Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Satyr77 pisze:Bronić kotu spania w łóżku toż to herezja, łóżko należy do kota i cieszcie się że pozwala wam tam w swojej łaskawości spać, jak podrośnie będzie się trochę rozpychać
vega013 pisze:Satyr77 pisze:Bronić kotu spania w łóżku toż to herezja, łóżko należy do kota i cieszcie się że pozwala wam tam w swojej łaskawości spać, jak podrośnie będzie się trochę rozpychać
![]()
![]()
Nie strasz, nie strasz
![]()
![]()
_Ella_ pisze:alix76 My jednak wolelibyśmy, aby kot spał osobno ze względu na higienę i nasz komfort. To nie tak, że nie ma własnego kącika albo że jest niewygodny. Uszykowaliśmy jej koszyk wyłożony miękkimi kocami, ale ona i tak nie chce tam spać. Zamykamy się na noc w sypialni i próbujemy spać, ale ona zamęcza nas pod drzwiami miauczeniem tak długo, aż w końcu ją wpuścimy. Wiem, że jestem niekonsekwentna, ale czasami jestem zbyt zmęczona by walczyć, co oczywiście odbija się błędnym kołem, bo raz, że jeszcze bardziej przyzwyczajam kicię, a dwa, że w efekcie i tak się nie wysypiam, bo codziennie jestem budzona o 3-4 rano. Mój chłopak jest całą sytuacją znerwicowany jeszcze bardziej, jest zły, kiedy wpuszczam kota do łóżka i często w efekcie ląduje w nocy na kanapie.
biamila Niestety o drugim kocie nie ma mowy. Ta kotka zresztą też nie była planowana, natknęłam się na nią kiedyś na ulicy i żal było mi zostawić samej sobie. Chłopakowi nie podobało się to od początku, chciał kota oddać do schroniska i dużo czasu zajęło mi przekonanie go do zmiany zdania. Tym bardziej po obecnych doświadczeniach propozycja wzięcia kolejnego kota (a kot=kłopot) nie byłaby przyjęta pozytywnie.
_Ella_ pisze:alix76 My jednak wolelibyśmy, aby kot spał osobno ze względu na higienę i nasz komfort.
Satyr77 pisze:vega013 pisze:Satyr77 pisze:Bronić kotu spania w łóżku toż to herezja, łóżko należy do kota i cieszcie się że pozwala wam tam w swojej łaskawości spać, jak podrośnie będzie się trochę rozpychać
![]()
![]()
Nie strasz, nie strasz
![]()
![]()
Nie straszę stwierdzam obiektywne fakty. Szeryfek potrafi sam jeden tak manewrować w nocy, że człowiek śpi przytulony do ściany i Szeryfka, a reszta łóżka zajęta jest przez jego łapy, ogon i wolną przestrzeń![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 138 gości