Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
piccolo pisze:Od razu po wypadku został zaniesiony do weterynarza. Rentgen nie wykazał żadnego złamania
MaybeXX pisze:piccolo pisze:Od razu po wypadku został zaniesiony do weterynarza. Rentgen nie wykazał żadnego złamania
Tylko, że nie pisze CO było prześwietlone.
piccolo pisze:Dziękuję za odzew.
Kot ma około 2 lat.
Poproszę DS kota żeby się tu zarejestrował bo ja niestety na bardziej szczegółowe pytania nie umiem odpowiedzieć.
kamari pisze:Ważne są informacje - czy są obrażenie: przesunięcie kręgów i ucisk na rdzeń kręgowy itd,
anstdu pisze:Witam,
jestem opiekunką Dudka. Tak wiem, zabezpieczanie balkonów, okien ... koniecznie itd. Właśnie się przeprowadzamy - w nowym mieszkaniu ma być inaczej....z zabezpieczeniem
Ale teraz musimy przede wszystkim się zająć Dudkiem.
Bardzo proszę o rady. Przede wszystkim kot jest od początku leczony - Milgamma NIVALIN TRAUMEEL. Próbuję odczytać pismo lekarza, nie wiem czy czegoś nie przekręciłam.
Staramy sięz nim trochę ćwiczyć - podkurczanie łapek. Lekkie masowanie. Wydaje mi się, że te łapki zrobiły się chudsze już przez ten tydzień.
Lekarz stwierdził, że kot nie ma czucia głębokiego.
Poza kwestią łapek bardzo dobrze wraca do siebie. Robi kupkę, leje gdzie popadnie niestety. No i jak się okazało nie jest wykastrowany. Mówiąc wprost śmierdzi już na całym korytarzu. Nie mam doświadczenia w pielęgnacji takiego zwierzaka. Staram się go kąpać, Nie znosi tego. Nie daje siędobrze domyć.
Być może istotną informacją odnośnie paraliżu jest, to, że boli go w okolicach dolnej części kręgosłupa - można zaobserwować dotykając go.
Jutro mamy wizytę u neurologa.
Jak pielenować kotka? Ale jak poradzić sobie z tym smrodem??? Jak zabezpieczyć nowe mieszkanie?
Proszę o rady. I dziękuję za taki odzew na wpis piccolo.
kamari pisze:anstdu pisze:Witam,
jestem opiekunką Dudka. Tak wiem, zabezpieczanie balkonów, okien ... koniecznie itd. Właśnie się przeprowadzamy - w nowym mieszkaniu ma być inaczej....z zabezpieczeniem
Ale teraz musimy przede wszystkim się zająć Dudkiem.
Bardzo proszę o rady. Przede wszystkim kot jest od początku leczony - Milgamma NIVALIN TRAUMEEL. Próbuję odczytać pismo lekarza, nie wiem czy czegoś nie przekręciłam.
Staramy sięz nim trochę ćwiczyć - podkurczanie łapek. Lekkie masowanie. Wydaje mi się, że te łapki zrobiły się chudsze już przez ten tydzień.
Lekarz stwierdził, że kot nie ma czucia głębokiego.
Poza kwestią łapek bardzo dobrze wraca do siebie. Robi kupkę, leje gdzie popadnie niestety. No i jak się okazało nie jest wykastrowany. Mówiąc wprost śmierdzi już na całym korytarzu. Nie mam doświadczenia w pielęgnacji takiego zwierzaka. Staram się go kąpać, Nie znosi tego. Nie daje siędobrze domyć.
Być może istotną informacją odnośnie paraliżu jest, to, że boli go w okolicach dolnej części kręgosłupa - można zaobserwować dotykając go.
Jutro mamy wizytę u neurologa.
Jak pielenować kotka? Ale jak poradzić sobie z tym smrodem??? Jak zabezpieczyć nowe mieszkanie?
Proszę o rady. I dziękuję za taki odzew na wpis piccolo.
Czy panuje nad kupiną - stara się iść do kuwety? Czy kupina jest na jeden raz czy po kawałku przez cały dzień?
Nivalin jest podstawąprzyda sie jeszcze witamina B - w zastrzykach jest bardzo bolesna; można ja tez podawać w płynie albo kupić w aptece zwykła B Compleks (malutkie tablietki, łatwe do podania).
Masowanie jest uzależnione od uszkodzeń - a jakieś jest na pewno - szczypanie opuszkow jest bardzo ważne nie zależnie od niczego. Masaż i rozciąganie zależą od stopnia uszkodzeń. Rentgen pokazuje wiele - zamania i przesunięcia, ale pomaga też rezonas, pokaże obrzęki.
Czy możecie wrzucić tu skan rentgenu?
kamari pisze:
Nivalin jest podstawąprzyda sie jeszcze witamina B - w zastrzykach jest bardzo bolesna; można ja tez podawać w płynie albo kupić w aptece zwykła B Compleks (malutkie tablietki, łatwe do podania).
MaybeXX pisze:kamari pisze:
Dostaje.
Milgamma.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości