Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 7:30 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

biamila pisze:Słuchajcie nie gniewajcie się. Przepraszam, że się wtrącam ale uważam, że plakat jest "ciemny, przerażający" a powinien być smutny i wywołujący empatię a nie odwrócenie głowy...wybrałabym "smutnego" kotka a nie "przerażonego" i fotka powinna być jaśniejsza.

Zgadzam się. Dodatkowo ten zwrot - nie mamy kociarni - dla przeciętnego człowieka, nie działającego na miau, jest niezrozumiały, nie mówiąc już, że częsci takie określenie nie kojarzy się zbyt dobrze.

I niezapłacone - pisownia razem.
Ostatnio edytowano Pt sie 26, 2011 7:32 przez soso, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt sie 26, 2011 7:31 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marea pisze:
Marlon pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zgubione-znalezione/zaginela-sunia-wazne-duza-nagroda-ogl4053316.html

Prosimy o pomoc! Kto może poświęcić jutro czas po godzinie 19 na "obławę" ??????????

Dzwoniła Marta do Was? przekierowałam ją do Moniki, psiak faktycznie taki płochliwy? że na klatkę trzeba łapać?

a Monika do mnie skierowała, rozmawiałam z Martą, klatka czekam do ich dyzpozycji,
pomysł z klatką jest poprostu próbą załapania a moze zdazy sie uda...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt sie 26, 2011 8:57 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Klatka łapka już jest u tych ludzi, moim zdaniem jak psa nie widac to nie ma sensu rozstawiać, oni go szukaja tydzien, ani razu nie widzieli, okolica jest wielka, lasy, łąki, krzaki i tysiące domów, zagmatwane uliczki, w lesie nieprzejezdne drogi, potrzeba kilkudziesieciu osób do przeszukania terenu, trzeba przeczesac okolice. Tylko tu pojawia się problem. KTO BEZINTERESOWNIE POMOZE ODNALEZC IM PSA???

Kto moze zrobic lepsza ulotke?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt sie 26, 2011 9:05 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

magradz pisze:Taki mail dostałyśmy:
===
Witam Was;

Oferuje DOM STALY kotkom bezdomnym.
Niestety miejsce to jest 70km od trojmiasta (okolica Gowidlina).
Duza nieruchomosc, duzy teren, duze mozliwosci dla stworzenia
prawdziwego schroniska. Niestety z finansami krucho aby samodzielnie
sprostac kosztom takiego przedsiewziecia. Sama moge dac schronienie i
utrzymac ok. 20 kotkow. Ponadto moja 70tka takze nie pozwala na
rozmach bez udzialu innych zapalencow.
Jestem w trakcie porzadkowania spraw formalnych nieruchomosci aby
przeksztalcic ja na fundacje (cel: pomoc kotkom) ktora chce nastepnie
testamentowo przekazac dla kontynuowania i rozwijania jej
dzialalnosci.
Czesc obiektu jest prawie gotowa do dzialalnosci agroturystycznej
ktora moglaby chociaz w czesci finansowac schronisko.
Czy jestescie zainteresowani wspolpraca?

Prosze o wiadomosc Dorota

====

To może być wszystko, od sensownej starszej pani po nawiedzoną VV.
Ale może warto by było się umówić, porozmawiać?
Mogę jechać z kimś.
Sama nie pojadę: brak auta. Chyba że Jaśka jakimś cudem namówię ;)

Ja mogę jechać w któryś weekend (ja mogę nawet w ten) spotkac się z tą panią, myślę, ze koniecznie trzeba by się spotkać.
Trzebaby jechać w kilka osób: Marlena, Sabina, Magradz i kto chce
Ja służę transportem jakby co.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt sie 26, 2011 9:37 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

To jedziemy!

Widzimy sie w niedziele, sprawy faktur,umow adopcyjnych i strony internetowej! 17 cafe aniol
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt sie 26, 2011 11:10 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Widzimy sie w niedziele, sprawy faktur,umow adopcyjnych i strony internetowej! 17 cafe aniol

Będę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sie 26, 2011 11:44 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Nie wiem czy będe, ale raczej tak. Jutro mam urodziny, mialam wyjechać, ale zostaje...
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Pt sie 26, 2011 13:24 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Z tym psem, to on ponoć był tam widziany wielokrotnie, bo ludzie do nich dzwonili. Ja chyba nie bedę mogłap omóc, bo mam gości:/
Zaraz spróbuję zrobić "smutną" ulotkę. Pytanie tylko do Was, czy to mają być jakieś konkretne wymiary, czy jak. W czym to ma być. WORD, czy może być po prostu plik graficzny JPG.

EDIT: dobra, poniewaz nie wiem jakie są wymagania to wklejam miniaturkę, jest o połowę mniejsza niż oryginalna wersja plakatu. Nie jest to to cud grafiki,ale jak się przyda to mogę podesłac. Zmieniłam nieco treść, czy może taka być?

Obrazek
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pt sie 26, 2011 16:42 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Tak dla relaksu, gdyby ktoś chciał oderwać się od kocich i niekocich problemów, to tutaj wstawiłam minirelację ze zdjęciami z tegorocznych wakacji w Szwecji i Norwegii:
viewtopic.php?f=8&t=131355

a tu jest więcej zdjęć:
https://picasaweb.google.com/lysyzdenek ... rwegia2011

Miłego oglądania.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sie 26, 2011 18:06 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Widzimy sie w niedziele, sprawy faktur,umow adopcyjnych i strony internetowej! 17 cafe aniol

Raczej będę. Proszę o wzięcie papierów, bo rozważam podpisanie lojalki :)
Maria - może tym razem uda się z torbą ;)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt sie 26, 2011 18:08 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

mpacz78 pisze:Tak dla relaksu, gdyby ktoś chciał oderwać się od kocich i niekocich problemów, to tutaj wstawiłam minirelację ze zdjęciami z tegorocznych wakacji w Szwecji i Norwegii:

a tu jest więcej zdjęć:

Miłego oglądania.

Za dużo materiału - obejrzę w poniedziałek w pracy :P

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt sie 26, 2011 19:14 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

mpacz78 pisze:Tak dla relaksu, gdyby ktoś chciał oderwać się od kocich i niekocich problemów, to tutaj wstawiłam minirelację ze zdjęciami z tegorocznych wakacji w Szwecji i Norwegii:

a tu jest więcej zdjęć:

Miłego oglądania.

Ale mi odpoczynek od kotów! Na pierwszych zdjęciach stocznia :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Sob sie 27, 2011 10:52 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

echtom pisze:

Raczej będę. Proszę o wzięcie papierów, bo rozważam podpisanie lojalki :)
Maria - może tym razem uda się z torbą ;)

ehtom dobrze, bede i przywioze

Kaleidostar- bedziesz na zebraniu? mam dla Ciebie drobiazgi od Morela80
???
Obrazek

maria_kania

Post » Sob sie 27, 2011 10:54 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

koleiny bazarek dla nas ;-)
viewtopic.php?f=20&t=132299
dziękujemy

mgj, podwój ilość jabuszek bo u mnie w ogrodzie drzwo pada na nos od ilości...

może ktoś z nas z fundacji potrzebuje jabuszek? podzile sie ;-)
pozdrawiam
Obrazek

maria_kania

Post » Sob sie 27, 2011 15:48 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

maria-kania a oprócz jabłuszek jabłonkowa gałąź by się znalazła? Jakiś kawałek? Jesli nie jest niczym pryskana to miałabym dla królika;)
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

[poprzednia][następna]