Schron Wro ! Seniorzy szukają domków ! fot str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 11:43 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Czy ktoś mógłby z tego ogłoszenia zrobić Allegro?
http://tablica.pl/oferta/wroclawskie-mr ... Dh8pr.html
Bardzo proszę!
Obrazek Obrazek

Kotangens

Od: Czw sie 18, 2011 20:28

Post » Śro sie 24, 2011 4:46 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Kotek ze złamana łapka został zrobiony zaraz po zrobieniu zdjęcia a na następny dzień ktoś go zaadoptował. Z gipsem

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Śro sie 24, 2011 8:24 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

_leśna_ pisze:Kotek ze złamana łapka został zrobiony zaraz po zrobieniu zdjęcia a na następny dzień ktoś go zaadoptował. Z gipsem

No to super :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sie 25, 2011 8:20 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

super że kociak ze złamaną łapką znalazł domek.
może jak się skończą wakacje ruszą adpocje i zmniejszy się ilość kotów w schronie bo obecnie jest ich strasznie dużo.

Roman też potrzebuje pomocy, na tych zdjęciach wygląda fatalnie. Ktoś wie jak on się obecnie czuje?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw sie 25, 2011 8:51 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Roman niestety wyglądał okropnie jak go widziałam :( ... Mam nadzieję jednak że z tego wyjdzie. Mu przydąłby się dom ale kto weźmie płochliwego kota którego trzeba przez jakiś czas trzymać w jednym pokoju i leczyć - co za pewne łatwe nie będzie, do tego musiałby to być dom wychodzący bo on się nie nadaje do życia w bloku. Tu jest potrzebny ktoś naprawdę doświadczony.
Obrazek

JaEwka

Post » Czw sie 25, 2011 21:30 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Wrocławskie koty proszą o domy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw sie 25, 2011 21:35 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

W ten weekend mnie niestety nie będzie :( Ale odesłałam dwie osoby do schronu po kociaki :ok: Mam nadzieję, że zajrzą i zaadoptują jakieś bąble
Obrazek

JaEwka

Post » Czw sie 25, 2011 22:17 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

UWAGA!
Jest spory odzew na ogłoszenia adopcyjne schroniskowe. Czy ktoś mógłby się pojawić w weekend w schronisku by pomóc w adopcjach?
Leśna czy Ty będziesz już w schronisku czy jeszcze na urlopie?
Obrazek Obrazek

Kotangens

Post » Pt sie 26, 2011 7:19 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

A wczoraj mailowałam ze swietnym Panem :P Będzie w schronisku w sobotę rano - już zazdroszczę kotu będziem miał u nich jak w raju :ok: Przygotowywanie mieszkania trwało 3 miesiące Pan zabezpieczał balkony, kupował wyprawki, i cała rodzina się edukowała odnoścnie opieki nad kociakiem :mrgreen: Eh czemu takich cudownych ludzi nie ma więcej :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Pt sie 26, 2011 8:37 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Kotangens pisze:UWAGA!
Jest spory odzew na ogłoszenia adopcyjne schroniskowe. Czy ktoś mógłby się pojawić w weekend w schronisku by pomóc w adopcjach?

przydałby się ktoś kto wytłumaczy ludziom, że kot nie spada na cztery łapy z okna, że kociaka się nie wypuszcza na niezabezpieczony balkon, że kitiket to nie jest dobra karma itp.... ktoś kto umie rozmawiać z ludźmi
JaEwka pisze:A wczoraj mailowałam ze swietnym Panem :P Będzie w schronisku w sobotę rano - już zazdroszczę kotu będziem miał u nich jak w raju :ok: Przygotowywanie mieszkania trwało 3 miesiące Pan zabezpieczał balkony, kupował wyprawki, i cała rodzina się edukowała odnoścnie opieki nad kociakiem :mrgreen: Eh czemu takich cudownych ludzi nie ma więcej :roll:

Super, może pan wziąłby dwa :mrgreen: ;-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt sie 26, 2011 9:04 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Mawin, przydałby się tak naprawdę KTOKOLWIEK, bo jak nie ma Eweliny, to o takich Marzenkach dowiadujemy się za późno. Gdyby ktoś był w schronie wcześniej, kiedy Ewelina była na urlopie a Kruszyna na wyjeździe to Marzenkę udałoby się może uratować, bo ona już na początku tak wyglądała. Wystarczyło to zdjęcie pstryknąć wcześniej, ja żałuję że nie zajrzałam na stronę Leśnej... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 26, 2011 9:57 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

ja nie jestem na urlopie.

_leśna_

Post » Pt sie 26, 2011 10:20 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

_leśna_ pisze:ja nie jestem na urlopie.

znaczy się wróciłaś, bo coś czytałam że byłaś ;)
no to w weekend mam nadzieję będzie dużo adopcji :ok: JaEwka po maluszki wysyła z tego kojarzę do Ciebie właśnie (na klatki). Bo miała kilka maili i telefonów z ogłoszeń.

Jakby był też jakiś pilny przypadek to daj znać tutaj, coby można szybko zadziałać z wątkiem czy FB :ok:
Obrazek Obrazek

Kotangens

Post » Pt sie 26, 2011 10:21 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

I naprawdę przydałby się jeszcze ktoś oprócz JaEwki, kto mógłby iść w tygodniu do schroniska i porobić zdjęcia. Jedna osoba tego nie obrobi sama :roll:
Obrazek Obrazek

Kotangens

Post » Pt sie 26, 2011 15:40 Re: Schron Wro ! Dużo kotów !! fot str. 10

Kotangens: Jestem przed.

Do mnie raczej złe/pilne przypadki nie trafiają a z kotami na 3 i w izolatce nie mam prawie wcale do czynienia. Jeżeli chodzi o ta stara kotę to mogła któraś z was powiedzieć Aśce że szukacie dla niej DT. Ja na tamten wątek weszłam właśnie wczoraj wieczorem i dlatego tam napisałam, wcześniej nie byłam tam w ogóle. Przecież doskonale wiecie że jak robiłam w starym schronisku na kociarni to któraś z was zawsze mówiła że szukacie domu czy co kolwiek jak kot miał nikłe szanse w schronie. Dlaczego jej nie powiedziałyście ?

2 strona, uważam że tak naprawdę pretensje trzeba by rzucić w stronę ludzi "właścicieli" którzy wywalają koty lub oddają do schroniska. "Bo przecież to nowe schronisko dużo miejsca tam macie" Nie jest pracownikom łatwo zanosić kota do uśpienia jak już jest taki przypadek ale kuźwa no tam jest jedna osoba na masakryczną ilość kotów i to nie jest tak że one są zostawione samym sobą bo są leczone. A w schronisku przy takim stadzie JEST CIĘŻKO i to cholernie ciężko ja miałam problemy z wyleczeniem kociarni na starym schronisku jedno kończyło następne zaczynało i tak ciągle a były tam tylko 3 pokoje a tu jest 10 po ileś kotów w. I to nie jest tak że tam pracują konowały którym nie zależy na zwierzętach. Jak coś będziecie chciały dajcie mi lub Aśce po prostu znać i tyle.

_leśna_

[poprzednia][następna]