pazurki :D

pivonka

Od: Śro sie 18, 2004 18:30

Post » Pon wrz 20, 2004 23:11

No i nie jest tak latwo jak by sie mozna spodziewac z docieraniem sie! :(
Panie opracowaly pewna metode! Gdy Piro w szalenstwie zbliza sie do Morii, to od razu slysze syczenie i karcenie! Obojetnie co by to zblizanie mialo znaczyc! Tak profilaktycznie! Dla zasady!
Od czasu, gdy Moria zrozumiala, ze to rowniez jej domek, zaczela czuc sie pewniejsza. Jedak okazuje sie, ze nadal nie moze zrozumiec, co ta mala wariatka wyprawia - najadla sie szaleju, zaszkodzilo jej jedzenie czy moze w tej myszce sa jakies narkotyki? Wpatruje sie w mala z pewnym oburzeniem i zniesmaczeniem. Do czasu, gdy sama nie zapragnie sie bawic. Wowczas sama zaczepia malucha!

Prawda jest taka! Panie nadal trzymaja duzy dystans. Piro to nieskoordynowany szaleniec, a Moria to stateczny kanapowiec. Jak dlugo to jeszcze bedzie trwalo? kiedy zobacze je spiace razem?

Kiedy? Kiedy? jak beda Szwedy
Obrazek Obrazek Obrazek

Archiesa

Post » Pon wrz 20, 2004 23:15

pivonka pisze:pozdrowienia dla Piro od Gofreya
Ja przy obcinaniu pazurków ( i wszystkim co dla zwierząt nieprzyjemne) stosuję przekupstwo
Jeden pazurek = kawałek przysmaku, drugi pazurek = następny kawałek...... i tak dalej

Pozdrowionka dla trio!:)

Obcinanie pazurkow to moja bolaczka. O ile opracowalam metode piriowa, o tyle moriowa jest dla mnie nadal nie dostepna (ostatnie obcinanie u weta 3 tygodnie temu, wczorajszy sukces: 2 obciete pazurki!) Nie chce robic tego na sile, ale chyba bede musiala! :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Archiesa

Post » Śro wrz 22, 2004 20:07

Znalazlam sposob na Morie! Tunczyk w sosie wlasnym. Moge z nia zrobic wszystko! Toaleta kompletna - czesanie, pazurki...
Oczywiscie mala tez musiala wsunac duza porcje rybki ze swojej miseczki

:)
Obrazek Obrazek Obrazek

Archiesa

Post » Czw wrz 23, 2004 7:57

Moria to kanapowiec????? Nie widziałam podobnie aktywnego kanapowca.Ona ganiała jak szalona z Mrówczyńskim. Polowali razem (przez okno) na ptaki i skakali na wszystko co wysokie.
Może na zimę się leniwa zrobiła.
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Czw wrz 23, 2004 10:29

Owszem one gania sie, gania, ale przy ganianiu Piro, Moria to istny kanapowiec :)

Wczoraj urzadzaly maraton w kolo stolika, przystanki na stoliku, przeskoki na okno i na fotel, a pozniej zmeczone zasnely (Moria na oparciu sofy, a Piro pod sofa - zaczyna sie ustalac pewna hierarchia, z ktora mala nie do konca sie zgadza, a jednak z maslanym wzrokiem wpatruje sie Morie). Nie wiem dlaczego, ale Piro ma taka energie, ze mam wrazenie, ze czasami peknie :)

Dzis jade z mala do weta na kontrole oczka i na ustalenie co dalej z nia zrobic. Az sie boje! (cen oczywiscie :))

One nadal sie szturchaja!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Archiesa

Post » Czw wrz 23, 2004 22:08

Archiesa gratulacje :)
Nie wiedziałam, że się dokacasz.........
A na mizianki to i ja się wpraszam, ale dopiero jak Nutkę wyleczę, zżeby tych kokcydiów wam nie nanieść.... :roll: bo może to zaraźliwe? :roll:
follow i
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

follow

Od: Śro wrz 01, 2004 23:24

Post » Czw wrz 23, 2004 22:42

oj! Follow! Tak pokrecilam z tymi moimi watkami, ze sama sie juz pogubilam (watek o Piro jest tutaj, a watek o Mori zostal gdzies tam http://forum.miau.pl/posting.php?mode=quote&p=751046 ). Ostatecznie zaczelam pisac o dziewczynach w tym temacie!

Dokocilam sie Piro na poczatku sierpnia, a Moria prawie 4 tygodnie temu! Panny sie zaczynaja lekko bratac, ale bez spektakularnych, bombastycznych efektow. Ale coz! Cierpliwosc nas tylko uratuje :):)

Czytalam o tych Twoich stworach u Nutki! jestes pewna, ze one sa zarazliwe? Bo jesli nie, to zapraszam w sobote na Spotkanie Piatkowskie do mnie :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Archiesa

Post » Pt wrz 24, 2004 7:15

follow pisze:Archiesa gratulacje :)
A na mizianki to i ja się wpraszam, ale dopiero jak Nutkę wyleczę, zżeby tych kokcydiów wam nie nanieść.... :roll: bo może to zaraźliwe? :roll:

Widzę, że nie tylko ja mam problem z przyjściem? :(

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

[poprzednia]