Trójkot birmański n° 4 - urodziny Pupusza!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 17:06 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Autobusy zapaćkane deszczem jak ogromne polarne foki mają takie sympatyczne pyski.
Też ładne. 'Sprzedam' koledze wypisującemu pisma do warszawskich bezradnych.

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Czw sie 25, 2011 18:56 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Zapłakane! :twisted:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw sie 25, 2011 19:45 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Hańka pisze:Zapłakane! :twisted:
No piszę przecież wyraźnie. Zapaćkane.
A w tym samym czasie w Biże:

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Pt sie 26, 2011 9:53 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Hańka pisze:Za wesołe te wasze kawałki o deszczu. "Do łezki łezka..." Maryli to jest to. http://www.youtube.com/watch?v=IIzKhtWFrdU I nawet o fokach tam jest :)

To jest jedna z moich ukochanych piosenek. Bardzo ją lubię. :kotek:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt sie 26, 2011 17:18 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

A w Buże burze Obrazek

Mialy byc juz wczoraj, ale po srodowym deszczu i lekkim ochlodzeniu, wrocil upal. Za to dzis w ciagu godziny temperatura spadla z 36° do 13° Obrazek

Uciekam na razie, bo znow pioruny gdzies blisko wala :strach:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt sie 26, 2011 17:43 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Birfanka pisze:A w Buże burze Obrazek

Mialy byc juz wczoraj, ale po srodowym deszczu i lekkim ochlodzeniu, wrocil upal. Za to dzis w ciagu godziny temperatura spadla z 36° do 13° Obrazek

- U nas kolo 40stopni bylo caly dzien,w nocy 3x blysnelo i tyle-nie daje sie wytrzymac-jutro mialo byc chlodniej ,ale sie wycofuja z tej prognozy :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt sie 26, 2011 17:49 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Jaciepazdrawlaju! 8O 8O 8O Jak kogoś złapało w terenie, to :strach:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pt sie 26, 2011 17:50 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Hańka pisze:

Jaciepazdrawlaju! 8O 8O 8O Jak kogoś złapało w terenie, to :strach:
Wyslac te burze do mnie :lol:

Spalilam sobie dzis sobie twarz stojac 5 minut na przystanku na sloncu-wygladam jak po Hawajach :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie sie 28, 2011 20:39 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Fifinka ma dzis le diable au corps! :twisted:

Naprzod ja powstrzymalam w ostatniej sekundzie przed zalaniem dywanika w WC (juz go zwinela w kulke :strach: -a zwirek byl czysty, wczoraj przeciez zmieniony :evil: )
Wysadzilam ja zaraz do kuwety, wysikala sie tam, ufff.

Pozniej sie zdematerializowala-a drzwi do sypialni byly uchylone i starszaki staly z glupimi minami przed nimi, zagladajac do srodka.
Wpadlam do sypialni, zrobilam okrazenie na czworakach, zagladajac pod wszystkie meble i wrzeszczac pelnym glosem : "Fifin!!!"-nic, przeszukalam cale pietro, caly czas wolajac i zagladajac we wszystkie katy i zakamary-nic, jeszcze raz oblukalam sypialnie, potem zajrzalam do wszystkich szaf-NIC :twisted:
Fifinka znikla.
Wrocilam do sypialni (ten 6-ty zmysl :twisted: ) i po raz trzeci sie przeczolgalam wrzeszczac i zagladajac pod meble-pustka, cisza, sladu ni popiolu. W desperacji i juz bez pomyslow, zaczelam obmacywac lezaca na lozku sterte prania przeznaczona do poskladania i schowania (przygladalam sie jej wczesniej, ale nie dotykalam)-i 8O 8O 8O
W swiezo wypranej koldrze wyczulam w srodku cos cieplego, miekkiego i futrzastego-Fifinka sie zamotala w srodku jak w kokonie i siedziala, ani nie pisnawszy! :twisted: :evil:

Jakby to byla moja koldra, to bym sie nie przejela, ale to koldra goscinna przeznaczona dla syna TZ-a, a on jest uczulony na kocia siersc :evil:
Obrazek

Birfanka

Post » Nie sie 28, 2011 21:01 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Ach, znamy to- człek się miota, szuka, kicia, nawołuje a bestyja milczy! :twisted:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Nie sie 28, 2011 21:01 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Birfanka pisze:Naprzod ja powstrzymalam w ostatniej sekundzie przed zalaniem dywanika w WC ...

Taaa, brak polskich znakow ma czasem swoje uroki. "Sie" dolozylo mi sie odruchowo i nieco sie zdziwilam 8)

Koty dematerializujace sie to podstepne zlosliwce :evil: . Mozna takiemu nad uchem wolac i nic z tego. A nie przybieglaby, gdybys zaczela wolac innego kota? To metoda na Sybirka - jak zniknie, nalezy wolac Mohera, przylazi natychmiast i zaczyna szukac ze mna.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie sie 28, 2011 21:06 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Monostra pisze:
Birfanka pisze:Naprzod ja powstrzymalam w ostatniej sekundzie przed zalaniem dywanika w WC ...

Taaa, brak polskich znakow ma czasem swoje uroki. "Sie" dolozylo mi sie odruchowo i nieco sie zdziwilam 8)

:lol:

Dobre! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie sie 28, 2011 21:12 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Birfanka pisze:Fifinka ma dzis le diable au corps! :twisted:

Naprzod ja powstrzymalam w ostatniej sekundzie przed zalaniem dywanika w WC (juz go zwinela w kulke :strach: -a zwirek byl czysty, wczoraj przeciez zmieniony :evil: )
Wysadzilam ja zaraz do kuwety, wysikala sie tam, ufff.

Pozniej sie zdematerializowala-a drzwi do sypialni byly uchylone i starszaki staly z glupimi minami przed nimi, zagladajac do srodka.
Wpadlam do sypialni, zrobilam okrazenie na czworakach, zagladajac pod wszystkie meble i wrzeszczac pelnym glosem : "Fifin!!!"-nic, przeszukalam cale pietro, caly czas wolajac i zagladajac we wszystkie katy i zakamary-nic, jeszcze raz oblukalam sypialnie, potem zajrzalam do wszystkich szaf-NIC :twisted:
Fifinka znikla.
Wrocilam do sypialni (ten 6-ty zmysl :twisted: ) i po raz trzeci sie przeczolgalam wrzeszczac i zagladajac pod meble-pustka, cisza, sladu ni popiolu. W desperacji i juz bez pomyslow, zaczelam obmacywac lezaca na lozku sterte prania przeznaczona do poskladania i schowania (przygladalam sie jej wczesniej, ale nie dotykalam)-i 8O 8O 8O
W swiezo wypranej koldrze wyczulam w srodku cos cieplego, miekkiego i futrzastego-Fifinka sie zamotala w srodku jak w kokonie i siedziala, ani nie pisnawszy! :twisted: :evil:

Jakby to byla moja koldra, to bym sie nie przejela, ale to koldra goscinna przeznaczona dla syna TZ-a, a on jest uczulony na kocia siersc :evil:

Biedactwo chcialo sie ogrzac 8)
Ostatnio edytowano Nie sie 28, 2011 22:34 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz

anulka111

Post » Nie sie 28, 2011 22:09 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

Hańka pisze:Ach, znamy to- człek się miota, szuka, kicia, nawołuje a bestyja milczy! :twisted:
No wlasnie, te bestyje sakramenckie! Obrazek :twisted:

Monostra pisze:

Koty dematerializujace sie to podstepne zlosliwce :evil: . Mozna takiemu nad uchem wolac i nic z tego. A nie przybieglaby, gdybys zaczela wolac innego kota? To metoda na Sybirka - jak zniknie, nalezy wolac Mohera, przylazi natychmiast i zaczyna szukac ze mna.

Obrazek Obrazek
Staram sie dodawac polskie znaki wtedy, gdy ich brak moze zmienic calkiem sens slowa (paczki-pączki, jeżyk-język, pudelek-pudełek, laska-łaska itp.), ale tutaj przeoczylam :lol:

Metoda na wolanie innego kota dziala bez pudla z Puszkiem (nawet nie musze wolac, wystarczy, ze zaczne czule przemawiac do Mayi lub Fifinki, a Pupusz sie natychmiast materializuje na pierwszym planie), ale Fifinka lubi sie czaic, to jest cicha woda :|

O, no prosze, nie bez pudla z Puszkiem, tylko bez pudła :lol: :lol:

Anulka Obrazek
Cos chyba chcialas napisac? Bo sam cytat jest Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Nie sie 28, 2011 22:33 Re: Trójkot birmański n° 4 - cesarskie paputy :)

ta 6resetow mam za soba

anulka111

[poprzednia][następna]