Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 11:53 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Do ewaw
Droga Pani,
Nie zna Pani kompletnie sytuacji, jak widać korzysta Pani jedynie z informacji na forum, proszę się więc zastanowić przed formułowaniem tak agresywnej wypowiedzi.

Opiekunka

Od: Wto sie 23, 2011 8:28

Post » Czw sie 25, 2011 11:55 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Proszę, potrzebujemy domów! Pilnie
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw sie 25, 2011 11:58 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Szanowna Pani,
znam sytuację.
Jeśli ktoś tu jest agresywny, to właśnie Pani.
Od początku przyszła tu Pani z zarzutami i agresją.
Nie rozumiem Pani postawy w najmniejszym stopniu!
Jeśli zależy Pani na losie tych kotów, powinna być Pani wdzięczna tym,
którzy im pomagają. A Pani tylko ma pretensje i atakuje.
Powtórzę więc: skoro sama Pani nic dla tych kotów nie zrobiła,
proszę przynajmniej nie przeszkadzać!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw sie 25, 2011 12:00 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Opiekunka pisze:Do ewaw
Droga Pani,
Nie zna Pani kompletnie sytuacji, jak widać korzysta Pani jedynie z informacji na forum, proszę się więc zastanowić przed formułowaniem tak agresywnej wypowiedzi.

Anię i Gosię, które zajęły się sprawą, znam od lat, jedną przez forum, drugą od kilku miesięcy także osobiście, obie są osobami poważnymi i wrażliwymi na krzywdę kotów, tak samo jak wszyscy, których imion w części nawet nie znam, a zdecydowali się pomóc. Dlatego nie mam powodu nie wierzyć zdjęciom i relacji Ani, Małgosi i reszty wolontariuszy.

Po tym, co Pani pisze, niestety Ewa, ja i pewnie każdy czytający ten wątek ma prawo wyrobić sobie własną opinię, dla Pani niestety z każdym postem coraz bardziej niekorzystną. Ania proponowała Pani współpracę, co zostało odrzucone, w zamian za to dostała post budzący skojarzenia z pewnym bardzo przykrym i dla naszych zachodnich sąsiadów niechlubnym okresem naszej i niemieckiej historii. Nadal mam nadzieję, że to skrzywienie zawodowe, ale dla mnie skojarzenie jest jednoznaczne... także to Panią proszę o zastanowienie się, nad swoimi wypowiedziami i postępowaniem. Z Ewą zgadzam się (niestety) w 100%. Niestety, gdyż obie wolałybyśmy, aby każdy opiekun kotów wolno żyjących pomagał im mądrze i zapobiegał takim dramatom zawczasu.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sie 25, 2011 12:03 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Myślę, że szkoda czasu na dyskusje z Panią Opiekunką.
Niech sobie dalej usprawiedliwia ludzką głupotę, zaniedbania i znieczulicę.
A my róbmy swoje, bo te koty potrzebują naszej pomocy!

PS: Jestem teraz na zwolnieniu lekarskim,
więc nie jestem już ograniczona czasowo pracą.
Nie znam się na łapankach, ale mogę pomóc, choćby w dźwiganiu
klatek czy inny sposób, jeśli tylko mogę się przydać, dajcie znać!
Jutro będę mieć wypłatę, wiec przeleję parę groszy na koty brwinowskie.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 25, 2011 12:29 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Do ewaw
jeżeli, uważa pani, że kilkuletnie, codziennego przychodzenia na cmentarz i karmienie kotów, niezależnie od pory roku, wydawanie połowy każdej pensji na pokarm dla nich nie jest pomocą to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać.

Opiekunka

Od: Wto sie 23, 2011 8:28

Post » Czw sie 25, 2011 12:32 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

jeżeli, uważa pani, że kilkuletnie, codziennego przychodzenia na cmentarz i karmienie kotów, niezależnie od pory roku, wydawanie połowy każdej pensji na pokarm dla nich nie jest pomocą to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać.

Ale po co te spory, kazdy pomaga jak moze, trzeba wspolpracowac dla dobra kotow :)
Teraz jak beda wysterylizowane to bedzie Pani latwiej je karmic bo stado przestanie sie powiekszac :) Wszyscy chca tego samego: zeby kotom zylo sie latwiej.

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Czw sie 25, 2011 12:33 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Jest CZĘŚCIĄ pomocy. Kastrację można wykonać od jakiegoś czasu za darmo, wystarczy kota dowieźć i odebrać. Można dodawać Promonvet do karmy, jak to za duże przedsięwzięcie logistyczne. Można zawiadomić choćby wolontariuszy tego forum, że nie daje się rady z kastracjami czy dowozem na leczenie i poprosić o pomoc. Ciekawe, ile by jeszcze czekały, gdyby nie Ania. A nie usprawiedliwiać się i dorabiać ideologię.

Tyle się trąbi, żeby nie ograniczać pomocy do samego dokarmiania, więc dla mnie "każdy pomaga jak może" w tym przypadku nie ma zastosowania :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sie 25, 2011 12:56 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebneFunduszeDT

Po raz kolejny podkreśla Pani swoje wielkie zasługi dla tych kotów...
Wszyscy tu mówimy zgodnie: chwała Pani za to, że karmiła Pani te koty.
ALE TO NIE WYSTARCZY, CZY PANI TEGO NIE WIDZI?????????
Nie chcemy się z Panią kłócić, zależy nam tylko na poprawie losu tych kotów.
To Pani zaczęła spór, ma pretensje, oskarża nas.
Dlatego nie rozumiem Pani postawy.
Naprawdę szkoda czasu na bezowocne kłótnie, koty potrzebują pomocy!
Może weźmie Pani kilka kociąt na dom tymczasowy i pomoże w ich leczeniu, zamiast mieć pretensje do tych, co pomagają?
Najłatwiej samemu nie robić nic i krytykować innych.
Pozdrawiam i zamykam tę nieprowadzącą do niczego dyskusję.
Obrazek

ewaw

Post » Czw sie 25, 2011 13:12 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

Kochani na cmentarzu jest jeszcze dużo kociaków, dużo szaraczków,chudych czarnuszków, takich jak mój Jasio bez oczka.
To nie są dzikie koty. Po dwóch dniach pobytu same pchają się na ręce!
Kto jeszcze może pomóc zabrać choć jednego.
Niedługo jesień, będzie im bardzo ciężko :cry:

Anna Rylska

Post » Czw sie 25, 2011 18:22 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

Do aga i ewaw
Od jakiegoś czasu czytam różne fora poświęcone zwierzętom, zazwyczaj nie wypowiadam się na nich ale ostatnie ożywienie spowodowało, że i ja zabiorę głos
Nie rozumiem waszej agresji w stosunku do ludzi, którzy odważa się mieć inne zdanie od was, musicie ich zrównać z błotem? xAga zarzucała Opiekunce agresję , tak się składa że czytałam kilka twoich postów na forach i to ty raczej nie umiesz zachować się. Proponuje sprawdzić w słowniku co oznacza słowo agresja, a potem dopiero go używać. Dalej zarzucacie, opiekunce, że wspomina o karmieniu kotów. Raczej broni się przed wami, uważam że właśnie jej pomoc trzeba nagłośnić, ciekawa jestem czy któraś z was zdecydowałby się poświęcić tyle pieniędzy, na dokarmianie zwierząt, chodzić dwa razy dziennie na cmentarz aby pomoc tym kotom? Pewnie, że łatwiej jest siedzieć przed kompem, WYSYŁAĆ CAŁY CZAS TE SAME ZDJĘCIA CHORYCH KOTÓW, wyciągać rączki do ludzi o pomoc, a jak ktoś pomaga sam z czystej woli, bezinteresownie i bez rozgłosu to źle.
Najbardziej podobał mi się fragment
:” Kastrację można wykonać od jakiegoś czasu za darmo, wystarczy kota dowieźć i odebrać. „
No tak, opiekunka powinna te koty jeszcze po kolej wywozić, oczywiście na swój koszt do weterynarza. Bardzo „ciekawy” pomysł
Czytając forum wyrabiam sobie zdanie tylko co do ciebie xaga i twojego braku szacunku do innych ludzi. Nie jesteś wszechwiedząca im wcześniej to zrozumiesz tym lepiej dla ciebie.
Zastanawia mnie też fakt, DLACZEGO NIE WSPOMINACIE, ŻE KASTRAT POTRZEBUJE SPECJALNEJ KARMY? Dlaczego ta kwestia jest pominięta?
Na koniec OCZYWIŚCIE UWAŻAM, ŻE KASTRACJA JEST POTRZEBNA, była bym jednak wdzięczna za odnoszenie się do ludzi z szacunkiem!!!!!!!

zniesmaczona

Od: Czw sie 25, 2011 17:24

Post » Czw sie 25, 2011 18:26 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

czy myślicie to co ja?

Anna Rylska

Post » Czw sie 25, 2011 18:28 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

Anna Rylska pisze:czy myślicie to co ja?

Myślę, że tak :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw sie 25, 2011 18:37 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

na cmentarz nie kupujemy karmy kolorowej, pomoc dla kotów również w postaci karmy będzie nie na miesiąc, dwa czy trzy, będzie długofalowa, nie zostawimy ich
kupujemy karmę klasy premium, gdzie wapń i fosfor jest poniżej 1 i to w zupełności wystarczy kotom kastrowanym
taką karmę wiele osób stosuje w domu, dla swoich domowych kotów
karma mokra to karma również dobrej jakości, mająca ponad 60% mięsa

Anna Rylska

Post » Czw sie 25, 2011 18:40 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*PILNIE DT*Tracą oczy!PotrzebneFundusze

chcemy zapewnić tym kotom m.in. dobre, wartościowe jedzenie, dlatego też prosimy ludzi o pomoc, karma jest im potrzebna na stałe

Anna Rylska

[poprzednia][następna]