taizu pisze:Anna Rylska pisze:czy myślicie to co ja?
Myślę, że tak
Ależ oczywiście, Pani Aniu

Opiekunka pisze:Do ewaw
Droga Pani,
Nie zna Pani kompletnie sytuacji, jak widać korzysta Pani jedynie z informacji na forum, proszę się więc zastanowić przed formułowaniem tak agresywnej wypowiedzi.
zniesmaczona pisze:Do aga i ewaw
jestem filologiem, specjalizacja językoznawcza. Porównanie i paralelizm nasuwają się same.
xAga zarzucała Opiekunce agresję , tak się składa że czytałam kilka twoich postów na forach i to ty raczej nie umiesz zachować się.
będę wdzięczna za PW, które. Choć ja chyba wiem, które...
Proponuje sprawdzić w słowniku co oznacza słowo agresja, a potem dopiero go używać.
mogę nawet przytoczyć tę definicję... http://www.agresja.net.pl/definicja-agresji.html
Dalej zarzucacie, opiekunce, że wspomina o karmieniu kotów. Raczej broni się przed wami, uważam że właśnie jej pomoc trzeba nagłośnić, ciekawa jestem czy któraś z was zdecydowałby się poświęcić tyle pieniędzy, na dokarmianie zwierząt, chodzić dwa razy dziennie na cmentarz aby pomoc tym kotom?
Nikt tego nie kwestionuje, ale pomagać trzeba MĄDRZE.
Pewnie, że łatwiej jest siedzieć przed kompem, WYSYŁAĆ CAŁY CZAS TE SAME ZDJĘCIA CHORYCH KOTÓW, wyciągać rączki do ludzi o pomoc, a jak ktoś pomaga sam z czystej woli, bezinteresownie i bez rozgłosu to źle.
żle - dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane...
Najbardziej podobał mi się fragment
:” Kastrację można wykonać od jakiegoś czasu za darmo, wystarczy kota dowieźć i odebrać. „
No tak, opiekunka powinna te koty jeszcze po kolej wywozić, oczywiście na swój koszt do weterynarza. Bardzo „ciekawy” pomysł
Inni jakoś to robią. Mogła też poprosić o pomoc, znalazłby się transport, a nie rejestrować na forum dopiero teraz, jak wszystko się rozniosło.
Czytając forum wyrabiam sobie zdanie tylko co do ciebie xaga i twojego braku szacunku do innych ludzi. Nie jesteś wszechwiedząca im wcześniej to zrozumiesz tym lepiej dla ciebie.
szczególnie do takiej jednej pani, która czepia się o nagłośnienie sytuacji...

Zastanawia mnie też fakt, DLACZEGO NIE WSPOMINACIE, ŻE KASTRAT POTRZEBUJE SPECJALNEJ KARMY? Dlaczego ta kwestia jest pominięta?
Proste, dlatego że to co najwyżej półprawda.
edit: cytaty.