K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 9:59 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

wistra pisze:Czy będziecie może robić zamówienie żwirku z Certechu i można się podpiąć? :oops:

nie prowadzimy już zamówień zbiorczych.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pt sie 26, 2011 10:04 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Etiopia pisze:
lutra pisze:Mała Faith będzie mieć jutro zabieg, może uda się ocalić gałki, a może nawet wzrok w jednym oku... może, może.

Kciuki :ok: :ok: :ok:

i moje :ok: :ok: :ok:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt sie 26, 2011 10:05 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Ok, dzięki :ok:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt sie 26, 2011 12:58 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Może ktoś zechce kupić buty i pomóc w ten sposób lutrze i noemik:
viewtopic.php?f=20&t=132277
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pt sie 26, 2011 13:46 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Co by nie umknęło :)

gonia_krak pisze:Witajcie.. jestem tu nowa :oops:
W sumie już obszczekana przez panią "xagax" na innych wątkach ale szukam tu Krakusek co w razie potrzeby pomocą posłużą. Jakieś 2-3 tyg temu przyczapiła się do mnie trikolorka w miejscu gdzie wykańczam nowy dom w lesie. Teraz też mieszkam pod lasem ale w Kraku i dopiero na zimę a może jak los da jesienią przeprowadzka w nowe miejsce. Problem jak narazie polega na tym że Kiciolina zamieszkuje na poduszeczce pod drzwiami nowego domu i dokarmiamy ją codziennie jeżdżąc po 60km za kazdym razem :| Jestem już umówiona na sterylkę na poniedziałek więc zakupiłam kosz do transportu i dostałam od weta saszetki coby sprawdzić czy będzie jej smakowało jedzonko dla kstratów. Ale wracając do tego co chciałam konkretniej.. Czytam tu że macie czasem problemy z transportem więc jak coś to służę pomocą bo mam dwa samochody. Jeśli chodzi o jeżyki to w chwili obecnej mam dogodne warunki dla nich bo las za płotem ale mam niestety 50kilową potworkę co jak widzi jeża to też się jeży :? Gdybyście nie miały co z nimi zrobić do zimy to ja mogę wywieźć do ogrodu w nowym domu. Dom a wokół niego masa grzybów jadalnych, sporo ślimaków, jerzyny, sarny, zające i brak psów latających na wolności. Ogród wchodzi w głąb lasu więc i chałupkę mogłabym im wybudować bo jak to po budowie desek ci u nas dostatek :mrgreen: Karma siłą rzeczy się dla nich jakaś znajdzie bo skoro Kicia się przyczapiła to jeść musi 8)
Pozdrawiam
Gośka

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt sie 26, 2011 17:29 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Jeże:

faktycznie hibernują zimą, tylko sprawa jest taka, ze dopiero dorosły jeż - wielkości conajmniej kilogramowej paczki cukru jest w stanie to zrobić.
Jeże trzeba na jesień mocno podtuczyć. Najlepiej wołowiną. Kocie mokre jest jest ok. ale takie lepsze - byleby mięso było.

Jeżom należy przygotować najlepiej drewnianą budkę - niską, taką niewiele wyższą od nich. Wypchać siankiem, wyściółką. NIE WOLNO traktować frontlinem!!!!!!
I to nie prawda, ze roznoszą mnóstwo chorób.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt sie 26, 2011 19:06 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Mała po zabiegu super. We wtorek kontrola, za 14 dni zdejmujemy szwy. Szanse małe na widzenie, ale może choć gałki da się uratować.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt sie 26, 2011 19:43 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Catroom ok, ale Burka rozlizuje chyba sobie szew po sterylce - czy oprócz jodyny jest coś innego czym mogłabym to potraktować? Może mamy to weterynaryjne sreberko?

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt sie 26, 2011 20:01 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Tadam!

Dziś wrzuciliśmy ogłoszenie na Allegro, parę godzin później telefon, przed chwilą podpisana umowa i Toskania już w drodze do nowego domku.

Aukcja wygląda tak:
http://allegro.pl/kociaki-zdrowe-samodzielne-domowe-w-dobre-rece-i1789124815.html

Jutro rozwieszanie ogłoszeń po vetach.

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Pt sie 26, 2011 20:04 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

zlloty, bo połowa sukcesu ogłoszenia to zdjęcia, a tą połowę macie obstawioną :) super!

a truskawka znalazła domek. domek jest fajny. przekazanie kota po weekendzie, jak robert wróci.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt sie 26, 2011 20:06 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

[quote="Kocuria"]zlloty, bo połowa sukcesu ogłoszenia to zdjęcia, a tą połowę macie obstawioną :) super!
quote]

Druga połowa to opis - ja stawiam na pozytywny. :)

Zlloty

Post » Pt sie 26, 2011 21:09 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:Mała po zabiegu super. We wtorek kontrola, za 14 dni zdejmujemy szwy. Szanse małe na widzenie, ale może choć gałki da się uratować.

Kciuki za rekonwalescencje. :ok: :ok:

Moja młoda gorączkuje :-(
Od wczorajszego sikania minęła doba :-(
Ech ......
Jakoś mi tak do Doopy :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt sie 26, 2011 21:26 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Lutra.. ja tam czuję, że się uda z małą,zobacz, taki jakiś zbieg okoliczności..mam przeczucie, że będzie ok :ok:

Kocuria ma 100% racji.. piękne zdjęcia, to połowa sukcesu, przecież przez net ludzie zakochują się w zwierzakach właśnie dzięki zdjęciom, potem dopiero czytają opisy.

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt sie 26, 2011 21:44 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

iskra666 pisze:Lutra.. ja tam czuję, że się uda z małą,zobacz, taki jakiś zbieg okoliczności..mam przeczucie, że będzie ok :ok:

Kocuria ma 100% racji.. piękne zdjęcia, to połowa sukcesu, przecież przez net ludzie zakochują się w zwierzakach właśnie dzięki zdjęciom, potem dopiero czytają opisy.

taaa piękne zdjęcia na piękne oczy nie wystarczają
potrzebne jeszcze duże miast
no bo kto będzie chciał gnoma z jakiegoś zadupia?
ja uważam że zdjęcia Remika Marszałka są super i aniii jednego telefonu
może kot za duży, może świat za mały
http://allegro.pl/marszalek-remik-wszytsko-male-i1781932593.html
Zdjęcia By Moja Siostra (moja tak prywatnie) - i co? :-(

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt sie 26, 2011 21:53 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

iskra666 pisze:Lutra.. ja tam czuję, że się uda z małą,zobacz, taki jakiś zbieg okoliczności..mam przeczucie, że będzie ok :ok:

Nie zgodzę się. Gdy szukałem drugiego kota, to jak ognia unikałem aukcji AFN (nie miałem wtedy pojęcia, co to AFN, ale z opisów wynikało, że zajmują się tylko jakimiś chorymi i pokrzywionymi kotami) na allegro z uwagi na pełne żalu i dramatu "ocalony od śmierci, czy ktoś da mu odrobinę miłości?". Na mój gust jest zdecydowany przesyt tego typu opisów - jeśli szukam kota to po to, żeby dawał mi co nieco radości, a nie był emocjonalnym obciążeniem.

Ale to tylko moje zdanie.

Zlloty

[poprzednia][następna]