pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 18, 2011 6:24 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Eeeeee, nam Duża winogron nie przynosi :( czuję się pokrzywdzony.
Dzisiaj Duża była zła. Obiektywnie przyznaję, że miała rację. Odkryła poranną działalność gremlinów - przewróconą suszarkę na pranie i wyrzuconą z doniczki paprotkę, i całość dokładnie wymieszane. Pranie znowu nadaje się do prania. Ale gremliny to robią po to żeby Duża się nie nudziła, takie życzliwe są :wink:
Skrzaty trzymajcie się

Wy nie macie winogron a my kwiatków w doniczkach. A jak to jest grzebać w doniczkach? Napisz coś o tym wujku Poldusiu.
Skrzaty z dziupli
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw sie 18, 2011 21:35 Re: pamiętnik Poldka

W doniczkach to grzebią gremliny, ja sobie nie zamierzam łapek brudzić. Do grzebania to wolę żwirek w kuwecie.
Do gremlinów to Duża ma naprawdę świętą cierpliwość. Ja to nie raz pacnąłem łapą jak mi było za dużo tego ich rozrabiania.
A że jestem piękny to wiem - Duża ciągle mi mówi, że jestem najpiękniejszym czarnym kocurem na świecie. I że chętnie zamieni jednego gremlina na takie trzy Poldki jak ja. To chyba coś znaczy, prawda?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt sie 19, 2011 7:08 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:W doniczkach to grzebią gremliny, ja sobie nie zamierzam łapek brudzić. Do grzebania to wolę żwirek w kuwecie.
Do gremlinów to Duża ma naprawdę świętą cierpliwość. Ja to nie raz pacnąłem łapą jak mi było za dużo tego ich rozrabiania.
A że jestem piękny to wiem - Duża ciągle mi mówi, że jestem najpiękniejszym czarnym kocurem na świecie. I że chętnie zamieni jednego gremlina na takie trzy Poldki jak ja. To chyba coś znaczy, prawda?

no pewnie to, że Duża Cię kocha :1luvu:
... Gremliny pewnie też :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt sie 19, 2011 22:09 Re: pamiętnik Poldka

Poldek, ta Duża chciała raz nawet wymienić Gremliny na moją Okropę.
Musiała być w wielkiej desperacji...

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Nie sie 21, 2011 18:49 Re: pamiętnik Poldka

Bo Duża wychodzi z założenia, że lepsza jedna Okropa niż trzy gremliny :twisted:

Ratunku! Duża się nad nami znęca!
Wczoraj Duża wyrzuciła nam wszystkie kartonowe pudła. Powiedziała, że ona też chce czasem mieszkać jak ludzie i że to w końcu jest jej mieszkanie. No nie jestem pewien - nas jest całe stado, a Duża tylko jedna.
Do tego Duża nie pozwoliła Iman zabrać torebki z takimi pysznymi kanapkami z pasztetem - bardzo ładnie pachniały, a Iman napewno by wszystkich sama nie zjadła.
A jeszcze Duża opróżniła cały schowek gramlinów pod komodą. Nawet wyrzuciła te kawałki jabłka, które gremliny zamelinowały na czarną godzinę.
I jeszcze Duża zabrała wszystkie kłębki wełny. A gremliny tak się napracowały w nocy żeby je wydostać. Te kłębki były zapakowane w dwie torby foliowe i powieszone wysoko na garderobie. Chociaż gremliy też głupie. Bo jak rozpakowały tą torbę to miały zabrać jeden albo dwa kłębuszki, a nie biegać z włóczką po całym mieszkaniu. Jak Duża zobaczyła tą "pajęczą sieć" to zaczęła dokładnie szukać.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pon sie 22, 2011 21:41 Re: pamiętnik Poldka

Duża odkryła kolejny schowek za kanapą. Wszystko nam wyrzuca :( no bo komu przeszkadzały zamelinowane suche kawałki bułki. Nie wiem czemu Duża się czepia. Fakt, że trochę były utytłane w ziemi od kwiatków ale to dałoby się wytrzepać.

Killatha

Post » Pon sie 22, 2011 21:51 Re: pamiętnik Poldka

Poldek, masz rację!
Oddawać utytłane kawałki!

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Wto sie 23, 2011 10:26 Re: pamiętnik Poldka

Poldek, ja Ci radzę zgłoś to gdzieś, do TOZ-u na przykład. Przecież to podpada pod złe traktowanie domowych zwierząt. :twisted: 8O
Na to są paragrafy, nie dajcie się tak traktować. Niech se Duża nie myśli, że wszystko jej wolno.
Trzymam pazurki za Was.
Gucio
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sie 24, 2011 10:47 Re: pamiętnik Poldka

Na razie nam został jeszcze jeden schowek, pod łóżkiem. Mam nadzieję, że Duża tam nie zajrzy.
W dużym pokoju zostały jej jeszcze do przestawienia taka długa półka na książki (to jej zajmie trochę czasu) i duża szafa.
Na razie nie tracimy nadziei, że jej zapał do sprzątania minie i schowek pod łóżkiem uratujemy.

Killatha

Post » Czw sie 25, 2011 14:59 Re: pamiętnik Poldka

A ja ostatniej nocy wystraszyłam się burzyska :oops:
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sie 25, 2011 18:41 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Na razie nam został jeszcze jeden schowek, pod łóżkiem. Mam nadzieję, że Duża tam nie zajrzy.
W dużym pokoju zostały jej jeszcze do przestawienia taka długa półka na książki (to jej zajmie trochę czasu) i duża szafa.
Na razie nie tracimy nadziei, że jej zapał do sprzątania minie i schowek pod łóżkiem uratujemy.

nadzieja umiera ostatnia :mrgreen: trzymajcie się i nie dajcie :ok:
Gucio
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt sie 26, 2011 12:17 Re: pamiętnik Poldka

Duża ostatnio ciągle narzeka, że jej ciepło. Zupełnie nie rozumiem czemu. W mieszkaniu mamy bardzo przyjemnie. Duża nawet nam powiedziała, że jest 22 stopnie. Nie wiem co to są te stopnie ale wcale za ciepło nie jest.
Za to widzę tego bardzo pozytywny skutek - sprzątanie Dużej idzie dużo wolniej :twisted: jest szansa, że zanim dotrze do łóżka to przeniesiemy skarby w inne miejsce.

P.S. Duża znalazła jednak ten aparat fotograficzny, który jej gremliny podwędziły.

Killatha

Post » Pt sie 26, 2011 13:46 Re: pamiętnik Poldka

Mam nadzieję, że gremliny zdążyły zepsuć aparat :)
Inka

MaryLux

Post » Sob sie 27, 2011 12:37 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:
A że jestem piękny to wiem - Duża ciągle mi mówi, że jestem najpiękniejszym czarnym kocurem na świecie.

Moja Duża mówi, że czarne koty są magiczne i mają coś, co mają tylko czarne. :lol:

Wedelek czarny kocurek

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 27, 2011 15:22 Re: pamiętnik Poldka

vega013 pisze:
Killatha pisze:
A że jestem piękny to wiem - Duża ciągle mi mówi, że jestem najpiękniejszym czarnym kocurem na świecie.

Moja Duża mówi, że czarne koty są magiczne i mają coś, co mają tylko czarne. :lol:

Wedelek czarny kocurek

Ma rację!
Czarna Inka

MaryLux

[poprzednia][następna]