Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 22:50 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

właśnie w ekozwierzaku wypatrzyłam tę kaczkę w pomarańczach
http://ekozwierzak.pl/Koty/Karmy-bez-zb ... 27-kg.html
wygląda bosko, ciekawe, czy za tę cenę będzie im smakowało, czy będzie kwitla na talerzykach, jak Orijen 6 fish :twisted:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt sie 26, 2011 23:39 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Pozytywko, nie widze zwiazku ceny z checia spozycia :twisted: potrafia zlekcewazyc najwiekdzy wypas.
No dobra - jak kiedys mialam zyciowy dol, kupilam kotom karme z lidla. Sama lubie niektore produkty z lidla. Emma i Conchita niestety nie lubily :evil:

W ogole moje koty uzaleznily sie od Applawsa mokrego, a najbardziej Mania - surowe mieso traktuje z najwyzsza podejrzliwoscia. Dzisiaj wypiela sie na kurzy cycek 8O Mela zjadla dwie porcje. Ale wolowinke Mania zjadla - niesmialo, ale jednak.

Znalazlam dzis trzy kupy. Jedna w kuwecie (Mania). Jedna na brzegu kuwety :twisted: (Melisa). Bo ona nie lubi dotykac zwirku i staje na brzegach, czesto nie trafia :ryk:
A trzecia - w kacie lazienki (Emma). Bo przeciez Mela obsrala brzeg kuwety, wiec brzydzila sie wejsc :twisted:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt sie 26, 2011 23:54 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

No wcale się Emmie nie dziwię :roll: miała pobrudzić sobie łapki :)
A ile masz kuwet na trzy panienki ?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob sie 27, 2011 0:03 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Dwie. Na ogol wystarczy, chyba, ze Mela nie trafi ;)
A u was ile na cztery?
Obrazek

Conchita

Post » Sob sie 27, 2011 0:13 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Też mam dwie i wystarcza.
Chłopaki załatwiają się bez problemu jeden po drugim
nawet jak nie zdążę posprzątać .
Yuki ostatnio też bez problemu bo dla niej ważniejsze jest żeby żaden z nich jej nie przeszkadzał :)
Nie trafić do kuwety też czasem któremuś przytrafia :wink:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob sie 27, 2011 6:12 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Niaśmiałam się z waszych kotków jak któreś nie trafi do kuwety. Ja mam 3 kuwety - dwie stoją w łazience a trzecia w pokoiku " kocim". Na ogół obie trafiają. Ale zdarza się nieraz, że pomimo 2-ch dużych kuwet jest nasikane poza nią i kupka też się trafi na samym boczku kuwety. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob sie 27, 2011 7:06 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Conchita - czy może zakraplasz Emmie oczka takim lekiem o nazwie DICORTINEFF-vet z neomecyna. Poprosiłam veta profilaktycznie na uszka koteczek jak się drapały. Teraz się już tak nie drapią. Tu jest napisane, że na oczy głównie.: stany zapalne powiek, spojówek,woreczka łzowego itp związane z oczkami. Chyba zacznę Pusi tym zakraplać oczka. :kotek: :kotek: :ok: :ok:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob sie 27, 2011 7:19 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

ja widzę związek z ceną o tyle, że im droższa karma, tym częsciej leży nieruszona :twisted:
wyjątkiem był Lucjan Hłabia Parkingowykt óry po doświadczeniach żywienia się suchym chclebem w śmietniku, niczego poza rybnym Orijenem nie tykał

Chrupki bezzbożowe sa super, ale wtedy Loki zaczyna żulić ludzkie chrupki do mleka a nawet posuwa się do wykradania tekturek (pieczywa dietetycznego)
Ten facet kocha węglowodany zaraz po surowym mięsku

Zawsze się boję pisać "a moje koty trafiają do kuwety", bo to jest proszenie się o kłopoty :mrgreen:
ale faktem jest, że od kiedy kupiłam krytą kuwetę, nie muszę już myć ścian dwa razy dziennie, a od kiedy zaszyłam kwiatki, nie muszę z nich wybierać Zdzisinych bobków.
U mnie, jak się brzydzą, to nie wchodzą, tylko trzymają, maja to chyba po mnie ;)

A jak Mela zapatrywałaby się na kuwetę bezżwirkowa?

pozytywka

Post » Sob sie 27, 2011 7:38 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

jasia0245 pisze:Conchita - czy może zakraplasz Emmie oczka takim lekiem o nazwie DICORTINEFF-vet z neomecyna. Poprosiłam veta profilaktycznie na uszka koteczek jak się drapały. Teraz się już tak nie drapią. Tu jest napisane, że na oczy głównie.: stany zapalne powiek, spojówek,woreczka łzowego itp związane z oczkami. Chyba zacznę Pusi tym zakraplać oczka. :kotek: :kotek: :ok: :ok:

Jasia, nie stosuj dicortineffu na własną rękę. W swoim składzie ma steryd, który nie jest obojętny dla zdrowia, no i może ułatwić rozwinięcie się infekcji wirusowej.

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob sie 27, 2011 11:47 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

No jestem zaskoczona, że to ma steryd?? Napewno jest tam steryd??? Musze dokładnie przeczytać i przedzwonic do Veta, dlaczego mi dał ze coś sterydem. 8) 8) :roll: :roll: :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob sie 27, 2011 12:16 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

tak, to steryd
wszystko co ma cząstkę "cort" w nazwie jest sterydem (to skrót od cortyzol)

pozytywka

Post » Sob sie 27, 2011 12:20 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Dzieki za informacje. Teraz muszę kończyć bo jeszcze muszę jechać do Szczecina i za 1 godz. powrót. Potem przeczytam dokładnie ulotkę. 8O 8O :roll: :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro sie 31, 2011 9:50 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Dzień dobry!
Narzekaliśmy sobie ostatnio z TŻ-tem, że Melisa nieco dziczy. RZadziej przychodzi, niechętnie się mizia i rzadko śpi z nami. To ostatnie to głównie z powodu, ze Mania ją goni :roll: Tzn Mela przychodzi wieczorem, zaraz przybiega Mania i zaczyna ją podgryzać, potem się ganiają, na koniec Mela idzie spać na swój ukochany drapak, a zadowolona ze zwycięstwa Maniusia wraca triumfalnie do łóżka :twisted: No więc Mela się zniechęciła.
I chyba zrozumiały nasze żale :ryk: Wczoraj wieczorem leżę, czuję - hyc, patrzę - a to Mela układa się spokojnie do snu. Za chwilę drugie hyc - Maniusia. I poszły spać :1luvu:
Rano budzę się i słyszę mruczenie za plecami. TŻ szepcze "odwróć się delikatnie", no więc się odwracam - a między nami oba słodziaki obok siebie i obie miziają się do TŻ-ta i do siebie, i mruczą na cały regulator. Zima chyba idzie, koty szukają ciepełka i bliskości... ;)
Obrazek

Conchita

Post » Śro sie 31, 2011 9:58 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Cudny obrazeczek :)
u mnie też od kilku dni Zdzisia przychodzi mrucząco do łóżka i zwija się w kłebęk przy mojej głowie, tak, żeby plecami dotykać mojej ręki. Pozwala się głaskać i czasem nawet wywala brzuszek. I śpi do samego rana, nawet jak Loki przyjdzie, sprawdzić, gdzie ona się podziewa.
Kocham to, że koty śpią z ludziem :)

pozytywka

Post » Śro sie 31, 2011 10:05 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Oj tak, tak :ok:

Nie chce Was martwić Dziewczęta ale zaobserwowałam te objawy na wielu wątkach a nawet u mnie w domu i wniskuję nieśmiało wczesna i ostrą zimę niestety :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]