Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 8:17 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

No jasne, każdy wie, co to jest pinkiel, a ja to już na pewno. :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sie 25, 2011 9:00 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

"pakuj mandżur" ma 2 znaczenia . Piszą że pochodzi ze slangu więziennego. Może oznaczać tyle co zwijaj manele ale również ...
mniej więcej tyle co "spadaj" lub podobne lecz w mniej dosadny sposób :D
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Czw sie 25, 2011 9:25 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Dobra, wyjaśnię :ryk:
Mandżur/pinkiel to w gwarze więziennej worek/koc z całym dobytkiem więźnia. Slowo "mandżur" przeszło do gwary miejskiej. "Pakować mandżur" oznacza to, co napisała joktoto - pakować się/wyprowadzać/wynosić
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw sie 25, 2011 12:06 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

taizu pisze:Dobra, wyjaśnię :ryk:
Mandżur/pinkiel to w gwarze więziennej worek/koc z całym dobytkiem więźnia. Slowo "mandżur" przeszło do gwary miejskiej. "Pakować mandżur" oznacza to, co napisała joktoto - pakować się/wyprowadzać/wynosić

Ło matko, jak ja mam się Marysi kazać wynosić, skoro nawet jeszcze nie dotarła :mrgreen: ?
Pakować mandżur to ona ma w domu, i wynosić się do Częstochowy :!:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw sie 25, 2011 12:12 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

O proszę, człowiek się uczy przez całe życie. Wiem już, co to mandżur/pinkiel. :piwa:

Bazyliszkowa

Post » Czw sie 25, 2011 12:16 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Bazyliszkowa pisze:O proszę, człowiek się uczy przez całe życie. Wiem już, co to mandżur/pinkiel. :piwa:

Tu ci przyznam rację...ja się dowiedziałam, że mandżur to pinkiel :piwa: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw sie 25, 2011 14:36 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Bardzo trudnych słów tutaj używacie :roll: I jeszcze każecie spadać :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sie 25, 2011 16:45 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

kamari pisze:Bardzo trudnych słów tutaj używacie :roll: I jeszcze każecie spadać :mrgreen:

No wiesz, Mario 8O ?
To ja już was więziennego slangu uczyć nie będę, bo i tak wam się chyba nie przyda :mrgreen: .
Chociaż jak to ktoś kiedyś powiedział, ludzie dzielą się na tych, którzy siedzieli, siedzą lub będą siedzieć...
Ach, wszystko jeszcze przede mną :ryk: !

vip

Post » Czw sie 25, 2011 16:49 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Ja sobie wzięłam do serca i spadam...wcześniej do domu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sie 25, 2011 16:50 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Nigdy nie wiadomo, co się nam może przydarzyć, młode jesteśmy, życie przed nami :ryk: Na wszelki wypadek lepiej się paru przydatnych słówek nauczyć.

Bazyliszkowa

Post » Czw sie 25, 2011 17:14 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Święte słowa. Niewykluczone, że jakąś cegłą operować kiedyś będziemy... 8)

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw sie 25, 2011 17:23 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Megana pisze:Święte słowa. Niewykluczone, że jakąś cegłą operować kiedyś będziemy... 8)

No co ty, za tą cegłę mnie nie zamknęli przecież 8O ...
Jeszcze cały czas więzienie przede mną :ryk: :ryk: :ryk: .
A co, odpocznę sobie trochę, jeść dadzą, ciuchy wypiorą.... :ryk: .

vip

Post » Czw sie 25, 2011 17:28 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Nie zamknęli, bo za słabo operowałaś. Mnie mogły by nerwy puścić silniej.
Jednego ch... było by może mniej. :mrgreen:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw sie 25, 2011 17:31 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

No...następnym razem się bardziej postaram...
Tych ch...ów to jeszcze trochę chodzi, niestety :( .
Właśnie trafiłam na wątek, gdzie taki wodą gorącą kota oblał...na szczęście kotu nic się nie stało, ale MOGŁO :evil: .

vip

Post » Czw sie 25, 2011 19:43 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Gdzieście się wszystkie podziały 8O ?
Do dziewięćdziesiątki trza dzisiaj dobić, nie ma to tamto :evil: .

vip

[poprzednia][następna]