4 Pilnie do adopcji 4mieś kociaki Warszawa z karmą zdj str6!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 18:20 Re: 4mies.Pola,Tola,Ptyś i Bella:)Szukamy domów w-wa zdj str6!

gumis pisze:Porobiłam ogłoszenia ale narazie nic.A rodzina coraz bardziej sie wkurza.ehh

W ogóle mam wrażenie ze bez dokładania ciagle nowych zdjęc to nic z tego, nikt nie wchodzi na wątek , z ogłoszeniami też przecież nikt nie adptuje Belli ani Poli które są jeszcze dzikie i sie boją, bo wszyscy chcą miziaka, Tola i Ptyś caly czas charczą i jeszcze ta rana ptysia która sie ciągle goi a moja mama juz naprawde traci nerwy i ja nie mam poojecia co z nimi zrobić :( Wydaje mi się że trzeba predzej szukać tymczasa następnego niż domku narazie ehh :|

gumis

Od: Wto lip 19, 2011 19:36

Post » Nie sie 28, 2011 19:32 Re: 4mies.Pola,Tola,Ptyś i Bella:)Szukamy domów w-wa zdj str6!

Przepraszam ze tak długo ,przykładowe ogłoszenie np tu http://koty.sos.pl/futro.php?id=1242 , napisałam w sumie 4 dkla każdego kota osobno, na innych portalach, a były to te najbardziej znane z listy użytkowniczki Cat..(nie pamietam naprawde :oops: ) która robi ogłoszenia. Z tym ze teraz to ja już i tak musze je oddać komukolwiek na tymczas nie wiem do animalii ,schroniska :( bo trzymam je ponad dwa tygodnie i dłuzej rodzina się nie zgadza.Ptyś i Tola są już bardzo przywiązane do mnie i nesamowicie miziaste , Pola też chetnie daje sie glaskać i lubi tylko w dużej przestrzeni sie nie odnajduje, jedynie Bella jest płochliwa. Dodaje zdjecia brdzo marne jakie udalo mi sie w swietle dziennym komórką zrobić
Obrazek
geshack.us/photo/my-images/36/dsc03170o.jpg/[/img]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sie 28, 2011 21:18 przez gumis, łącznie edytowano 2 razy

gumis

Post » Nie sie 28, 2011 19:33 Re: 4mies.Pola,Tola,Ptyś i Bella:)Szukamy domów w-wa zdj str6!

aha swietnie znowu sie nie laduja.ja juz nie wiem co robie zle :x

gumis

Post » Nie sie 28, 2011 20:08 Re: 4 Pilnie do adopcji 4mieś kociaki Warszawa z karmą zdj str6!

Gumis, 4 to mało. Zrób zbiorcze ogłoszenie o kociakach, dla wszystkich jedno (w temacie wpisz "rude i inne kotki szukają domu"), ale wystaw je w 30 miejscach. Mówiłam, linki są w moim podpisie, w wątku o ogłoszeniach.
Wstaw po 2 zdjęcia każdego kociaka do tego ogłoszenia i jedziesz.

4 miejsca to za mało!! Dużo za mało!

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sie 28, 2011 21:13 Re: 4 Pilnie do adopcji 4mieś kociaki Warszawa z karmą zdj str6!

Nie nie ale ja wpisywałam w wielu miejscach , miałam na mysli to ze cztery ogłoszenia akurat na tej stronie zrobiłam bo było po jednym zdjeciu :)

gumis

Post » Wto sie 30, 2011 9:39 Re: 4mies.Pola,Tola,Ptyś i Bella:)Szukamy domów w-wa zdj str6!

gumis pisze:
gumis pisze:Porobiłam ogłoszenia ale narazie nic.A rodzina coraz bardziej sie wkurza.ehh

W ogóle mam wrażenie ze bez dokładania ciagle nowych zdjęc to nic z tego, nikt nie wchodzi na wątek , z ogłoszeniami też przecież nikt nie adptuje Belli ani Poli które są jeszcze dzikie i sie boją, bo wszyscy chcą miziaka, Tola i Ptyś caly czas charczą i jeszcze ta rana ptysia która sie ciągle goi a moja mama juz naprawde traci nerwy i ja nie mam poojecia co z nimi zrobić :( Wydaje mi się że trzeba predzej szukać tymczasa następnego niż domku narazie ehh :|

Nie szukaj kociakom domu tu, na wątku, na miau. Mała aktywność na wątku tak naprawdę powinna być Ci obojętna. Tu na miau wszyscy mają stada kotów, dlatego jeśli szukasz im domu - to tylko przez ogłoszenia w internecie.

Chciałam Ci powiedzieć, że jeśli te maluchy trafią do schroniska, to zginą. Umrą. Tam jest w tej chwili ponad 70 kociaków, to schronisko, jest mnóstwo wirusów. A Twoje kocięta są podatne na choroby, w końcu Ty je leczysz odkąd są u Ciebie.
Tri na 99% straci to oczko, tak rozwinie jej się kk.

I cała praca - Twoja, wetów, Oli, Hani, Anielki - pójdzie na marne.

Rozumiem, co to jest mieć konflikt z rodzicami. Rozumiem, co to jest konflikt na tle kotów. Bo jestem niewiele starsza od Ciebie lub w tym samym wieku - i to ja kilka miesięcy temu musiałam się wyprowadzić z domu, gdy zaczęły się koty.
Wytłumacz Mamie, że nie chcesz tych kotów w domu. Niech ona też Ci pomoże, niech zapyta koleżanki w pracy, popyta wśród znajomych. Powiedz jej, że razem będzie Wam łatwiej znaleźć im domy, bo Ty sama robisz co możesz.
Nie traktuj Mamy jak wroga, zrób z niej sprzymierzeńca. Cel macie ten sam - pozbyć się kotów jak najszybciej.
Kwestia poczucia odpowiedzialności to wewnętrzna kwestia każdego człowieka, chciałabym tylko, żebyś wiedziała - że bez Twojej pomocy one umrą.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sie 30, 2011 23:54 Re: 4 Pilnie do adopcji 4mieś kociaki Warszawa z karmą zdj str6!

Rozumiem i masz racje tylkoże moja mama nie chce w ogóle o nich słyszeć jesteśmy teraz w takim strasznym konflikcie ze nawet nie da się opisać.Dzisiaj chodziłam jeszcze po mojej okoicy pytając czy ktos nie przygarnął by kotów ale bez skutku :? Carmen napisała mi że jutro zabiera koty, niewiem czy moja mama może do niej dzwoniła, bo nie mogłam sie dodzwonić..Wiem że w schronisku by zgineły :|

gumis

Post » Sob lis 05, 2011 10:37 Re: 4 Pilnie do adopcji 4mieś kociaki Warszawa z karmą zdj str6!

co słychac u kotków?
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob lis 05, 2011 17:32 Re: 4 Pilnie do adopcji 4mieś kociaki Warszawa z karmą zdj str6!

Ptyś i Polka w domach, Belusia i Tolcia nadal szukają, są pod opieką Azylu z Falenicy.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia]